Saltea din latex

Sătulă de contracturile și durerile de spate pe care mi le provoacă zilnic salteaua ortopedică pe care am cumpărat-o la începutul anului, am decis să caut cea mai bună saltea din latex disponibilă în ofertă.

Laura, vecina mea, care este chiropractician, mi le-a recomandat pentru a avea o odihnă adecvată și odihnitoare și am crezut-o pe cuvânt pentru că m-am săturat să mă trezesc mai obosită decât atunci când m-am culcat.

Vreau să pun capăt disconfortului din timpul somnului și să îmi ușurez gâtul și coloana vertebrală.

Cele mai bune saltele din latex

Care este cea mai bună saltea din latex?

Evident, fiecare persoană are o idee foarte specifică despre ce produs poate fi considerat cel mai bun, însă o saltea bună din latex ar trebui cel puțin să vă permită să vă aflați în poziția dorită fără să vă provoace durere și disconfort.

Dacă sunteți alergic la saltelele din latex, acestea trebuie să fie antibacteriene și anti acarieni pentru a evita episoadele alergice în timpul somnului dumneavoastră prețios.

În funcție de măsurile dumneavoastră, mărimea este, de asemenea, o opțiune importantă de luat în considerare. Dacă încă mai aveți îndoieli, poate că o privire asupra acestei liste vă poate ajuta.

Iată dintre cele mai bune saltele din latex:

1. Saltea din latex LATT 20120190 Marcapiuma

Antialergică și antiacarieni

svg%3E

Vezi pretul Emag

Cu una dintre aceste saltele veți asigura un somn natural și sănătos atât pentru adulți, cât și pentru copii, deoarece are o fermitate de 6/10 și este nedeformabilă și respirabilă.

Este o saltea 100% ergonomică, care oferă un sprijin bun atât pentru gât, cât și pentru coloana vertebrală. Este un produs de bună calitate, fabricat integral în Italia.

Este dotat cu aloe vera cuvertură matlasată cu huse detașabile din ioni de argint și cu umplutură antialergică, care este capabilă să țină la distanță peste 400 de tipuri diferite de bacterii.

2. Saltea specială Kama Haus LATEXP14

Igienică și respirabilă

svg%3E

Vezi pretul Emag

Fabricată din latex natural și cu standarde ridicate de confort și ergonomie, o astfel de saltea este ideală pentru a dormi liniștit și a avea grijă de sănătatea ta.

Este foarte rezistent și complet respirabil, ideal pentru a dormi la răcoare și fără căldură excesivă. Este un produs 100% organic, lipsit de substanțe toxice.

Este echipat cu un capac lavabil care poate fi îndepărtat cu un fermoar, ceea ce îl face un produs cu adevărat igienic.

Este mai mult decât potrivită pentru cei care suferă de alergii , deoarece are un strat antibacterian. Este complet antiacarieni.

3. Saltea reversibilă Naturalex DELUXE

Proprietăți termice de top

svg%3E

Vezi pretul Emag

Una dintre cele mai remarcabile calități ale acestor plăpumi este că sunt reversibile, le puteți folosi iarna și vă pot ține de cald, dar și vara, datorită țesăturii 3D care previne concentrarea căldurii în timpul nopții.

Pentru anotimpurile reci, vă puteți baza pe compusul lor de lână pentru a vă menține cald în timpul nopții și pentru a vă oferi vise plăcute.

Are 7 zone de confort pentru o odihnă bună și o grosime cuprinsă între 19 și 20 de centimetri și, în plus, este un model compatibil cu somierele electrice.

4. Naturalex ART3299

Circulație perfectă a aerului între țesături

svg%3E

Vezi pretul Emag

Disponibilă în patru tipuri diferite de fermitate, această saltea viscoelastică este cea mai potrivită dacă aveți nevoie să dormiți într-un mod sănătos și să eliminați tot excesul de presiune care vă afectează circulația sângelui.

Este prevăzută cu un miez din latex albastru, ceea ce o face un produs puternic și flexibil, care durează mai mult decât alte saltele similare din ofertă.

Are proprietăți termice, este adaptabil și își recapătă forma instantaneu după ce vă ridicați din pat. Soluția perfectă pentru a calma durerile de spate.

5. Saltea Naturalex ergolatex

Cu spumă adaptabilă și relaxantă

svg%3E

Vezi pretul Emag

Acest producător, unul dintre cei mai populari din domeniul construcțiilor, vă va oferi 10 ani garanție, așa că, pentru durabilitate, aceasta este o opțiune foarte recomandabilă, doar însoțiți-le cu perne la fel de sănătoase și veți avea un pat excelent pentru o perioadă lungă de timp.

Este foarte respirabil, ergonomic și este alcătuit din 7 zone de confort care se adaptează pentru a oferi sprijin progresiv diferitelor părți ale corpului, îmbunătățind somnul și reducând posibilitatea apariției durerii și a contracturilor.

Spuma sa adaptabilă din latex albastru vă va oferi o calitate mai bună a somnului.

Ce este o saltea din latex natural?

svg%3E

Este un tip de saltea confecționată, așa cum îi spune și numele, din latex și uneori din alte fibre naturale care o fac complet elastică, ceea ce vă va permite să aveți un somn mai confortabil datorită materialului folosit, salteaua se adaptează la forma corpului dumneavoastră păstrând coloana vertebrală în forma sa naturală indiferent de poziția în care dormiți de obicei.

Datorită caracteristicilor sale, produsul din latex este mai bun decât o saltea cu arcuri , deoarece asigură o mai bună circulație în organism în timpul orelor de somn, îmbunătățind modul în care dormiți prin adaptarea la forma corpului dumneavoastră, ajută, de asemenea, la reducerea presiunii excesive care afectează în mod natural corpul dumneavoastră atunci când dormiți.

Care sunt beneficiile unei saltele din latex?

Vei găsi o mulțime de beneficii atunci când începi să folosești una dintre aceste saltele pentru a dormi, asta bineînțeles datorită caracteristicilor lor și a fibrelor din care sunt confecționate, aici vom vorbi despre câteva dintre beneficiile acestor produse

Origine naturală

Poate că unul dintre primele motive pentru care vei găsi unele beneficii în folosirea unei saltele din latex pentru a dormi este tocmai datorită fibrelor din care sunt confecționate. Această fibră este lipsită de substanțe chimice dăunătoare, deoarece este fabricată cu ajutorul arborelui de cauciuc, ceea ce nu numai că nu înseamnă că organismul dumneavoastră nu va fi supus unor materiale prelucrate industrial, dar, de asemenea, dacă sunteți un tip alergic, veți avea mai puține șanse de a dezvolta reacții la acest material, desigur, este adevărat că există în lume persoane care suferă de alergii la latex, dar această statistică este uimitor de scăzută.

Susținere progresivă

Dacă ești unul dintre cei care suferă constant de probleme de coloană și cervicale, contracturi din cauza posturilor proaste de somn și veșnice dureri de spate, una dintre acestea îți va fi de folos, deoarece saltelele din latex sunt moi din start, iar cel mai bun lucru este că, adaptându-se la forma corpului tău, îți oferă o susținere completă pe măsură ce te acomodezi pe saltea și îți menține vertebrele și coloana vertebrală aliniate. De asemenea, moliciunea materialului vă susține spatele și fiecare punct al corpului în mod delicat și fără presiune suplimentară.

Distribuție excelentă a presiunii

Din nou, elasticitatea produsului vă va oferi o mulțime de beneficii, deoarece se adaptează la forma corpului dumneavoastră, astfel încât presiunea saltelei să fie mai bine distribuită pe fiecare parte a corpului, adio nopți în care vă treziți cu un picior adormit din cauza unei circulații deficitare, simplul fapt că greutatea corpului și a greutății dumneavoastră în pat are o distribuție uniformă va îmbunătăți considerabil comportamentul sistemului circulator atunci când dormiți.

Elastic

Dacă acest produs oferă un sprijin adecvat în fiecare punct al corpului dumneavoastră este direct legat de elasticitate. Unele studii indică faptul că proprietățile elastice ale latexului sunt legate de prezența în această fibră a miliarde de arcuri moleculare, care vă vor oferi, de asemenea, o susținere excelentă și, cel mai bine, un somn odihnitor.

Antiacarieni și antipraf

Dacă sunteți alergic, atunci unul dintre acestea este cel mai recomandat pentru a pune capăt agoniei nopților cu strănut multiplu, crize de astm, dureri chiar și în gât sau cu nasul înfundat. Un alt avantaj al acestor saltele este faptul că fibra din care sunt confecționate este antibacteriană și antimicrobiană.

Știm că, atunci când dormim, multe dintre bacteriile care se află în corpul nostru sunt transferate în pat și în așternuturi, fabricarea acestui produs împiedică acest lucru și va ține la distanță alergiile enervante.

Respirabilitate bună

Dacă există ceva care caracterizează latexul este faptul că are găuri bune de ventilație și structuri cu celule deschise, ceea ce înseamnă că nu vei transpira ca un pui de găină dacă se întâmplă să ai una dintre acestea în mijlocul verii, de fapt, te vei simți complet răcoros dormind pe ele, desigur, o saltea de această natură nu este tocmai ieftină, dar, fără îndoială, este o investiție care merită pe deplin.

Durabilitate ridicată

Elasticitatea este cea care conferă acestui produs o durabilitate ridicată, deoarece materialele folosite nu îmbătrânesc, așa cum se întâmplă adesea în cazul saltelelor fabricate din alte materiale. Saltelele cu arcuri, de exemplu, au tendința de a-și pierde rezistența sau, atunci când arcul este mai puternic decât fibrele care alcătuiesc salteaua în sine, atunci sunteți victima unor ore de somn pierdute sau irosite pentru că vă petreceți jumătate din noapte încercând să ajungeți într-o poziție în care arcurile nu sunt deosebit de incomode pentru corpul dumneavoastră. Cu o saltea din latex nu veți avea aceste probleme și va dura mai mult.

Care este fermitatea ideală?

Desigur, fermitatea fiecărei saltele va depinde de nevoile de somn ale fiecărei persoane, dar recomandările de fermitate vă vor ajuta să aveți o idee clară despre ceea ce aveți nevoie pentru un somn bun și o noapte de somn bun.

Foarte greu:

Saltelele foarte tari nu sunt cea mai potrivită opțiune, acestea au doar două puncte de presiune, ceea ce afectează circulația, deoarece produsul nu se adaptează la forma corpului dumneavoastră. Dacă vă numărați printre cei care suferă de dureri de spate și de gât, una dintre acestea nu va face decât să înrăutățească lucrurile.

Foarte moale:

Dacă în loc de ceva extrem de dur alegi opusul, vei merge la extreme și singurul afectat este corpul tău. În timp ce nu este o idee bună să dormi pe o 'piatră', nu este nici o idee bună să dormi pe un 'hamac', așa că extremele sunt întotdeauna rele. O saltea în care te scufunzi atunci când te întinzi sau te așezi va face mult rău spatelui tău, așa că este mai bine să o eviți.

Ceea ce trebuie făcut:

Nu trebuie să fie nici extrem de tare, nici extrem de moale, pentru a vă decide asupra unei saltele, ceea ce ar trebui să faceți este să vă uitați să vedeți dacă vă oferă suportul și confortul potrivit. Acesta este un amestec adecvat de moliciune și confort, în care salteaua se scufundă pentru a oferi corpului dumneavoastră o aliniere corectă a coloanei vertebrale și a presiunii corporale, acest lucru se numește suport progresiv și este ideal pentru orice saltea. Mărimea și greutatea dvs. vă vor ajuta, de asemenea, să alegeți.

Tipuri de saltele din latex

Pe piață veți găsi o mulțime de saltele, însă, saltelele din latex sunt de obicei de două tipuri specifice, care sunt:

Natural

Numit și NR, acest latex este produs din seva arborelui de cauciuc. Este important de precizat că, indiferent de ce vă spun producătorii, nicio saltea din latex nu este 100% naturală, cea mai apropiată fiind doar 95% naturală. Aceste saltele nu sunt tocmai ieftine, dar sunt o investiție care merită.

Sintetice

Cele mai puțin costisitoare dintre saltelele din latex, sunt fabricate din latex sintetic sau SBR, care sunt derivate din diverse produse petrochimice. În realitate, majoritatea saltelelor din latex sunt sintetice, un amestec de NR și SBR, ceea ce reprezintă o senzație destul de plăcută pentru consumatori

Atribute cheie pentru saltelele din latex hibrid și natural

Deși unul dintre aceste modele este mai accesibil decât celălalt, realitatea este că ambele sunt bune și confortabile și vor fi o adevărată plăcere pentru utilizatori. Toate acestea au în comun o serie de calități care sunt foarte căutate la saltele și care vă vor ajuta să aveți un somn complet relaxat și confortabil, acestea fiind:

Conformabilitatea

Conformitatea unei saltele are legătură cu adaptabilitatea pe care aceste saltele o oferă corpului dumneavoastră. De obicei, acestea aliniază bine coloana vertebrală, deoarece vă oferă un sprijin adecvat, adaptându-se la contururile corpului dumneavoastră.

Ajustare

Această calitate este legată de cea anterioară, una dintre cele mai bune calități ale acestui produs este că se poate ajusta perfect la corpul utilizatorului, ceea ce este de mare ajutor pentru că vă va oferi confort și o bună susținere. Pe măsură ce le folosiți, veți observa că suportul și adaptabilitatea sunt mai mari. Acest punct face diferența față de salteaua tradițională din spumă cu memorie , care se scufundă sub greutate, motiv pentru care saltelele din latex sunt considerate foarte potrivite pentru persoanele cu dureri cronice de spate și de umeri și pentru cei care dorm pe o parte.

Punctul de elasticitate și de izolare a mișcării

Acest punct este foarte interesant dacă sunteți unul dintre cei cărora le place să mănânce sau să bea ceva în pat. Latexul este elastic în punctul specific, fără a transfera mișcarea, adică dacă se scufundă în locul în care plasați, de exemplu, un picior, nu va transfera această mișcare în alt punct în care puteți vărsa ceva. Acesta este, de asemenea, un mare avantaj pentru postura în anumite zone ale corpului.

Nici un zgomot

Dacă există un lucru minunat la acest produs, acesta este că nu există arcuri zgomotoase care să vă deranjeze somnul sau chiar să trezească vecinii. Aceste saltele sunt extrem de silențioase, astfel încât vă puteți mișca pe ele cât doriți fără să deranjați pe nimeni altcineva. Dacă aveți un somn agitat și vă mișcați practic corpul în sensul acelor de ceasornic pe timp de noapte, cu unul dintre acestea, nimeni nu va observa.

Alte considerații importante

Înainte de a cumpăra oricare dintre modelele de saltele pe care le puteți găsi în ofertă, este recomandabil să țineți cont de câteva considerente care vă vor ajuta în selectarea produsului potrivit pentru nevoile și obiceiurile dumneavoastră de somn. Așadar, înainte de a lua oricare dintre ele acasă, este esențial să acordați o atenție deosebită următoarelor:

Miezul de susținere

Acesta este cel mai important punct al saltelei, la cele din fibre de latex 100% natural miezul de susținere este complet din spumă, la cele hibride este de obicei din spumă de polietilenă sau din bobine de tip 'tilt'. Miezul de susținere menține revenirea și oferă o ușurare a presiunii corporale, așa că acesta este cu siguranță un aspect de luat în seamă.

Elemente de răcire

Saltelele din latex sunt, de obicei, mai reci decât alte modele, acest lucru are de-a face cu respirabilitatea acestei fibre care vă va face să vă simțiți mai confortabil și mai răcoros. Dacă sunteți unul dintre cei cărora nu le place să doarmă pe saltele fierbinți care rețin umezeala, aceasta este o opțiune de luat în considerare.

Strat de confort

Există o diferență între confortul unei saltele hibride și cel al unei saltele din latex natural, saltelele naturale au o senzație mai moale și mai moale, iar cele hibride tind să fie mai durabile și mai rezistente.

Grosimea totală

Dacă faceți o comparație , saltelele hibride au, de obicei, o grosime cuprinsă între 20 și 31 de centimetri, în timp ce saltelele din fibre naturale sunt disponibile de la 15 centimetri în sus. Dacă sunteți un adult și sunteți greu, o saltea bună ar trebui să aibă o grosime de cel puțin 22 de centimetri.

Husă

Husele acestor produse sunt confecționate din bumbac, lână sau bumbac sintetic. Acestea sunt economice, foarte confortabile și ecologice, motiv pentru care mulți utilizatori le preferă.

Diferența dintre o saltea din latex natural și una din latex sintetic

Există mai multe diferențe, poate cele mai notabile sunt legate de compușii de fabricație. În timp ce cele naturale sunt fabricate cu latex NR, cele sintetice sunt fabricate cu latex SBR, care este un substitut al cauciucului și, conform studiilor, este un produs chimic sigur. De asemenea, latexul natural este mai durabil.

Preț

Nu vă voi minți că este un produs scump, totul depinde de marcă și de mărime. Dublurile pot costa între 720 și 3.450 de euro, în funcție de fibră. King size vă poate costa destul de mult. De la 1.360 de euro la peste 6.100 de euro.

Cum se fabrică o saltea din latex?

În prezent, există două metode cunoscute de producere a acestor saltele, și anume:

Metoda Talalay. Umplerea parțială a matriței și etanșarea în vid

În această metodă, seva de cauciuc este turnată pe jumătate într-o matriță, iar restul este umplut cu aer etanșat în vid, lăsând o densitate uniformă pe întreaga saltea.

Metoda Dunlop. Umplerea completă a matriței

În această metodă, matrița este umplută complet, lăsând o spumă mai densă la capăt și o parte superioară mai moale.