16 mai 2020

Sursa: tass.ru

 Potrivit informațiilor furnizate pentru agenția TASS de o sursă militară diplomatică, însă neconfirmate oficial, Rusia a început producția avioanelor de vânătoare Su-35 în cadrul contractului semnat cu Egiptul. 

 

"La Întreprinderea de aviație I.A. Gagarin din Komsomolsk pe Amur, a început producția aeronavelor Su-35, destinate livrării către Forțele Aeriene Egiptene conform contractului încheiat în 2018", a declarat interlocutorul agenției.

 

Sursa a menționat că "momentul primei livrări de aeronave către partea egipteană nu a fost încă stabilit, din cauza restricțiilor impuse de pandemia determinată de coronavirus."

 

Egiptul intenționează să achiziționeze câteva zeci de avioane de vânătoare Su-35, în valoare de aproximativ 2 miliarde USD, însă oficial, nu a fost anunțată nicio tranzacție. Acest lucru a fost făcut public de ziarul Kommersant în 2019, pe baza unor informații obținute de la surse din complexul militar-industrial rusesc.

 

Primul cumpărător de Su-35 a fost China. În 2015 a fost semnat un contract în valoare de aproximativ 2,5 miliarde USD, pentru 24 de aeronave. Acordul prevedea și furnizarea de echipamente la sol și motoare de rezervă. Livrarea către partea chineză a avioanelor de vânătoare a fost finalizată în 2019.

 

Comentariu BSMAP: La sfârșitul anului 2019 SUA au amenințat partea egipteană cu aplicarea sancțiunilor CAATSA în cazul continuării cooperării tehnico-militare cu Federația Rusă, în timp ce Kremlinul a acuzat Statele Unite că încearcă astfel să convingă Egiptul să cumpere avioane de vânătoare americane în locul celor rusești.

Și la acel moment, informațiile vehiculate în presa rusească făceau referire la contractul intrat în vigoare la sfârșitul anului 2018, care prevede achiziționarea a peste 20 de avioane și a rachetor pentru acestea, pentru o sumă de aproximativ 2 miliarde USD.

Rusia și Egiptul au, de asemenea, un acord privind furnizarea de elicoptere pentru portelicopterele Mistral (construite de Franța inițial pentru Rusia, dar care, datorită sancțiunilor economice impuse Kremlinului, au ajuns în final la Egipt). 

Avionul de vânătoare de generația 4++, Su-35S, este dezvoltat pe baza aeronavei Su-27. Masa avionului este de 19 tone, plafonul de zbor - 20.000 metri, viteza maximă de zbor -  2.500 km/h, iar echipajul este de o persoană. Aeronava are la bord un tun calibrul 30 mm și poate transporta până la opt tone de încărcătură de luptă (rachete și bombe de diferite tipuri).

 

Rusia a început producția de Su-35 pentru Egipt, însă termenele de livrare vor fi probabil modificate

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE