19 noiembrie 2019

Sursa: topwar.ru, vz.ru

 Presa rusă a preluat, pe 19.11.2019, o informație a publicației americane Military Watch, în care se precizează că trupele ruse au scos un bombardier cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 aflat în conservare la o bază din Kamenny Ruchei de lângă Habarovsk, pentru modernizare la versiunea Tu-22M3M.

 

Potrivit Military Watch, în Federația Rusă, se află în conservare un număr suficient de avioane, pentru formarea câtorva escadrile noi.

 

De asemenea, cotidianul Rossiyskaya Gazeta a confirmat faptul că în conservare se află o mare cantitate de tehnică de aviație, care s-a aflat în înzestrarea Forțelor Aeriene ale URSS în timpul războiului rece, între care bombardiere cu rază lungă, avioane de vânătoare, avioane de interceptare sau avioane militare de transport. După cum scrie ziarul, toate aceste avioane pot, cu costuri reduse, să extindă flota de aeronave a Forțelor Aerocosmice. În același timp, cotidianul informează că bombardierul Tu-22M3M poate purta rachete hipersonice Kinzhal.

 

Military Watch atrage atenția asupra faptului că atât Federația Rusă, cât și SUA și-au intensificat eforturile de a readuce în exploatare tehnică aflată în rezervă.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În prezent, în dotarea Aviației cu rază lungă de acțiune se află 62 de avioane de tip Tu-22M3, din care aproximativ 40 în serviciul de luptă. Avioanele sunt dislocate, în principal, la regimentele de aviație de pe aerodromurile Shaikhovka (Regiunea Kaluga), Belaya (Regiunea Irkutsk) și Olenia (Regiunea Murmansk).

Se estimează că dintre acestea vor fi modernizate cel puțin 30 de avioane la versiunea Tu-22M3M.

În urma modernizării, avioanele Tu-22M3M vor deveni o amenințare serioasă, în primul rând pentru țintele navale ale SUA și NATO, dar și pentru cele terestre. Creșterea razei de acțiune atât a avioanelor, cât și a rachetelor din dotarea acestuia, vor permite aeronavei să execute lovituri de la distanță mare, fără să intre în raza de acțiune a mijloacelor de apărare antiaeriană.

Primul zbor al bombardierului modernizat Tu-22M3M a fost efectuat pe 28 decembrie 2018. Zborul a fost executat fără armament la bord, a avut o durată de 37 de minute și s-a desfășurat la o altitudine de 1.500 de metri.

Pe 25.10.2019, o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial al Federației Ruse a informat că primul avion de bombardament modernizat de tip Tu-22M3M a efectuat 18 zboruri, în cadrul testelor de zbor de uzină.

 

Rusia a scos din conservare un bombardier Tu-22M3, pentru modernizare la versiunea Tu-22M3M

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE