20 octombrie 2019

Sursa: mil.in.ua, ua.krymr.com, regulatio.org.ru

 Ministerul Transporturilor din Rusia a propus extinderea zonelor nenavigabile din zona Strâmtorii Kerci. Proiectul de ordonanță a fost publicat joi (17 octombrie) pe portalul rusesc de acte juridice regulation.org.ru.

 

"Proiectul de ordonanță fost conceput pentru a se asigura securitatea în zona Podului Crimeei din Strâmtoarea Kerch", se arată în document.

 

În nota explicativă, se precizează că Rosgvardia (Serviciul federal Trupele Gărzii Naționale) a solicitat Ministerului Transporturilor din Rusia stabilirea zonei nenavigabile a Strâmtorii Kerci. Problema a fost discutată în cadrul reuniunii din 7 octombrie 2019 a reprezentanților Ministerului Afacerilor Externe, Rosgvardia, Ministerului Apărării și ai Serviciului de Securitate (FSB), în cadrul căreia s-a decis emiterea unui ordin "privind stabilirea zonelor interzise navigării în zona Podului Crimeei din Strâmtoarea Kerci".

 

În zonele vizate de proiect, se intenționează interzicerea accesului oricărei nave, cu excepția celor ale Rosgvardia, Forțelor Navale Ruse, FSB, precum și a celor implicate în întreținerea podului.

 

Comentariu BSMAP: La sfârșitul lunii noiembrie 2018, în urma incidentului din Strâmtoarea Kerci, autoritățile ucrainene au declarat că Rusia a blocat efectiv porturile ucrainene Mariupol și Berdyansk din Marea Azov. Ministrul apărării de atunci, Stepan Poltorak, a declarat (7 decembrie) că Ucraina nu va renunța la dreptul său de a traversa strâmtoarea Kerch. Ulterior, pe 12 decembrie 2018, Parlamentul European a cerut statelor membre ale UE să închidă porturile pentru navele rusești care pleacă din Marea Azov și să adopte sancțiuni împotriva Rusiei.

Acțiunile Moscovei din Strâmtoarea Kerch au fost criticate de mai multe țări europene și de Statele Unite. NATO a declarat că monitorizează îndeaproape evoluțiile din Strâmtoarea Kerci și a solicitat adoptarea unor măsuri pentru reducerea tensiunilor.
 

 

Rusia intenționează să extindă zonele interzise navigației din Strâmtoarea Kerci

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE