06 noiembrie 2019

Sursa: 112.international

  Pe 5 noiembrie, Sergei Tsekov, membru al Consiliului Federației Ruse (Camera superioară a parlamentului) a anunțat că în Consiliu a fost acceptată returnarea navelor ucrainene capturate în Strâmtoarea Kerci, cu condiția ca Ucraina să admită că acestea au provocat forțele de pază rusești în noiembrie 2018. 

 

Senatorul rus a menționat că ancheta care se desfășoară în Rusia ar mai putea avea un anumit interes pentru navele ucrainene, însă autoritățile ruse nu doresc să irosească bani pentru depozitarea proprietăților altora.

 

De asemenea, senatoarea Olga Kovitidi, din Crimeea, a acuzat Ucraina de intenția de a realiza o demarcație politică. "Partea ucraineană nu a avut ca scop eliberarea marinarilor și navelor, Ucraina are nevoie de o demarcație politică. Ucraina creează din nou o provocare politică fără a fi preocupată de  proprietatea sa ori de soarta poporului său", a declarat Kovitidi. Aceasta a amintit că în Crimeea există încă nave ale flotei ucrainene, care sunt acolo din 2014, iar Kievul ignoră deliberat cererea autorităților ruse de a le ridica.

 

Comentariu BSMAP: Declarațiile făcute în Consiliul Federației survin notei transmise de Ministerul de Externe al Ucrainei, pe 4 noiembrie, în care solicită returnarea navelor capturate în Strâmtoarea Kerci în 2018. "Ministerul de Externe a trimis Rusiei o notă cu cererea de a indica coordonatele și ora când ne putem lua navele" a declarat atunci ministrul ucrainean de externe Vadym Prystaiko.

 

Rusia se declară gata să predea navele capturate, dacă Ucraina admite că a avut loc o provocare 

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE