Sac de nisip

mejor-saco-de-arena

Pentru mulți oameni care doresc să rămână sănătoși este important să aibă mușchi puternici, o priză fermă și un volum muscular mare . Pentru aceasta, a avea cel mai bun sac de nisip este esențial, deoarece aceste instrumente de exerciții sunt excelente pentru întărirea mușchilor, îmbunătățirea condiției fizice generale și chiar a rezistenței mentale.

La rândul său, este avantajos pentru orice atlet să se antreneze cu acești saci de nisip sau saci de nisip cu rumeguș pentru toate beneficiile pe care le oferă corpului, dar sunt, de asemenea, excelente pentru oricine are nevoie să construiască forța de contact, cum ar fi ofițerii de poliție, pompierii sau chiar boxerii, în special modelele mai mari și mai groase.

Dacă vreți să cumpărați una dintre aceste genți, dar nu știți de unde să începeți, nu vă faceți griji. Vă vom spune totul despre ele și cum să le cumpărați.

 

Cele mai bune sandbag-uri

Care este cel mai bun sandbag?

La fiecare produs se pune această întrebare. Și este adesea dificil de știut care este cel mai bun model. De aceea, este întotdeauna important să țineți cont de opiniile utilizatorilor online și să știți ce să căutați.

Pentru a vă ajuta, am creat o listă comparativă cu cele mai bune 5 de pe piața , care au un preț bun și cea mai bună calitate posibilă. După listă, vă explicăm totul despre aceste instrumente utile pentru exerciții fizice. (RDX Fitness Bag

Versatil și foarte complet

51bckoFSC3L

Vezi pretul Emag

Acest model este disponibil în greutăți de 5, 10, 15, 20 și 25 kg, astfel încât să puteți alege cel mai potrivit pentru abilitățile și obiectivele dumneavoastră. De asemenea, are mai multe mânere pentru a vă putea antrena mai confortabil și o închidere cu fermoar pentru a ajusta greutatea oricând doriți.

2. Powrx Sandbag 5 - 30 kg

Are cele mai bune recenzii ale utilizatorilor

41UWjBupD8L

Vezi pretul Emag

Dacă vă pasă foarte mult de părerile altor utilizatori atunci când cumpărați un produs, atunci aceasta este una dintre cele mai bune opțiuni.

Îl puteți găsi în variantele de 5, 10, 15, 20 și 25 kg, deși toate sunt de culoare roșie și neagră, cu trei mânere. Astfel, puteți face diverse tipuri de exerciții cu acest sac.

3. Fight Back Sandbag

Cu mai multe mânere și greutate reglabilă

51Z1xg13EQL

Vezi pretul Emag

Acest model are cele mai multe mânere, astfel încât să puteți face toate antrenamentele pe care le doriți. Este prevăzut cu saci de umplutură ajustabili pentru a schimba greutatea și a varia exercițiile.

Poate varia de la 1 la 23 kg. Include un planificator de antrenament și este umplut cu nisip de cuarț.

4. Powrx Sandbag 18 - 45 kg

Calitate bună și confort

41JYi1dXjLL

Vezi pretul Emag

Acesta este un sac pe care îl puteți umple oricât de mult doriți datorită pungilor de umplere. Este perfect pentru exerciții de rezistență și de fitness, are, de asemenea, 6 mânere care vă permit să faceți orice tip de antrenament. Are o capacitate de până la 18 kg și este disponibil în culoare neagră.

5. adidas ADAC-11505 - Sand bag

Cel mai bun preț de pe piață

41HfIqL-G9L

Vezi pretul Emag

Adidas este o marcă de mare calitate. Are mai multe pungi de umplere interne pe care le puteți ajusta după cum doriți pentru a controla greutatea sacului.

Cel mai puțin scump model din lista noastră are două mânere, astfel încât să puteți varia stilul de antrenament și este ușor de utilizat. Este disponibil în negru cu roșu și alb.

 

Pentru ce este antrenamentul sandbag?

mejor-saco-de-arena

Scopul oricărui antrenament este definit de utilizator și de obiectivele sale, dar antrenamentul cu saci de nisip este ideal pentru rezistență și condiționare. În același timp, deși alte metode necesită o tehnică și o formă foarte specifică, acest tip de exercițiu este destul de simplu și poate fi făcut de aproape oricine.

Singurul lucru este că trebuie să știi cum să ridici greutățile în mod corespunzător și să știi cum să miști corect nisipul pentru a evita rănile și daunele, deoarece natura mișcării nisipului face ca fiecare ridicare să fie ca prima repetiție. Toate acestea fac din el un instrument de antrenament excelent , care vă angajează mușchii stabilizatori și vă provoacă într-un mod deosebit.

Cu toate acestea, dacă doriți să vă antrenați pentru forță , vă recomandăm un model mai greu și să faceți mai puține repetări pe set, dar dacă doriți să faceți condiționare, utilizați un sac mai mic, mai ușor și faceți mai multe repetări.

Cum să cumpărați saci de nisip?

Iată considerațiile pe care ar trebui să le faceți înainte de a cumpăra unul dintre aceste instrumente excelente de antrenament demne de sala de sport :

Cu ce greutate ar trebui să încep?

ponderea depinde de mai mulți factori, cum ar fi capacitatea, scopul și experiența dumneavoastră. Partea bună este că aceste genți sunt foarte ajustabile și, de fapt, gențile fitness sunt realizate cu genți căptușite care pot fi modificate în funcție de rutina ta.
Dacă aveți un model de casă, puteți să ușurați greutatea scoțând puțin nisip. Nu contează dacă este un pic dezordonat, tot te ajută să îți stabilești mai bine rutina.

Saci de condiționare

Dacă faceți deja alte antrenamente, ați putea dori să vă îmbunătățiți condiționarea și să pierdeți masă corporală. În acest scop, un sac între 50 și 76 cm și între 4,5 și 22,5 kg va fi perfect pentru dumneavoastră.
Nu uitați că aceste unelte pot fi ridicate cu două mâini, deci puteți ridica o greutate destul de mare. Puteți, de asemenea, să umpleți spațiile goale cu alte obiecte, cum ar fi cearșafuri, pentru a face punga mai rezistentă și mai compactă.
De asemenea, vă recomandăm să verificați dacă modelul pe care doriți să îl luați cu dumneavoastră are mânere. Cel mai bine este ca acesta să aibă cel puțin un set de mânere, fie la capete, fie în mijlocul produsului. În acest fel, puteți apuca geanta și o puteți ridica mult mai ușor.

Pentru forță

 

Dacă doriți să vă îmbunătățiți forța și faceți deja alte exerciții grele , vă recomandăm modele de saci mai mari (mai mari de 91 cm) și cu o capacitate de 34 până la 56 kg. Acest lucru vă va permite să faceți prinderi complete, prinderi de îmbrățișare a ursului, prinderi de competiție și multe altele.
În același timp, nu uitați că este posibil să aruncați sacul pe jos atunci când obosiți, așa că trebuie să căutați unul care este suficient de puternic și durabil pentru a rezista la căzături. Pe de altă parte, este posibil ca mânerele să nu fie necesare pentru antrenamentul de forță, dar ar putea fi importante dacă obiectivul dvs. este de a îmbunătăți forța mușchilor de bază.

Modele de casă vs. modele de fitness

aveți ambele opțiuni, deoarece puteți fie să vă faceți unul acasă, fie pur și simplu să ieșiți și să cumpărați unul deja fabricat de un brand. Cele gata făcute au devenit mai ieftine , deși ambele tipuri au avantajele lor. Aici vă spunem despre ele:

Pungi făcute în casă

Sunt accesibile și ușor de făcut. Tot ce trebuie să faci este să cumperi nisip, să-l înfășori în bandă adezivă. Apoi îl puteți pune într-un rucsac și gata.

Limitarea acestor modele constă în durabilitatea și posibilitățile de mișcare, deoarece nu îl puteți arunca pe jos fără riscul de a se rupe și nu îl puteți ridica cu mânere. În același timp, vă veți trezi curățând tot timpul nisipul și respirând praf, ca să nu mai vorbim de faptul că va trebui să folosiți aspiratorul în mod regulat pentru a curăța nisipul vărsat.

Pentru fitness

odată cu creșterea popularității acestor instrumente, există deja multe companii care le produc în diferite dimensiuni, forme și culori.

Totul depinde de tipul de antrenament pe care doriți să îl faceți și de obiectivele dumneavoastră. Modelele de bună calitate nu aruncă nisip, au o varietate de mânere și au pungi căptușite, astfel încât să puteți ajusta greutatea după cum doriți. Dacă obiectivul dvs. este să vă antrenați serios, vă recomandăm unul dintre aceste modele de bună calitate.

Dacă sunt pentru condiționare, căutați unul cu mânere din țesătură la capete și la mijloc și cu fermoar acoperit, astfel încât să nu vă rănească pielea.

Ce trebuie să căutați la un sac de nisip bun

Unii oameni cred că orice tip de sac este bun pentru orice, indiferent dacă este făcut în casă, cumpărat sau de orice dimensiune. Cu toate acestea, cele mai bune modele sunt concepute special pentru anumite scopuri și trebuie să reziste la cădere, nu pot vărsa nisip și trebuie să aibă o rezistență bună .

Limita de greutate

Greutatea este unul dintre cele mai importante lucruri, așa că veți avea nevoie de o geantă robustă. Cu cât vă antrenați mai mult și dacă aveți de gând să vă antrenați picioarele, veți avea nevoie de saci mai grei și mai mari. De asemenea, este important să vă gândiți să căutați pantofi potriviți pentru aceste antrenamente.

Saci de umplutură

Cele mai bune modele sunt prevăzute cu saci de umplutură pentru a putea ajusta greutatea. Numărul de saci va defini capacitatea de greutate, astfel încât puteți introduce și scoate saci după cum doriți pentru a schimba greutatea și pentru a vă modifica antrenamentul în funcție de necesități.

Durabilitate

Trebuie să fie durabile, deoarece de multe ori veți obosi și veți scăpa sacul pe podea. Dacă geanta nu este durabilă, se va rupe și va face mizerie.

Condiții de antrenament

Aceste instrumente vă permit să efectuați diferite tipuri de antrenament. Limita de greutate variază dacă sacul este pentru antrenament de forță sau CrossFit, dar ar trebui să aibă și mai multe mânere.

Preț

Deși nu vă recomandăm să cumpărați saci de casă, este important să găsiți unul care se potrivește cu prețul pe care sunteți dispus să-l plătiți și cu calitatea pe care o căutați.

5 beneficii ale antrenamentului cu saci de nisip

  • Schimbarea constantă a încărcăturii: nu este ușor să te antrenezi cu saci de nisip, sunt o provocare. De fapt, trebuie să aveți o tehnică bună, deoarece acest instrument pedepsește tehnica slabă. Sacii de nisip sunt o provocare din cauza mișcării constante a greutății.
  • Aplicații în viața reală: Sacii de nisip pot fi utilizați pentru antrenamente corp la corp, sporturi de contact și pentru departamentele de poliție, serviciile de pompieri, box și multe alte activități. Cele mai robuste pot fi folosite și pentru perforare.
  • Creșteți puterea de prindere: prin ridicarea acestor saci, veți ajunge să vă îmbunătățiți prinderea, fie că vreți sau nu, și asta veți observa de îndată ce începeți. Deci, fiți siguri că orice antrenament cu saci de nisip este un antrenament de prindere. Acestea sunt instrumente convenabile și complete.
  • Dezvoltă forța mentală: Unul dintre punctele forte ale acestui tip de antrenament este că lucrează și mintea. Aproape nici un alt exercițiu nu poate rupe un atlet așa cum o pot face sacii de nisip, din cauza provocării pe care o prezintă. De fapt, simpla acțiune de a ține sacul deasupra capului și de a-l muta din poziție este o mare provocare pentru rezistența mentală.
  • Antrenați toate cele 3 planuri de mișcare: sacii cu nisip sunt esențiali pentru mișcările sagitale, frontale și transversale, ceea ce este extrem de important pentru sport, dar și pentru viața de zi cu zi, pentru a evita accidentările și pentru o stare generală de sănătate bună, iar adevăratul avantaj al sacilor cu nisip este că vă obligă să antrenați toate aceste planuri de mișcare.

Cele 3 caracteristici ale atletului antrenat cu sacul cu nisip

Tipul de corp, dieta și multe alte aspecte au un efect major asupra felului în care arată un atlet. Cu toate acestea, cei care se antrenează cu saci de nisip au caracteristici speciale:

  • Prindere de fier: cu sacii de nisip obțineți o prindere puternică, indiferent dacă are sau nu mânere. Toată această strângere nu se limitează doar la mâini, ci și la îmbrățișarea ursului și la strângerea multor alți mușchi. Efectuați acest tip de antrenament dacă practicați sporturi care necesită această caracteristică.
  • Forța brută: veți avea picioare, umeri și spate puternice, cu o aderență și o forță semnificativă.
  • Stabilizatori serioși: antrenându-vă cu sacii veți putea să vă întăriți și să vă îmbunătățiți mușchii stabilizatori, deoarece aveți nevoie de mult echilibru și control pentru a menține sacul la locul lui și pentru ca totul să fie eficient. Veți avea un sistem musculo-scheletic stabil.