09 mai 2020

Sursa: militarynews.ru

   Pe 9 mai vicepremierul Yuri Borisov a declarat într-un interviu acordat pentru Interfax că elementele componente ale noului sistem de apărare antiaeriană S-500 Prometheus au fost finalizate.

 

"Toate elementele sistemului de rachete antiaeriene S-500 Prometheus sunt fabricate și sunt testate", a declarat vicepremierul rus.

 

Răspunzând la întrebarea privind scoaterea sistemului la parada din Piața Roșie, Borisov a declarat că „nu este planificat să se arate elementele noului sistem la parada dedicată celei de-a 75-a aniversări a Victoriei în Marele Război Patriotic”.

 

Într-un interviu din luna iulie 2019, Borisov a anunțat că noul sistem de apărare antiaeriană S-500 Prometheus  ar putea intra în dotarea armatei ruse în 2020. „Livrările vor fi posibile începând cu 2020. Componentele complexului au trecut testele preliminare din fabrică, iar caracteristicile acestora au fost  confirmate", preciza acesta în urmă cu aproximativ un an.

 

Ministerul Industriei și Comerțului Federației Ruse, Denis Manturov, a declarat la rândul său că S-500 Prometheus  este gata pentru a intra în producția de serie, principalele sale caracteristici fiind confirmate în timpul testelor.

 

Comentariu BSMAP: La vârful conducerii politico-militare ruse nu există încă o poziție clară și unitară privind introducerea în exploatare a sistemului S-500.

În decembrie 2019, adjunctul ministrului rus al apărării, Aleksei Krivoruchko, declarase pentru gazeta Krasnaya Zvezda că testarea rachetei antiaeriene a sistemului S-500 va începe în 2020, iar livrările în serie ale sistemului sunt planificate pentru anul 2025, contrazicând astfel anunțul anterior al ministrului rus al apărării, Serghei Șoigu, care susținea, ca și vicepremierul Yuri Borisov, că livrarea la trupe a sistemului va începe în anul 2020.

Potrivit anumitor specialiști militari, deși noul sistem este pregătit pentru intrarea în serviciul de luptă, acest termen este amânat succesiv, pentru a prelungi “perioada de glorie” a predecesorului său, respectiv sistemul de rachete antiaeriene S-400.

Pregătirea specialiștilor pentru lucrul cu noile sisteme a început în anul 2017 la Academia Militară a Apărării Aerocosmice din Tver.

 

Rusia: Controversele privind introducerea în serviciul de luptă a sistemului S-500 Prometheus continuă

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE