26 iulie 2019

Sursa: militarynews.ru

  Pe 25 iulie, serviciul de presă al Serviciului Federal de Cooperare Tehnico-Militară (SFCTM) al Rusiei a anunțat că a fost finalizată prima etapă a livrării sistemelor de rachete antiaeriene S-400 Triumf către Turcia.


"Partea rusă a finalizat prima etapă a livrării sistemelor S-400 către Turcia, restul elementelor fiind livrate în conformitate cu programul convenit de părți", se precizează în comunicatul serviciului de presă.


Experții consideră că prima etapă ar putea include livrarea a două divizioane de S-400, din cele patru care fac obiectul contractului estimat la aproximativ 2,5 miliarde USD.


Pe 23 iulie, într-un interviu pentru Interfax, șeful SFCTM, Dmitri Shugaev, a declarat că problema localizării unei anumite producții în Turcia, în cadrul contractului de furnizare a sistemelor S-400, va fi discutată în timpul negocierilor. "Acest lucru va fi discutat în a doua fază", a declarat acesta.


La sfârșitul lunii iunie, purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, a declarat că contractul pentru furnizarea sistemului S-400 prevede un transfer parțial de tehnologie. "Contractul presupune un transfer parțial de tehnologie de producție. Parțial", a precizat Peskov.


Rusia a început să livreze S-400 către Turcia pe 12 iulie. Până pe 25 iulie, un total de 30 de avioane de transport rusești au aterizat la baza aeriană de lângă Ankara.


Potrivit vicepremierului rus  Yury Borisov, Rusia va finaliza contractul de furnizare a S-400 către Turcia în 2019.


De asemenea, șeful "Rostec", Serghei Chemezov, a precizat că pentru o parte din contravaloarea contractului va fi deschisă o linie de creditare. Cu toate acestea, nu a fost anunțat oficial în ce monedă plătește Turcia sistemul S-400. Pe de altă parte, șeful Rosoboronexport, Alexander Mikheyev, a declarat în cursul lunii iunie că Federația Rusă a refuzat plata în USD și utilizarea sistemului financiar internațional SWIFT. 

 

Comentariu BSMAP: Semnificația geostrategică pentru Rusia a vânzării sistemului S-400 Turciei depășește cu mult valoarea acestuia. Este foarte posibil ca suma vehiculată în presă să nu fie nici pe departe cea reală, iar refuzul Rusiei de a utiliza mecanisme de plată controlabile și înverșunarea Turciei de a continua achiziția în pofida amenținărilor americane cu sancțiuni, întăresc o astfel de ipoteză.

Rusia a finalizat prima etapă a livrării sistemelor de rachete antiaeriene S-400 Triumf către Turcia

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE