23 februarie 2020

Sursa: tass.ru

 Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 23.02.2020, citând surse din cadrul Complexului Militar Industrial că pentru noul avion de vânătoare de generația a cincea Su-57 a fost dezvoltată o rachetă hipersonică de mici dimensiuni, care va fi amplasată în interiorul fuzelajului.

 

“Întreprinderile din cadrul Complexului Militar Industrial din Federația Rusă au produs un prototip experimental al unei rachete hipersonice sol-aer de mici dimensiuni, care va fi amplasată în interiorul fuzelajului avionului de vânătoare Su-57”, a precizat una dintre surse.

 

O altă sursă a confirmat faptul că a fost realizat prototipul experimental al noii rachete, menționând că, deocamdată, racheta nu a fost testată împreună cu avionul purtător.

 

Niciuna dintre surse nu a făcut referiri la caracteristicilor noii rachete.

 

În luna decembrie 2018, o altă sursă a declarat pentru agenția Tass că, în cadrul Programului de stat pentru înzestrare pentru perioada 2018-2027, este planificat ca avionul de vânătoare Su-57 să fie dotat cu o rachetă cu caracteristici asemănătoare rachetei de aviație Kinzhal, dar care va fi amplasată în interiorul fuzelajului.

 

După cum a declarat anterior peședintele Federației Ruse, Vladimir Putin, în prezent, statul rus este singurul din lume care dispune de rachete hipersonice. Potrivit datelor prezentate de Ministerul rus al Apărării, în serviciul de luptă experimental al Forțelor Aerocosmice se află o escadrilă de avioane de vânătoare MiG-31K cu rachete hipersonice Kinzhal. De asemenea, în serviciul de luptă a fost introdus și complexul de rachete strategice Avangard cu blocuri hipersonice, iar pentru Forțele Navale se află în curs de dezvoltare racheta hipersonică de croazieră Zircon.

 

Avionul de vânătoare de generația a cincea Su-57 este destinat pentru distrugerea tuturor tipurilor de ținte: aeriene, terestre și navale. Avionul are o viteză supersonică de croazieră, armamentele amplasate în interiorul fuzelajului, acoperire de radiolocație (tehnologie stealth) și un nou complex de instrumente de bord.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Racheta hipersonică de aviație Kinzhal a fost dezvoltată pe baza rachetei balistice a complexului terestru de rachete operativ-tactic Iskander. Din cauza dimensiunilor mari ale acesteia, avionul MiG-31K nu poate purta decât o singură rachetă, amplasată sub fuzelaj.

Probabil că, noua versiune a rachetei destinată avionului Su-57 are dimensiuni mai reduse, pentru a putea fi amplasată în interiorul fuzelajului.

 

Rusia a dezvoltat o rachetă hipersonică aer-sol pentru avionul de vânătoare Su-57

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE