29 mai 2019

Sursa: tass.ru, remnmilitaryblog.com

 Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 29.05.2019, citând o sursă din cadrul industriei constructoare de avioane, că primul zbor al UAV-ului greu de atac Ohotnik (Hunter, Vânător) va fi efectuat în acest an, în lunile iulie sau august. Zborul, care va fi realizat de pe aerodromul Întreprinderii de aviație Chkalov din Novosibirsk, va dura câteva zeci de minute.

 

“În cadrul testelor de uzină, aparatul de zbor fără pilot Ohotnik va efectua primul zbor de pe aerodromul întreprinderii din Novosibirsk în cursul acestui an, probabil în iulie sau august. Durata zborului nu va fi prea mare, maximum câteva zeci de minute”, a precizat sursa.

 

Potrivit declarațiilor acesteia, zborul va fi efectuat în mod autonom, în conformitate cu misiunea de zbor introdusă în calculatorul de la bord.

 

“Cu toate acestea, dacă va fi necesar, misiunea va putea fi ajustată prin comenzi de la sol”, a spus sursa, fără a dezvălui programul zborului planificat.

 

În primăvară, drona de atac Ohotnik a efectuat o serie de teste preliminare, pe banda de aviație din Novosibirsk. Aceasta a accelerat de-a lungul pistei, a zburat câțiva metri în aer și a aterizat imediat.

 

Surse din industria aeronautică au subliniat apoi că aceste teste nu reprezintă practic un zbor, deși drona s-a desprins pentru câteva secunde de la sol.

 

Drona de atac Ohotnik a fost construită cu întrebuințarea tehnologiei stealth și are o configurație aerodinamică de “aripă zburătoare”. Greutatea acesteia este de aproximativ 20 de tone, iar viteza estimată de 1.000 de kilometri pe oră. Aparatul este echipat cu motoare cu reacție.

 

Comentariu BSMAP: Industria militară rusească, deși performantă în anumite sectoare tradționale, este deficitară în domeniul dronelor de atac. Aceste mijloace au devenit în ultimii ani capabilități strategice. Utilizarea acestora de către SUA a fost criticată de Rusia, care consideră că pot fi asimilate rachetelor de croazieră și, atunci când au capacitatea să acțione la distațe de peste 500 km, încalcă Tratatul INF. 

 

Rusia încearcă să sparga gheața în domeniul dronelor de atac, cu aeronava Ohotnik (Vânător)

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE