16 aprilie 2019

Sursa: vedomodti.ru, 112.international

 Pe 15 aprilie, ministrul adjunct de Externe al Rusiei, Alexander Grushko, a declarat pentru presa de la Moscova că autoritățile ruse au oprit orice formă de cooperare militară și civilă cu NATO.

 

"Alianța Atlantică a mers prea departe în confruntarea cu Rusia. NATO a deviat de la direcția pozitivă a relației cu Rusia. Nu există indicii că NATO știe cum să rezolve această problemă ... NATO a mers prea departe spre a instiga la o confruntare cu Rusia. Nu este clar cum și când bunul-simț vor guverna din nou. Paradoxul este că relația de astăzi dintre Rusia și NATO amintește foarte mult situația când a fost fondată NATO, în timpul Războiului Rece“, a declarat A. Grushko. 

 

Potrivit ministrului adjunct, actuala criză a relațiilor Rusia - NATO este cea mai mare de până acum. În același timp, A. Grushko a dat asigurări că nu este luat în discuție un conflict militar, deoarece ar fi un dezastru pentru întreaga lume.

 

Curtis Scaparotti, Comandantul Suprem al Forțelor Aliate din Europa (SACEUR) a declarat (15 aprilie pentru “Associated Press”) că pe timpul Războiului Rece comunicarea dintre NATO și Moscova a fost mai bună decât în prezent. Acesta a recunoscut că, de la preluarea mandatului, în 2016, s-a întâlnit doar de două ori cu șeful Statului Major General al Forțelor Armate Rusi, Valeri Gherasimov, deși au discutat de mai multe ori la telefon.

 

Rusia întrerupe cooperarea militară și civilă cu NATO

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE