06 septembrie 2019

Sursa: militarynews.ru, tass.ru

 Pe 6 septembrie, două bombardiere de front Su-34 s-au ciocnit deasupra regiunii Lipetsk din Rusia, într-un accident cauzat de eroarea piloților, însă echipajele bombardierelor au reușit să aterizeze în siguranță cu ambele aeronave. O comisie specială va stabili valoarea pagubelor și a responsabilității echipajelor.


Potrivit sursei citate de agenția de presă Tass, "Eroarea piloților a dus la coliziunea în aer, deasupra regiunii Lipetsk, a două aeronave Su-35. O comisie specială studiază acum detaliile accidentului pentru a stabili în special gradul de responsabilitate al fiecăruia dintre echipaje." Sursa a adăugat, de asemenea, că „este probabil ca piloții să plătească pentru daunele provocate”.


La rândul său, citând posturile Ren-TV și Kanal 5, Interfax informează că, "din cauza pierderii contactului vizual, avioanele au intrat în coliziune în aer. Liderul a lovit aripa celeilalte aeronave cu cockpitul, iar când au încercat să îndepărteze, avioanele s-au ciocnit din nou. În același timp, fragmente de fuselaj au intrat în motorul unuia dintre avioane".


Ambele avioane au fost grav avariate. Unul are avariate cabina, motorul și fuselajul, iar celălalt vârful aripii cu echipamentele de contramăsuri electronice. Conform datelor preliminare, avioanele vor avea nevoie de reparații serioase, altfel vor fi dezafectate. 


Comentariu BSMAP:  Acesta este cel de-al treilea accident aerian înregistrat în cadrul Forelor Amate ruse în cursul săptâmânii curente. Marți (3 septembrie) o aeronavă de atac Su-25 a căzut în regiunea Stavropol, pilotul pierzându-și viața, iar joi (5 septembrie) un elicoper de transport Mi-8 a căzut în regiunea Saratov, fără victime. 

O aeronavă de tipul Su-24 are echipajul format din doi membri, pilotul și navigatorul.

Cele două bombardiere aparțin Centrului de stat pentru instruirea personalului aviației și teste militare al Ministerului Apărării din Rusia. Acesta este o unitate specială de cercetare și instruire metodică de zbor, destinată dezvoltării metodelor de luptă ale aviației militare, de formare și recalificare a personalului pe sistemele și armele de la bordul aeronavelor de luptă. De asemenea, centrul reprezintă principala structură a Ministerului Apărării din Rusă pentru studiul capabilităților de luptă ale aeronavelor, cu implementarea ulterioară a experienței acumulate în timpul experimentelor de zbor.

 

 

 

 

 


 

Rusia: Două bombardiere Su-34 s-au ciocnit în aer, într-un al treilea accident din ultimele patru zile

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE