22 martie 2019

Sursa: militarynews.ru, remnmilitaryblog.com

Canalul de televiziune american CNBC a informat, pe 22.03.2019, că aproximativ 20 de rachete hipersonice rusești au fost transferate recent într-un poligon militar din Federația Rusă.

 

“Acest fapt arată că Federația Rusă are ambiția de a dezvolta aceste arme și acordă prioritate acestui program special. Partea rusă a stabilit, în ansamblu, că rachetele au un design convenabil și se vor concentra acum pe reglarea acestui armament prin efectuarea de teste”, a declarat un colaborator al postului, familiarizat cu date din rapoartele serviciilor americane de informații, sub protecția anonimatului.

 

Canalul de televiziune a anunțat că racheta hipersonică din clasa aer-sol, care a primit denumirea de Kinzhal, a fost testată de Federația Rusă cel puțin de trei ori.

 

În luna iulie 2018, Moscova a testat, cu succes, armamentul împotriva unei ținte aflate la o distanță de peste 800 de kilometri de Kremlin.

 

După cum a precizat o altă sursă a postului de televiziune american, potrivit unui alt raport al serviciilor de informații, racheta hipersonică a fost amplasată și lansată de 12 ori de pe un avion rusesc MiG-31. De asemenea, se desfășoară lucrări pentru amplasarea armamentului pe un bombardier strategic.

 

Colaboratorii postului au menționat că autoritățile de la Kremlin intenționează să introducă aceste rachete în dotare din anul 2020.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Începând din luna decembrie 2017, în Regiunea Militară Sud se află în serviciul de luptă experimental o escadrilă de avioane de vânătoare-interceptare MiG-31K, dotate cu rachete hipersonice Kinzhal. Fiecare avion poate să poarte o singură rachetă de acest tip, amplasată sub fuzelaj.

Avioanele, dislocate pe aerodromul din Akhtubinsk (Regiunea Astrakhan), au numere de bord roșii de la 90 la 99.

Probabil, rachetele hipersonice Kinzhal au fost aduse în poligonul Kapustin Yar din Reginea Astrakhan, urmând să fie întrebuințate în perioada următoare pentru teste.

În perspectivă, rachetele vor putea fi instalate și pe bombardierul cu rază lungă de acțiune Tu-22M3, mai exact pe versiunea modernizată a acestuia Tu-22M3M. Un avion va putea să poarte patru rachete de tip Kinzhal, amplasate sub aripi.

 

Imagine cu caracter simbolic
Rusia a transferat aproximativ 20 de rachete hipersonice Kinzhal într-un poligon de instrucție

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ANALIZE & SINTEZE