26 octombrie 2019

Sursa: topwar.ru, remnmilitaryblog.cm

  Publicația turcă Daily Sabah a informat, în ediția din 26.10.2019, că Federația Rusă și Turcia sunt foarte aproape de semnarea unui contract pentru livrarea către Forțele Aeriene turcești de avioane de vânătoare rusești Su-35. Potrivit ziarului, care citează surse proprii, ar fi vorba despre un lot de 36 de avioane.

 

Contractul care va fi încheiat între părți va include și un acord privind producția unor componente ale aeronavelor ruse în întreprinderile turcești, ca una dintre condițiile pentru furnizarea de avioane rusești.

 

Până în prezent, niciuna dintre părți nu a făcut declarații oficiale în acest sent. Cu toate acestea, în urmă cu câteva zile, șeful Serviciului Federal pentru Cooperare Tehnico-Militară din Federația Rusă, Dmitry Șugaev, a vorbit despre consultările purtate între Federația Rusă și Turcia cu privire la livrările potențiale de avioane de vânătoare rusești Su-35 sau Su-57 către Forțele Aeriene turcești. Acesta și-a exprimat opinia potrivit căreia negocierile concrete pe acest subiect sunt încă departe.

 

Pe 16 octombrie 2019, președintele turc a declarat, la Baku, că Turcia are opțiuni alternative pentru furnizarea de avioane de vânătoare, în cazul în care SUA vor priva Ankara de avioanele de generația a cincea F-35.

 

Anterior, Recep Tayyip Erdogan a spus că Turcia este în discuții preliminare cu Federația Rusă cu privire la posibila furnizare a unor avioane de vânătoare Su-57 sau Su-35. Acesta nu a exclus posibilitatea de a achiziționa avioane de vânătoare rusești pentru Forțele Aeriene ale Turciei. Erdogan, însoțit de Putin, a vizitat Salonul Aerian Internațional MAKS-2019 din Zhukovsky, lângă Moscova, unde a acordat o mare atenție acestor avioane de vânătoare. 

 

Rusia și Turcia sunt foarte aproape de încheierea unui contract pentru livrarea de avioane Su-35

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE