Sac de dormit

Sacos-de-dormir

Pentru a merge la munte pentru drumeții, drumeții sau aventură este nevoie de planificare, ceea ce înseamnă să aveți accesoriile potrivite pentru un sejur confortabil, mai ales dacă intenționați să vă petreceți noaptea.

Atunci când mergeți cu cortul, nu este necesar să aveți doar un cort bun, ci și alte accesorii, cum ar fi o toaletă portabilă, rucsacuri ușoare, îmbrăcăminte potrivită pentru climă și nu puteți uita de cel mai bun sac de dormit .

În călătoriile mele la munte, care sunt aproape întotdeauna iarna, îmi iau sacul de dormit călduros, impermeabil și super ușor, astfel încât să fie potrivit pentru orice excursie, dar pentru a ajunge la acesta, a trebuit să trec prin diferite modele cu caracteristici nu atât de bune, așa că am decis să-l găsesc pe cel potrivit.

Cele mai bune saci de dormit

Care este cel mai bun sac de dormit?

Găsirea unui sac de dormit bun nu este o sarcină complicată, trebuie doar să țineți cont de câțiva factori principali, începând cu sezonul în care intenționați să îl utilizați, deoarece materialele folosite pot varia în funcție de faptul că este un model de vară, de iarnă sau de 4 sezoane.

Buna calitate a unui sac de dormit va fi legată de rezistența sa, care este dată de materialele de fabricație, unde poliesterul este de obicei cel mai utilizat, precum și țesăturile sintetice și materialul termic.

Este necesar ca toți sacii de dormit să fie ușori, pentru a evita excesul de greutate în bagaje, mai ales dacă pentru a ajunge la locurile de campare este necesar să faceți drumeții, drumeții sau cățărări.

Iată dintre cei mai buni saci de dormit:

1. Sac de dormit Mountain Warehouse

31UjkfQ-j7L

Vezi pretul Emag

La începutul comparației se află acest sac de dormit cu izolație care vă va ține de cald chiar și în condiții reci.

Este un sac cu 3 sezoane , potrivit pentru nopțile reci și pentru primele excursii de iarnă. Cu o greutate de numai 3,7 kilograme, va fi o piesă ideală pentru a fi transportată în bagajul dumneavoastră, deoarece este destul de ușoară.

Este confecționată dintr-o țesătură rezistentă la rupere, suficient de robustă și durabilă pentru a fi utilizată în aer liber.

Este, de asemenea, o geantă cu un design dreptunghiular și o mărime unică, fiind ideală pentru persoanele care au o înălțime de până la 180 cm, așa că, dacă sunteți mai înalt, va trebui să căutați alte mărci.

De asemenea, într-o frumoasă culoare măslinie, acest model primește mai multe comentarii bune pentru calitatea sa ridicată.

2. Sac de dormit The North Face Aleutian 20/-7

41apDwqvpqL

Vezi pretul Emag

Cu o izolație sintetică realizată din 30% material reciclat, acest sac de dormit de la renumita marcă The North Face va încânta călătorii și rulotiștii frecvenți cu designul său durabil și super-rezistent.

Este un sac de dormit cu un fermoar care se deschide complet, ceea ce facilitează accesul înăuntru.

Este spațioasă și foarte confortabilă, cu un guler rezistent la curenți de aer care oferă un plus de confort și previne pierderile de căldură în interiorul sacului, astfel încât să puteți dormi toată noaptea.

Dacă sunteți în căutarea unui sac capabil să reziste la temperaturile de iarnă, acest model ultraușor poate fi cea mai bună alegere, deoarece dispune de tehnologia de izolare Heatseeker ECO, care oferă protecție la temperaturi chiar și sub 0 grade Celsius.

3. Sac de dormit Terra Hiker

41yUQvUjKmL

Vezi pretul Emag

Printre cele mai bune branduri de pe piață în materie de saci de dormit, veți găsi Terra Hiker, unde acest model de înaltă calitate este un mare exemplu.

Acesta este un sac special pentru temperaturile de iarnă, deoarece are o umplutură de 550 de grame de material din pene, care este atât pufos, cât și călduros, în special pentru temperaturi cuprinse între -6 și 7°C.

Este un sac de dormit de tip mumie extrem de portabil, ultraușor, cântărind doar un kilogram, și poate fi comprimat la o dimensiune portabilă care va încăpea cu ușurință în rucsac pentru a vă însoți în orice călătorie.

Materialele din care este confecționat permit ca sacul de dormit să fie hidrofug și să aibă o acoperire anti-dezmembrare, datorită țesăturii de nailon care vă va proteja chiar și de vânt.

4. Coleman Pacific 205 sac de dormit

41CuY0OO-eL

Vezi pretul Emag

Continuând cu comparația, veți găsi acest sac de dormit cu cele mai bune caracteristici, vă va ține de cald în situații reci, deoarece este destul de călduros și confortabil.

Este un sac excelent pentru persoanele înalte, proiectat cu dimensiuni mari, astfel încât oricine, chiar și adulții, pot dormi confortabil în el.

Acest model, cu dimensiuni de 205 x 85 cm, este, de asemenea, unul dintre cei mai accesibili saci de dormit pe care îi veți găsi, care va funcționa la orice temperatură, chiar și în cele în care există multă umiditate.

5. Sac de dormit TOMSHOO

41NYbhfrwxL

Vezi pretul Emag

Acesta este un sac de dormit cu 2 locuri sau dublu, astfel încât două persoane pot dormi confortabil, chiar și în cel mai intens frig.

Este o geantă perfectă pentru camping și drumeții, realizată cu un material exterior din poliester și o căptușeală din peliculă de înaltă calitate.

Este umplut cu un material din fibră foarte moale, care asigură o căldură și un confort deosebit, ceea ce va fi potrivit pentru oricare dintre călătoriile dumneavoastră.

Este un sac de dormit extrem de portabil, are un sac mic în care îl puteți transporta comprimat într-o dimensiune minimă.

În plus, ca și cadou, include două perne realizate dintr-un material de calitate care vă vor permite să dormiți toată noaptea.

6. Sac de dormit KingCamp

41YbJuGxhXL

Vezi pretul Emag

Pentru a putea face o alegere serioasă, puteți opta pentru acest sac de dormit în diferite dimensiuni disponibile, fiind ultra-compact, ușor și un produs perfect pentru a fi luat în camping sau folosit în aer liber.

Este un sac de dormit în formă de plic cu glugă pentru un plus de confort și căldură.

Dimensiunile sacului sunt (190 + 30) x 75 cm. Dimensiunea pachetului: 42 x 21 cm, cu o greutate de numai 1,28 kg, ceea ce îl face ideal pentru a fi transportat într-un rucsac.

În plus, este un sac de dormit care poate fi folosit deschis pentru a deveni o pătură foarte confortabilă și are, de asemenea, un raport calitate-preț excelent.

7. Sac de dormit Outad

4175ACy18ML

Vezi pretul Emag

Un sac de dormit de cea mai bună calitate, confecționat dintr-o țesătură rezistentă la rupere și mult mai durabilă.

Poate fi comprimată într-o dimensiune destul de mică, astfel încât să o puteți transporta în geantă într-un mod practic, ceea ce este ideal atunci când mergeți cu rucsacul în spate sau în drumeții.

Acest sac este umplut cu bumbac gol, care este mai ușor decât alte materiale și este o sursă excelentă de căldură care vă va ține cald atunci când dormiți.

Învelișul său este conceput într-o țesătură de înaltă densitate, care se va dovedi a fi rezistentă la apă, vânt și umiditate.

Preferată de utilizatori, această geantă combină materialele și manopera de înaltă calitate cu un preț mai mic decât alte genți, ceea ce o face perfectă pentru familii și pentru cei care călătoresc frecvent în excursii de escaladă.

Cum să alegi un sac de dormit bun

mejores-sacos-de-dormir-dobles

Când vine vorba de alegerea unui sac de dormit bun, după cum știți deja, există mai mulți factori de care trebuie să țineți cont, de la dimensiunea sacului până la faptul că este sau nu lavabil la mașină.

Așadar, haideți să aruncăm o privire asupra tuturor factorilor importanți și necesari pe care trebuie să-i luați în considerare atunci când alegeți sacul de dormit potrivit, astfel încât să puteți dormi ca și cum ați fi acasă.

Căldura:

Căldura unei jachete va defini pentru ce anotimpuri și temperaturi poate fi folosită.

Este important ca sacul de dormit să aibă o căptușeală din materiale impermeabile, precum și o căptușeală în interior pentru a asigura o temperatură confortabilă.

Dimensiunea ambalajului:

Pentru a alege un sac de dormit care să se potrivească nevoilor dumneavoastră, este important să luați în considerare atât dimensiunea sa atunci când este instalat, cât și atunci când este împachetat, pentru a vă asigura că aveți un model care este atât compact, cât și ușor.

Sacii de dormit sunt deseori însoțiți de pungi sau de saci în care sunt depozitați după ce au fost folosiți, saci care, de asemenea, îi comprimă la dimensiuni destul de mici.

Caracteristici suplimentare:

Pe lângă cei doi factori pe care i-am explicat, este important ca sacii să aibă și caracteristici suplimentare, cum ar fi buzunare mici în care să poți pune telefonul mobil, lanterna și alte accesorii de camping, posibilitatea de a adapta un sac cu altul pentru a face un model pentru dormit două persoane sau guri de aerisire pentru climatele mai calde.

Preț:

Prețurile unui sac de dormit sunt destul de variate, iar atunci când cumpărați unul, bugetul poate fi unul dintre factorii cheie.

Există saci de dormit de la 40 eur la 200 eur, totul depinde de model, de marcă, de calitate, dacă are saltea integrată, dacă este un model gonflabil, dacă include o pernă, toți acești factori vor defini dacă este un model mai ieftin sau unul mai scump.

Greutate:

Nu uitați că greutatea este unul dintre principalii factori atunci când căutați și alegeți saci de dormit.

Ar trebui să încercați să găsiți un model care să cântărească foarte puțin, care să fie foarte ușor, astfel încât să îl puteți transporta în călătorii lungi fără să fie o problemă pentru corpul dumneavoastră.

Acum, dacă intenționați să mergeți cu mașina, în acest caz puteți opta pentru modele care sunt puțin mai grele, acest lucru este recomandat doar dacă nu intenționați să mergeți cu gențile în spate.

Temperatură:

În funcție de persoană, un sac de dormit ar trebui să poată rezista cu ușurință la -20 grade, deși aceasta este limita pentru acest tip de sac.

Domenii standard europene:

EN sau gamele standard europene, este un nivel standard utilizat pentru a determina temperatura ideală în sacii de camping.

Nu toate companiile sau magazinele de genți au aceste game, deși majoritatea au.

Sacii cu o astfel de gamă oferă posibilitatea de a fi utilizați în diferite anotimpuri.

Alegerea unui nivel de temperatură:

În alegerea unui nivel de temperatură, nu există un număr sau o știință care să vă ajute să îl determinați pe cel mai potrivit, deoarece există mulți factori care determină această variabilă.

De exemplu, femeile au tendința de a simți mai mult frig decât bărbații atunci când dorm, așa că, ca regulă generală, sacii de dormit ar trebui să fie adaptați la diferite anotimpuri, astfel încât să poată fi folosiți în timpul iernii, primăverii și toamnei.

Ridicarea nivelului de temperatură:

Puteți lua în considerare faptul că va fi întotdeauna posibil să ridicați temperatura în interiorul sacului de dormit folosind straturi, cum ar fi plăpumi din bumbac sau muselină, un covor de dormit, țesături impermeabile, pulovere și haine reci.

Izolație din puf sau sintetică:

Trebuie să știi că sacii de camping au o izolație care este clasificată în două tipuri principale: puf și sintetică.

Izolația din puf nu este, de obicei, atât de economică, dar are un raport calitate/preț excelent, ceea ce o face o opțiune ideală pentru rulote.

Se comprimă mai bine și durează mai mult decât sacii sintetici, dacă sunt îngrijiți corespunzător.

Pe de altă parte, sacii sintetici tind să fie mai mari, au un volum mai mare și cântăresc mai mult decât izolația din puf.

Cald chiar și atunci când este umed:

Sacii sau gențile de camping se pot uda sau umezi în condiții de frig sau ploaie, așa că trebuie să aibă un sistem care să le țină uscate în interior și care să le țină calde chiar și atunci când sunt ude.

Astfel, puteți fi siguri că geanta dvs. va rezista chiar și în condiții meteo extreme.

Puterea de umplere:

Există un factor cunoscut sub numele de putere de umplere, care măsoară gradul de izolare a sacilor de puf.

O putere de umplere mai mare înseamnă saci mai scumpi, unde, în termeni generali, un nivel de 800 sau mai mare este considerat a fi de înaltă calitate.

Saci de plapumă vs. saci de mumie:

Sacii de plapumă au câștigat popularitate în ultimii ani și se caracterizează prin greutatea lor redusă, ceea ce îi face ideali pentru cei care călătoresc cu rucsacul în spate.

Acum, sacii de tip mumie au o glugă înaltă pe care nu o au plăpumile, iar aceasta este o glugă care ține capul cald în cele mai reci zile, așa că sacii de plapumă sunt cei mai buni pentru climatele mai calde.

Lungime:

La fel ca și greutatea, este necesar să țineți cont de lungimea acestor saci de dormit, astfel încât să puteți alege unul care să se potrivească înălțimii dvs. și să vă acopere întregul corp, de la picioare și brațe până la cap.

Există modele standard care acoperă o persoană de înălțime medie, dar pentru cei care au o înălțime peste medie, ar trebui să găsiți un sac de dormit care să se potrivească înălțimii dvs. dacă doriți să vă fie cald pe timp de noapte.

Lățime:

În general, sacii au o lățime normală sau medie, deși puteți găsi saci cu tăietură subțire, care sunt ideali pentru a economisi greutate sau o lățime suplimentară pentru a vă asigura că nu există nicio sursă de aer în interiorul sacului.

Dimensiunea fermoarului:

Fermoarul este de obicei situat pe partea laterală a genții, acestea pot fi deschise complet pentru a facilita intrarea sau pot fi folosite ca o plapumă, sau pot avea o deschidere în mijloc, ceea ce permite eliminarea greutății suplimentare.

DWR:

DWR înseamnă rezistență durabilă la apă, ceea ce în timp poate necesita modificări pentru a se asigura că sacii rămân impermeabili.

Depozitare:

Atunci când depozitați sacii, este recomandabil să nu îi depozitați în sacii de compresie, ci să îi scoateți din saci și să îi depozitați într-un loc cald, altfel izolația lor poate fi deteriorată.

Concluzie

Am trecut în revistă factorii pe care toți sacii trebuie să îi aibă dacă vrei să dormi confortabil.

De la o izolație adecvată pentru climă, la o umplutură caldă, un interval bun de temperatură și chiar culoarea sacilor pot fi decisive în luarea deciziei.

Dintre toate modelele de pe listă, cel care mi-a atras cel mai mult atenția pentru caracteristicile sale este sacul de dormit Terra Hiker, deoarece este extrem de ușor, ușor de transportat, fabricat din materiale durabile și îți va ține de cald toată noaptea.

Așadar, dacă doriți să dormiți confortabil în timp ce sunteți departe de casă, este important să alegeți o opțiune de calitate și să nu alegeți doar un preț mai mic sau o marcă renumită care, în cele din urmă, s-ar putea să nu fie la fel de bună.