02 decembrie 2019

Sursa: militarynews.ru, renmilitaryblog.com

 Agenția de presă rusă Interfax a informat, pe 02.12.2019, citând o sursă bine informată, că, în luna decembrie, Federația Rusă va livra Serbiei câteva complexe de apărare antiaeriană de tip Pantsir-S.

 

“Este planificat ca o parte dintre complexe să fie livrate până la sfârșitul acestui an”, a precizat sursa.

 

Pe 17 octombrie, sursa a declarat pentru Intefax că Federația Rusă și Serbia au încheiat un contract pentru livrarea de complexe de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S.

 

Această informație a fost confirmată, pe 25 octombrie de vecepremierul Iuri Borisov. “Da există astfel de legături între noi pentru Pantsir”, a spus acesta.

 

Pe 25 octombrie, președintele Serbiei, Aleksandr Vucici, a precizat că livrarea se va realiza în scurt timp.

 

Federația Rusă nu se așteaptă ca înțelegerea cu Serbia pentru furnizarea de complexe Pantsir să fie perturbată din cauza unor posibile sancțiuni americane împotriva Belgradului.

 

Complexul de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S este destinat pentru acoperirea apropiată a obiectivelor civile și militare împotriva atacurilor mijloacelor aeriene, în orice condiții atmosferice, pe timp de zi și de noapte, într-o situație radioelectronică complexă. De asemenea, complexul poate asigura apărarea obiectivelor împotriva amenințărilor terestre și de la suprafața apei.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Până în prezent, părțile nu au furnizat niciun fel de informații privind contractul de livrare către Serbia a complexelor de rachete și artilerie antiaeriană rusești Pantsir-S.

Ca urmare, nu se cunosc nici valoarea contractului și nici numărul de complexe contractate.

Probabil, câteva complexe vor fi livrate până la sfârșitul acestui an, iar restul în cursul anului 2020.

Rusia va livra Serbiei, până la sfârșitul anului, câteva complexe de rachete antiaeriene Pantsir-S

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE