26 iunie 2019

Sursa: tass.ru, remnmilitaryblog.com

 Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 26.06.2019, citând două surse din Complexul Militar Industrial aflate la forumul Armata-2019 desfășurat la Kubinka (Regiunea Moscova), că un contract pentru construirea lângă Sevastopol a unei stații de radiolocație Voronezh-SMîn cadrul Sistemului de avertizare timpurie asupra unui atac cu rachete va fi încheiat în cursul anului 2019, iar stația va fi predată beneficiarului până la sfârșitul anului 2020.

 

„Contractul pentru construirea stației de radiolocație de tip Voronezh va fi încheiat în cursul anului 2019″, a precizat un dintre surse.

 

Cea de-a doua sursă a confirmat pentru agenția Tass că, potrivit planurilor curente, stația de radiolocație Voronezh-SM ar trebui să fie construită în Crimeea până la sfârșitul anului 2019. „Construcția unei astfel de stații durează un an și jumătate. Până în luna decembrie 2020, stația din Crimeea ar trebui să fie gata”, a declarat sursa, care a menționat că, în cazul în care se va întârzia cu semnarea contractului, termenul va fi prelungit.

 

Stațiile Sistemului de avertizare timpurie asupra unui atac cu rachete îndeplinesc misiuni de obținere și transmitere a datelor privind lansările de rachete și traiectoriile acestora, în scopul avertizării privind atacurile asupra punctelor de conducere militară și de stat. De asemenea, acestea furnizează date despre obiectele cosmice pentru controlul spațiului cosmic. Baza mijloacelor de radiolocație ale componentei terestre a Sistemului de avertizare timpurie asupra unui atac cu rachete este reprezentată de stațiile de radiolocație de nouă generație de tip Voronezh.

 

În prezent, în serviciul de luptă se află patru stații noi de tip Voronezh în Regiunile Leningrad, Kaliningrad și Irkutsk, precum și în Ținutul Krasnodar. Alte trei stații Voronezh au fost trecute în serviciul de luptă experimental în Ținuturile Krasnoyarsk și Altai, precum și în Regiunea Orenburg.

 

Stația de radiolocație Voronezh-SM este o stație de perspectivă de generație nouă, cu o mare precizie de descoperire a țintelor.

 

Indicele SM reprezintă lungimea undelor pe care lucrează stația, respectiv centimetrice. Radarul pe unde centimetrice este capabil să culeagă cât mai multe informații despre orice țintă care intră în zona de acoperire.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În prezent, componenta terestră a Sistemului de avertizare timpurie asupra unui atac cu rachete din Federația Rusă include o rețea formată din 13 noduri radiotehnice, aflate în structura Armatei 15 – Moscova din subordinea Comandamentului Trupelor Cosmice – Moscova.

În dotarea acestora se află atât stații de radiolocație de tip vechi: Dnepr, Daryal și Volga, dar și stații moderne de tip Voronezh, în diverse versiuni, care funcționează în paralel.

Nodurile radiotehnice sunt dislocate astfel:

– Nodul 57 Radiotehnic – Olenegorsk (Regiunea Murmansk): 5N86M Dnepr-M, 90N6 Daryal, 77IA6VP Voronezh-VP;

– Nodul 49 Radiotehnic – Balhash, Gulshad (Kazahstan): 5N86M Dnepr-M;

– Nodul 378 Radiotehnic – Pechora (Republica Komi): 5N79 Daryal, 77IA6VP Voronezh-VP;

– Nodul 474 Radiotehnic – Baranovici (Republica Belarus): 70M6 Volga;

– Nodul 571 Radiotehnic – Lekhtushi (Regiunea Leningrad): 77IA6 Voronezh-M;

– Nodul 818 Radiotehnic – Armavir (Ținutul Krasnodar): 77IA6-DM Voronezh-DM;

– Nodul Radiotehnic – Barnaul : 77IA6-DM Voronezh-DM;

– Nodul Radiotehnic – Kumak (Regiunea Orenburg): 77IA6 Voronezh-M;

– Nodul Radiotehnic – Vorkuta (Republica Komi): 77IA6 Voronezh-M;

– Nodul Radiotehnic – Pionerskiy (Regiunea Kaliningrad): 77IA6-DM Voronezh-DM;

– Nodul 36 Radiotehnic – Usolie-Sibirskoe (Regiunea Irkutsk): 5N79 Daryal, 77IA6VP Voronezh-VP;

– Nodul Radiotehnic – Eniseysk (Ținutul Krasnoyarsk): 77IA6-DM Voronezh-DM;

– Nodul Radiotehnic – Sevastopol (Republica Crimeea): 5N86 Dnepr.

Ultimul dintre acestea, aflat în Golful Kazacha din Sevastopol, nu este operațional și urmează să fie înlocuit cu noua stație Voronezh-SM.

Probabil, termenul stbilit pentru sfârșitul anului 2020 pentru construirea noii stații este prea strâns și nu va fi respectat. Însă, noua stație poate intra în serviciul de luptă experimental, în perioada 2021-2022.

 

Rusia va instala o stație de radiolocație Voronezh-SM în Crimeea, până la sfârșitul anului 2020

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE