27 octombrie 2019

Sursa: tass.ru, remnmilitaryblog.com

  Serviciul de presă al Regiunii Militare Centru din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 26.10.2019, că un complet de nivel divizion de rachete antiaeriene S-300PS a fost introdus, pentru prima dată, în dotarea Bazei Militare 201 ruse din Tadjikistan.

 

“S-300PS a intrat, pentru prima dată, în înzestrarea Bazei Militare 201 ruse din Tadjikistan. Tehnica a fost deplasată pe teritoriul Republicii Tadjikistan pe calea ferată. Sistemul S-300PS provine din depozitul de păstrare al Regiunii Militare Centru din Regiunea Volga”, se arată în comunicatul de presă.

 

În prezent, militarii ruși desfășoară activități de amenajare genistică a raionului de poziție, pentru dislocarea tehnicii de luptă.

 

“După încheierea activităților de pregătire, echipajele complexelor S-300PS vor intra în serviciul de luptă experimental pentru apărarea antiaeriană în Tadjikistan. Misiunile de bază ale divizionului vor consta în acoperirea obiectivelor Bazei Militare 201 împotriva mijloacelor de atac aerocosmic, precum și în apărarea antiaeriană a regiunii de securitate colectivă din Asia-Centrală, împreună cu forțe și mijloace ale Forțelor Armate ale Republicii Tadjikistan”, au precizat reprezentanții Regiunii Militare Centru.

 

În compunerea divizionului se află aproximativ 30 de unități de tehnică militară, între care un punct de comandă, instalații de lansare, un radiolocator, sisteme de dirijare, precum și mașini de asigurare.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, divizionul de rachete antiaeriene de tip S-300PS dislocat în Tadjikistan va fi integrat în Sistemul de apărare antiaeriană al CSI. Anterior, în Asia Centrală, sisteme de rachete antiaeriene de tip S-300 se aflau doar în dotarea Forțelor Armate ale Kazahstanului.

Este posibil ca, în perioada următoare, Federația Rusă să disloce în Tadjikistan și complexe de apărare antiaeriană cu rază scurtă de acțiune de tip Tor-M2 și Pantsir.

Potrivit specialiștilor militari ruși, dislocarea sistemului de rachete antiaeriene S-300PS în Tadjikistan este legată de intensificarea activităților teroriste din Afganistan. În baza unor informații provenite de la Serviciul Federal de Securitate (FSB) din Federația Rusă, după înfrângerile suferite în Siria și Irak, organizațiile teroriste sunt transferate în Afganistan. În prezent, în regiune este în curs de consolidare grupul ilegal înarmat Vilayat Khorasan, care face parte din Statul islamic.

Reprezentanți ai OTSC au anunțat recent că în Afganistan se află aproximativ 4.000 de luptători ai grupării teroriste Stat islamic. De asemenea, o amenințare serioasă este reprezentată și de luptătorii talibani, al căror număr se ridică la aproximativ 11.000 de persoane.

Complexele de rachete antiaeriene S-300PS pot să distrugă avioane actuale și de perspectivă, rachete de croazieră, balistice și alte tipuri de ținte care zboară la viteze de până la 1.200 de metri pe secundă. Acestea pot lovi, simultan, până la șase ținte, la distanțe cuprinse între cinci și 75 de kilometri, la altitudini de la cinci metri la 25 de kilometri, în condiții tactice dificile și de bruiaj. Complexele de acest tip sunt rezistente la intemperii și pot fi operate în diverse zone climatice.

 

Rusia a dislocat un divizion de rachete antiaeriene S-300PS în Tadjikistan, la granița cu Afganistanul

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE