04 aprilie 2020

Sursa: tvzvezda.ru

 Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a informat că, pe 03.04.2020, la ordinul președintelui Vladimir Putin, a fost format un grup de aviație pentru acordarea de ajutor operativ Serbiei în lupta împotriva coronavirusului.

 

“Pentru transportul personalului și tehnicii este planificată întrebuințarea a 11 avioane militare de transport din cadrul Forțelor Aerocosmice, care vor deplasa în Serbia 87 de militari, inclusiv medici și specialiști în virusologie din cadrul Trupelor de Protecție RCB (de radiații, chimică și biologică), aparatură medicală, mijloace de protecție și 16 unități de tehnică militară”, se arată în comunicatul de presă.

 

“Primul avion Il-76 al Aviației Militare de Transport cu specialiști militari și instrumente medicale la bord a decolat de pe aerodromul Chkalovski către Republica Serbia pentru acordarea de ajutor în lupta cu coronavirusul”, au precizat reprezentanții ministerului.

 

Avioanele ruse vor ateriza pe aerodromul Batajnica situat la 20 de kilometri nord-vest de Belgrad.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Până la ora 16.00 (ora Moscovei), de pe aerodromul Chkalovski au decolat patru avioane militare de transport de tip Il-76MD, care se deplasează către Serbia.

Anterior, în perioada 22-23.03.2020, Federația Rusă a deplasat în Italia un grup de specialiști militari, echipamente și tehnică, pentru care a întrebuințat 16 avioane militare de transport Il-76MD. Aceștia își desfășoară activitatea la Bergamo, în zona cea mai afectată de coronavirus.

 

Rusia acordă ajutor medical militar Serbiei pentru lupta împotriva coronavirusului

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE