26 august 2019

Sursa: bmpd.livejounal.com, remnmilitaryblg.com

  Surse rusești din domeniul aviației au informat că, recent (pe 23.08.2019), la Zhukovsky, au început testele de rulare ale primului avion de realimentare în aer (avion cisternă) Il-78M, care a fost modernizat la versiunea Il-78M2. Aeronava are numărul de bord 34 albastru, numărul de înregistrare RF-94272, numărul de uzină 1013404138 și numărul de serie 79-05.

 

Lucrările de modernizare a aeronavei au fost efectuate pe platforma de producție a Complexului de aviație S.V. Iliushin din Zhukovsky.

 

Proiectul de modernizare a avioanelor cisternă Il-78 și Il-78M la nivelul Il-78M2 (cunoscut initial sub denumirea de Il-78-2) a fost elaborat de compania Iliushin potrivit cerințelor tehnico-tactice stabilite în anul 2011 de Forțele Aeriene ale Federației Ruse. La elaborarea documentației constructive au fost implicați și specialiști ai societății EMZ V.M. Miasitsev.

 

Modernizarea se referă la echipamentele de pilotaj și navigație, de comunicații radio, de iluminat, de locuit, precum și la mijloacele de apărare. În acest fel, echipamentele învechite sunt înlocuite cu echipamente moderne, astfel încât perioada de menținere în serviciu a aeronavelor cisternă să fie extinsă la 40 de ani. În urma modernizării parțiale, se aigură cooperarea cu avioanele de perspectivă de transport Il-76MD-90A și de realimentare în aer Il-78M-90A.

 

Pe 11 mai 2016, primul avion Il-78M aparținând Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse a fost adus pe platforma de la Zhukovsky pentru modernizare, iar antreprenorul a anunțat că este planificat ca pregătirea avionului pentru efectuarea testelor statice și de zbor să fie realizată în trimestrul unu al anului 2017. De fapt, modernizarea primului avion cu numărul de bord 34 albastru a început abia în 2017 și s-a încheiat acum.

 

Potrivit datelor cunoscute, în prezent, Forțele Aerocosmice exploatează 19 avioane cisternă Il-78 și Il-78M.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Datorită modernizării înzestrării Forțelor Aerocosmice, care dispun în prezent de mai multe tipuri de avioane ce pot fi realimentate în aer, au crescut nevoile pentru avioane cisternă.

Astfel, în paralel cu achiziționarea de avioane noi de tip Il-78M-90A, care sunt dezvoltate în prezent pe baza avionului de transport Il-76MD-90A, vor fi modernizate și avioanele aflate în prezent în înzestrare. Probabil că toate avioanele Il-78 și Il-78M vor fi modernizate la versiunea Il-78M2.

 

Rusia a început testarea primului avion de realimentare în aer modernizat de tip Il-78M2

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE