03 iulie 2019

Sursa: mil.in.ua, thedrive.com

  Pe 1 iulie, datorită unui incendiu care a avut loc la bordul unui submarin rusesc aflat în imersie, 14 marinari au decedat.

 

Potrivit informațiilor limitate furnizate de Ministerul rus al Apărării, marinarii au decedat ca urmare a inhalării fumului toxic rezultat în timpul incendiului.

 

Incidentul a avut loc în apele teritoriale rusești. În prezent submarinul este ancorat la baza navală Severomorsk, unde continuă investigarea cauzelor incendiului. 

 

Potrivit informațiilor preliminare, incendiul a avut loc pe unul din submarinele AS-12 "Losharik" (Proiect 10831) sau BS-64 "Podmoskovye" (Proiect 667 BDRM), destinate acțiunilor la mare adâncime.

 

Comentariu BSMAP: Dacă incendiul a avut loc la bordul submarinului Losharik sau Podmoskovye, ambele cu propulsie nucleară, principala problemă este dacă reactoarele nucleare sunt sau nu în siguranță, și care este starea acestora în prezent.

Din informațiile obținute rezultă că președintele rus Vladimir Putin și-a anulat programul stabilit pentru data de 3 iulie și se va întâlni cu ministrul apărării Serghei Shoigu, foarte probabil pe acestă temă.

De asemenea, sunt informații potrivit cărora o serie de oficiali din SUA, precum vicepreședintele Mike Pence, s-au arătat îngrijorați de eveniment și chiar și-au reconfigurat programul de lucru.

 

Rusia: 14 marinari decedați într-un incediu izbucnit pe un submarin nuclear aflat în imersie

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE