27 ianuarie 2020

Sursa: tass.ru

 Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 27.01.2020, citând o sursă diplomatică militară, că Federația Rusă a încheiat livrarea către China, pe cale maritimă, a celui de-al doilea complet de nivel regiment de sisteme de apărare antiaeriană S-400 Triumf. Actul de predare-primire a fost semnat în luna decembrie 2018, în China.

 

“A fost finalizată livrarea în China a celui de-al doilea complet de nivel regiment de sisteme S-400, care include: un punct de comandă, două divizioane de instalații de lansare, o stație de radiolocație, echipamente energetice și auxiliare, piese de rezervă și instrumente. Beneficiarul a primit, de asemenea, peste 120 de rachete antiaeriene dirijate noi, de două tipuri”, a precizat sursa.

 

Aceasta a adăugat că actul de predare-primire al celui de-al doile complet S-400 a fost semnat, în China, în luna decembrie anul trecut. “Din momentul semnării documentului, a intrat în vigoare prevederea din contract referitoare la asigurarea de către partea rusă a garanției de exploatare a tehnicii”, a spus sursa.

 

Toate mijloacele din compunerea celui de-al doilea complet au fost livrate în China cu mai multe nave. Primul transport maritim a fost efectuat în China în iulie 2019.

 

China a devenit primul stat străin care a comandat sistemul rusesc de rachete antiaeriene S-400 Triumf. Primul complet de nivel regiment a fost livrat în China în primăvara anului 2018 și ulterior a fost testat cu succes. În luna decembrie 2018, militarii chinezi au efectuat primele trageri cu noile sisteme de rachete antiaeriene.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În anul 2019, în paralel cu livrările efectuate în China, Federația Rusă a furnizat și Turciei două complete de nivel regiment de rachete antiaeriene de tip S-400 Triumf.

De asemenea, în perioada următoare, Federația Rusă va începe să onoreze contractul încheiat cu India pentru achiziționarea a cinci complete de nivel regiment de rachete antiaeriene S-400.

În continuare, sistemul de rachete antiaeriene S-400 este foarte solicitat la export, existând o serie întreagă de negocieri cu alte state pentru achiziționarea acestuia.

Până de curând, Federația Rusă a refuzat să livreze la export sistemele de apărare antiaeriană de acest tip, acordând prioritate dotării trupelor proprii.

 

Rusia a finalizat livrarea către China a celui de-al doilea regiment de rachete antiaeriene S-400

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE