02 februarie 2019

Sursa: ria.ru, remnmilitaryblog.com

  Agenția rusă de presă RIA Novosti a informat, pe 02.02.2019, că holdingul Roselektronika, parte a corporației de stat Rosteh, a început să furnizeze Forțelor Navale ale Federației Ruse stații de bruiaj optic 5P-42 Filin

 

Stația Filin, care a fost dezvoltată de societatea Integral, este destinată pentru suprimarea, în amurg și pe timp de noapte, a canalelor optico-vizuale și opto-electronice de observare și focalizare a armamentelor de tragere, precum și a armamentelor de luptă în apropiere, care sunt întrebuințate împotriva navelor.

 

Acțiunea stației se bazează pe modularea luminozității razelor de lumină. Fluctuațiile pe baza frecvenței luminozității radiațiilor conduc la excitarea nervilor optici, provocând tulburări temporare reversibile ale organelor de vedere.

 

Potrivit reprezentanților holdingului, voluntarii care au simțit impactul stației Filin au subliniat imposibilitatea tragerii cu arme de calibru mic asupra țintelor disimulate, la o distanță de doi kilometri de poziția de tragere, din cauza lipsei vizibilității țintei. În același timp, un voluntar din cinci a resimțit efectul halucinogen, iar aproape jumătate dintre aceștia au înregistrat stări de dezorientare în spațiu, precum și greață și amețeli.

 

În plus, holdingul Roselektronika a adăugat că radițiile de ieșire din spectrul vizibil și partial din spectrul infraroșu, asociate cu modulația luminozității de înaltă frecvență, pot suprima în mod eficient telemetrele laser în infraroșu, dispozitivele de vedere pe timp de noapte și sistemele de dirijare a rachetelor antitanc, până la o distanță de cinci kilometri.

 

Până în prezent, câte două stații de acest tip au fost instalate la bordul fregatelor Proiect 22350 Amiral Gorshkov, aflată în dotarea Flotei de Nord din anul 2018, și Amiral Kasatonov, care desfășoară testele de uzină. De asemenea, stații similare vor fi instalate și la bordul altor două fregate Proiect 22350, care se află în construcție la Șantierul Naval Nordic din Sankt Petersburg.

 

 

 

Roselektronika a produs pentru Forțele Navale ruse sistemul de bruiaj optic 5P-42 Filin

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE