14 noiembrie 2019

Sursa: pravda.cm.ua, 112.internatioal

  Pe 13 noiembrie, într-un interviu acordat pentru Ukrayinska Pravda, liderul fracțiunii Golos, Serhiy Rakhmanin, a anunțat că echipa președintelui Volodimir Zelenski susține ideea construirii unui zidul în Donbas, dacă nu se va reuși obținerea păcii în interval de un an.

 

„Echipa președintelui a stabilit termenul limită: dacă problema păcii nu este rezolvată într-un an, zidul va fi construit la linia de contact”, a declarat S. Rakhmanin.

 

De asemenea, acesta nu crede că întâlnirea președinților Zelenski și Putin va conduce la obținerea păcii în Donbas.

 

„Ipotetic vorbind, el [Zelenski] va merge la Paris la sfârșitul lunii noiembrie sau la începutul lui decembrie, iar Putin va retrage trupele, ne va plăti daune pentru distrugerea Donbasului și își va cere scuze în genunchi. Posibil, se va întâmpla, dar am 50 de ani, sunt mult prea în vârstă să cred în minuni, mai ales când nu este perioada Crăciunului”, a precizat acesta.

 

Anterior, S. Rakhmanin a mai declarat că, dacă Ucraina pune în aplicare în totalitate acordurile de la Minsk, țara va suferi pierderi economice foarte mari.

 

Comentariu BSAP: Potrivit ultimelor declarații făcute de Dmitry Peskov, purtător de cuvânt al președinției ruse, este prematur să se vorbească despre o întâlnire directă între președintele rus și omologul său ucrainean.

În acest sens, fostul președinte al Kazahstanului Nursultan Nazarbayev i-a invitat pe Zelenski și Putin să se întâlnească “unu la unu” în Kazahstan, fără participarea SUA, a reprezentanților europeni sau chiar a celor din Kazahstan. Interesant este că nici Putin și nici Zeleski nu au manifestat reținere față de această propunere.

 

S. Rakhmanin: Ucraina ar putea construi un zid la linia de contat dacă nu se obține pacea în Donbas

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE