19 iunie 2019

Sursa: ria.ru, tass.ru, uawire

 Porivit agețiilor rusești de presă RIA Novosti și TASS, care citează o sursă anonimă din zona de securitate, Rusia a identificat și oprit încercările SUA de a executa atacuri cibernetice asupra sistemelor de gestionare a infrastructurii.

 

La îneputl săptămânii, New York Times, citând surse guvernamentale anonime, a informat că Statele Unite au introdus un virus în sistemul de alimentare cu energie electrică din Rusia pentru a-și putea folosi instrumentele cibernetice. 

 

Potrivit ziarului, președintele Donald Trump nu a știut acest lucru. Trump a comentat pe tweeter că declarațiile NYT sunt false, dar nu a oferit niciun argument în acest sens.

 

Luni 17 iunie, Kremlinul a declarat că articolul ziarului american a fost deranjant și arată că războiul cibernetic este teoretic posibil.

 

"Vedem și observăm aceste încercări. Cu toate acestea, am reușit să neutralizăm aceste atacuri", a spus o sursă în serviciile de securitate ruse. Potrivit acesteia, în ultimii ani, serviciile de informații străine au intensificat atacurile cibernetice împotriva Rusiei. De regulă, acestea sunt îndreptate împotriva sistemelor de transport, bancar și energetic.

 

Răspunzând la o întrebare cu privire la articolul din New York Times, purtătorul de cuvânt al președintelui rus Dmitri Peskov a declarat: "Desigur, această informație indică o posibilitate ipotetică; să spunem că toate semnele arată că există un război cibernetic și că sunt lansate atacuri cibernetice împotriva Federației Ruse." Potrivit lui Peskov, câteva domenii strategice importante ale economiei rusești au fost supuse în mod repetat atacurilor cibernetice din străinătate, iar autoritățile continuă să depună eforturi pentru a proteja economia și punctele sale slabe.

 

Rusia pretinde că a respins un atac cibernetic al SUA îndreptat împotriva sistemului său energetic

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE