17 aprilie 2019

Sursa: tass.com,   

  Pe 17 aprilie, șeful Corporației Unificate pentru Construcții Navale din Rusia, Alexei Rakhmanov, a declarat că prima navă expediționară, bazată pe nava mare de desant Proiect 11711, clasa Ivan Gren, urmează să fie construită în 2024. 

 

"Vrem să finalizăm totul în 2024. Este o situație destul de dificilă, deoarece va fi necesar să reproiectăm nava", a declarat A. Rakhmanov la o confernță pe tema potențialului de export al industriei rusești de construcții navale.

 

Comentariu BSMAP: Despre construirea de nave univerale de desant capabile să aibă la bord elicoptere a informat în perioada anterioară și ministrul industriei și comerțului, Denis Manturov.

 

În cursul anului 2018, Biroului de Proiectare și Construcții "Nevski", a primit o solicitare din partea Forțelor Navale Ruse privind elaborarea a două variante de nave mari de desant, care ar trebui construite după Proiectul 11711. Potrivit declarațiilor reprezentantului Biroului, din 25.05.2018, la acea vreme se urmăreau două direcții de dezvoltare în acest domeniu, respectiv o navă bazată pe Proiectul 11711 și o navă de desant absolut nouă.

 

Se pare că, pentru crearea unei forțe expediționare la nivelul de pretenție al unei mari puteri, cu interese geostrategice globale, conducerea militară rusă a optat pentru o variantă intermediară, respectiv reproiectarea și construirea, pe scheletul clasei Ivan Gren, a unei nave expediționare care să fie simultan port elicopter și navă de desant. 

 

 

Rusia intenționează să construiască prima navă expediționară, portelicopter, până în 2024

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE