Sampon pentru caini

el-mejor-champú-para-perros

Atunci când vă iubiți prietenii blănoși și faceți tot ce puteți pentru a-i face fericiți, îngrijirea și înfrumusețarea blănii lor este, de asemenea, importantă pentru a le oferi o viață sănătoasă în general. De aceea, cunoașterea celui mai bun șampon pentru câini poate fi la fel de vitală ca și afecțiunea, alimentația adecvată și plimbările pe care le oferiți.

Datorită faptului că am o experiență vastă cu animalele de companie canine și feline în domeniul esteticii animalelor, vă voi oferi câteva sfaturi esențiale pe care le puteți aplica acasă atunci când vă dedicați îngrijirii lor.

În plus, pe baza specificațiilor dermatologice și a blănii lor, nu numai că îi vei curăța de murdărie sau paraziți externi, dar vei alege și unul care miroase bine , ceea ce îți va aduce mai multe lingouri de fericire.

Cele mai bune șampoane pentru câini

Care este cel mai bun șampon pentru câini?

Un regim bun de îngrijire a pielii pentru un animal de companie este la fel de important ca și pentru noi. Cu toate acestea, trebuie să știți că, chiar dacă puteți împărți o parte bună a canapelei și chiar patul cu buldogul englez, terrierul sau micul pudel de jucărie, blana și pH-ul nostru sunt complet diferite.

De aceea, dacă vrei să eviți complicațiile cutanate și să redai strălucirea blănii animalului tău de companie, ceea ce trebuie să faci este să optezi pentru produse specifice, dar la prețuri accesibile, care asigură curățenie, siguranță și un miros plăcut.

În acest sens, cel mai bun șampon va fi întotdeauna unul cu o formulă blândă, care are ingrediente care previn mâncărimile sau alergiile, cum ar fi Aloe vera, fulgi de ovăz și mușețel. De asemenea, dacă aveți un cățeluș, căutați o formulă care nu înțeapă ochii.

În cele din urmă, cele mai frecvent cumpărate produse nu sunt cele împotriva căderii părului, ci cele antiparazitare, deoarece nimeni nu vrea să-și vadă prietenul cu blană cu un circ de purici pe spate.

Iată dintre cele mai bune șampoane pentru câini:

1. Șampon antipurici pentru câini 250 ml, Demavic Laboratoire

Pentru uz frecvent

31OFAL7L4PL

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți în căutarea unui șampon foarte eficient cu care să puteți controla și elimina definitiv prezența căpușelor și puricilor din blana animalului dvs. de companie iubit, vă sugerez să aveți încredere în marca căpușe și purici din blana animalului dvs. iubit, Vă sugerez să aveți încredere în marca Demavic Laboratoire, care garantează un efect imediat de exterminare a acestui tip de paraziți externi, oferind în același timp un efect de respingere prelungit. Pe lângă faptul că este de utilizare frecventă și că își îndeplinește funcția, veți fi mulțumit pentru că emană un miros plăcut și vă lasă blana moale.

2. Artero Blanc H648

Cu complex de vitamine care hrănește și întărește blana

31v-HMsqqNL

Vezi pretul Emag

Distinsa marcă Artero a conceput un șampon de bună calitate, special formulat pentru câinii dumneavoastră cu blană albă și pentru cei cu pielea sensibilă. Tehnologia sa cosmetologică oferă, de asemenea, o acțiune de albire cromatică capabilă să elimine tonurile galbene ale fiecărui fir și compuși tensioactivi vegetali pentru a oferi curățenie, strălucire și moliciune. Are un pH ușor acid, ceea ce are un efect relaxant și calmant asupra întregului derm, ceea ce a fost minunat pentru maltezul meu!

3. Șampon pentru câini cu aloe vera 875 ml, Ica CHPM19

Cu ingrediente naturale

41F1mnc7Z8S

Vezi pretul Emag

Fie că aveți un mic yorkshire sau un boxer obraznic , atunci când îmbăiați un câine trebuie să țineți cont întotdeauna de faptul că produsele pe care le veți aplica pe pielea și blana acestuia trebuie să mențină un echilibru între curățenie, moliciune și, bineînțeles, să garanteze că nu va suferi de mâncărimi după aceea. În acest sens, marca Ica a formulat un excelent spumant de curățare cu un compus organic pe bază de Aloe vera.

4. Șampon pentru câini cu fulgi de ovăz 470ml, Duke and Daisy B01JZYA5GK

Ideal pentru pielea iritată

4179oo4zINL

Vezi pretul Emag

Dacă doriți un șampon puternic antialergenic care garantează o spălare delicată a câinilor și pisicilor și ai cărui compuși naturali au fost concepuți pentru a hidrata și calma pielea uscată și mâncărimile , puteți avea încredere în cei de la Duke and Daisy, care de mult timp fabrică produse de înaltă calitate pentru a-i ajuta să se recupereze rapid după atacuri de purici sau iritații ale pielii. De asemenea, le redă strălucirea și luciul blănii.

5. Șampon pentru câini cu piele sensibilă 475 ml, Pet Head 0850629004176

Calmează efectul de scărpinare și lasă un miros rafinat

41SEILG2xxL

Vezi pretul Emag

Încă una dintre cele mai bune referințe care va fascina atât animalul tău de companie, cât și pe părinții celor cu blană, sunt produsele fabricate de Pet Head, care garantează că șamponul lor va acționa ca un agent calmant eficient pentru a ameliora pielea uscată și sensibilă afectată de dermatită, datorită încorporării de mușețel și proteine de mătase care acționează ca un balsam . Are o aromă rafinată de iaurt cu căpșuni ,,, veți vedea cum vă va mulțumi animalul dvs. de companie!

Ce este un șampon pentru câini?

La fel cum există un șampon pentru părul oamenilor, un șampon pentru câini este un produs el-mejor-champú-para-perros

special conceput pentru a spăla și condiționa blana animalului tău de companie. Deoarece câinii au o blană și o piele diferite, ingredientele au fost special formulate pentru a le oferi igienă, un miros delicios și chiar pentru a ține puricii sau căpușele departe de blana lor.

Diferite tipuri de șampon pentru câini

Deoarece există atât de multe mărci de șampon pentru câini pe piață în prezent , alegerea unui produs de curățare potrivit poate fi derutantă pentru părinți, mai ales dacă aveți un animal de companie pentru prima dată. De aceea, vă voi împărtăși sfaturile esențiale pentru a vă ajuta să o alegeți pe cea potrivită pentru prietenul dumneavoastră blănos.

Hipoalergenic

Acesta este un tip de produs formulat pentru pielea sensibilă. Ingredientele sale blânde nu ar trebui să irite derma câinelui dumneavoastră, prin urmare, performanța sa va permite ca blana să aibă un aspect curat, iar pielea nu va prezenta alergii sau iritații după utilizarea sa.

Șampon pentru purici

Acest tip de detergent conține un insecticid atent formulat pentru a curăța pielea câinelui de orice prezență a paraziților externi, ucigând astfel instantaneu puricii; cu toate acestea, nu împiedică animalul de companie să fie din nou infestat cu aceste insecte enervante.

Pentru toate scopurile

Acestea pot fi folosite de majoritatea câinilor, indiferent de rasă, deoarece conțin esențe diferite în compoziția lor.

Șampon medicinal

Acestea sunt lichide specifice de curățare și spumare care au fost prescrise de către medicul veterinar al animalului dumneavoastră de companie cu intenția de a-l ajuta cu o anumită afecțiune.

Aloe vera

Acest tip de șampon este excelent pentru împrospătarea și înmuierea blănii și a pielii, de la un bull terrier la un pudel, funcționează pentru toți fără a provoca iritații secundare, deoarece ingredientul său plăcut este excelent pentru orice rasă și pentru a trata chiar și cazurile cu mantie.

Șampon negru

Acestea sunt formulări special create pentru câinii cu blana închisă la culoare. Există, de asemenea, cele făcute pentru căței și câini adulți cu părul alb. În ambele cazuri, întărește culoarea, făcând-o strălucitoare și moale.

De ce să folosești un șampon pentru câini și nu unul pentru oameni?

Nu este o idee bună să vă îmbăiați cățelul cu un șampon uman. Motivul principal este că șampoanele făcute pentru oameni pot conține ingrediente care pot provoca alergii și leziuni ale pielii prietenului dumneavoastră cu blană. În plus, anumite substanțe toxice pot pătrunde prin piele în sistemul circulator. Prin urmare, dacă credeți că acest lucru este mai puțin costisitor pentru dumneavoastră, v-aș sfătui să nu puneți în pericol sănătatea animalului dumneavoastră de companie și să cumpărați un șampon specializat.

Nivelul pH-ului pielii

Deoarece pH-ul aproximativ al oamenilor este între 5,2 și 6,2, șamponul pe care îl folosim tinde să fie puțin mai acid pentru a ne curăța pielea mai eficient; Câinii, pe de altă parte, au un pH alcalin de până la 7,5, ceea ce înseamnă că, dacă folosiți un detergent spumos și acid pe pielea lor, ați putea distruge straturile dermice, făcându-i vulnerabili la bacterii și paraziți.

Piele sensibilă

Derma cățeilor este mult mai sensibilă decât cea a oamenilor. Spre deosebire de oameni, care au între 10 și 15 straturi, câinii cu blană au între 3 și 5. Acest lucru înseamnă că organul nostru cutanat este capabil să reziste la produse mai dure, printre alte substanțe chimice, însă, în cazul câinelui tău, acesta ar putea suferi de iritații, uscăciune, abraziuni etc.

Prin urmare, produsele ieftine sau improvizate pot fi costisitoare pentru sănătatea canină, fiind de preferat să se investească într-un produs recomandat.

De ce este important să aveți grijă de blana câinelui dumneavoastră?

Răspunsul depinde de o serie de factori. Mulți câini vor avea nevoie de mai multă îngrijire, mai ales dacă au părul lung, însă și câinii cu părul scurt vor avea nevoie de un tratament special.

În general, răspunsul corect este sănătate. Atunci când blana prietenului nostru este periat și verificat în mod constant, precum și spălat corespunzător, veți avea mai puține motive de îngrijorare în cazul în care comunitatea dvs. va suferi de o epidemie de paraziți externi, cum ar fi temuta căpușă sau incomodul purice, purtători de boli periculoase. De asemenea, îl veți proteja de microbii și bacteriile care ar putea ajunge în casa dumneavoastră.

În plus, nimic nu se compară cu a-i vedea blana strălucitoare, mătăsoasă și hidratată, o reflectare a bunei sănătăți interne și externe a câinelui dumneavoastră, astfel încât acesta se va simți mereu fericit și mulțumit.

Cât de des ar trebui să vă îmbăiați câinele?

Totul depinde de vârsta, rasa și stilul de viață al câinelui dumneavoastră. De exemplu, dacă se joacă și se murdărește în fiecare zi, probabil că ar trebui să-i faceți o baie cu șampon la fiecare 4 până la 6 săptămâni ; pe de altă parte, dacă este un câine mai domestic și miroase bine, îi puteți face de obicei o baie ușoară cu apă, prelungind șamponarea la fiecare 3 luni și, eventual, consolidând-o cu o baie uscată .

Alte rase cu strat dublu de păr pot necesita, de asemenea, o baie la fiecare 3 sau 4 luni, cu excepția cazului în care sunt puturoase; în timp ce cele cu un derm mai gras trebuie tratate cu un produs special la fiecare 2 luni. În cazul cățeilor care au o blană mai degrabă impermeabilă și aspră prin natura lor, aceasta va depinde de activitatea pe câmp sau în plimbările urbane.

Ce se întâmplă dacă îți îmbăiezi câinele prea des?

La fel cum oamenii care folosesc șamponul prea des pot sfârși prin a usca pielea și scalpul, provocând iritații și chiar răni grave, aplicarea excesivă a șamponului poate face ca și câinii să își piardă strălucirea naturală , făcându-le părul fragil și ușor de rupt.

Cel mai bine este să prelungiți intervalul dintre băi, atâta timp cât arată curat și sănătos, îl puteți ajuta și cu un periaj zilnic.

Ce s-ar putea întâmpla dacă nu-ți îmbăiezi câinele suficient?

Dimpotrivă, dacă nu aveți grijă să vă îmbăiați prietenul blănos atât de des pe cât ar trebui, ați putea facilita coabitarea animalelor parazite în micul său corp și acumularea prafului sau a altor agenți externi pe pielea și blana lui, ceea ce îl poate determina să se scarpine mai des.

Prin urmare, dacă vreți să vedeți o coadă fericită, țineți-i sub control igiena și băile și, dacă este necesar, aplicați un șampon specializat, care îndepărtează păduchii.

Șamponul potrivit pentru câinele tău

Deși poți împărți canapeaua, terasa și chiar patul cu iubiții tăi blănoși, ceea ce nu ar trebui să facem este să aplicăm produsele noastre de igienă corporală, cum ar fi șampoanele anti-mătreață sau altele, pe micile lor corpuri, deoarece, după cum am văzut, acestea conțin substanțe chimice și un pH total diferit de cel al câinelui tău, prin urmare, în loc să fie un lucru bun, ai putea să le provoci alergii la piele și uscăciune la blăniță.

Pentru a vă ajuta să faceți alegerea corectă, iată o listă comparativă sintetică care prezintă principalele tipuri de șampoane disponibile.

Starea pielii

Dacă câinele dumneavoastră are pielea uscată, cu mâncărimi sau solzi, cel mai bine este să folosiți un produs hidratant și să evitați produsele parfumate, deoarece acestea conțin adesea substanțe care ajung să rănească și mai mult pielea.

În aceste cazuri de sensibilitate, cel mai bine este să aplicați șampoane cu ingrediente naturale, cum ar fi fulgii de ovăz, mușețel și vitamina E, unii adaugă un strop de miere; totuși, trebuie să urmăriți cu atenție pentru a vedea dacă mâncărimile se agravează sau dacă apar noi umflături roșii. În acest caz, nu ezitați să îl duceți la veterinar și să cereți un tratament medicamentos suplimentar.

Purici și căpușe

Există numeroase formule pentru tratarea insectelor care încearcă să locuiască în pielea și blana animalului dumneavoastră de companie, dar singurul lucru este că aceste produse antiparazitare nu pot oferi decât o protecție pe termen scurt, așa că ar trebui să folosiți alte măsuri preventive împotriva puricilor și căpușelor.

Tinerețe

Dacă aveți un cățeluș, cel mai bine este să aplicați un produs conceput pentru câinii cu blană mică, deoarece sunt mai blânde, iar formula fără lacrimi ajută la evitarea iritațiilor în cazul în care lichidul intră în contact cu ochii.

Mirosul

Datorită puternicului lor simț al mirosului, câinii au un mod special de a găsi lucruri misterioase și resturi alimentare găsite în tomberoane. Această atitudine aventuroasă poate duce la apariția unui miros urât, așa că vă voi sugera să folosiți o formulă de șampon deodorant , deoarece este capabil să elimine mirosurile neplăcute în loc să le acopere pur și simplu.

Strălucire

Factori precum o alimentație incompletă sau o stare de sănătate precară pot face ca blana animalului dumneavoastră de companie să aibă un aspect tern și lipsit de strălucire. Dacă doriți să rezolvați această problemă, este recomandabil să aplicați un șampon hrănitor plin de minerale, vitamine și proteine.

Culoare

Câinii cu blana moale sau ușoară vor avea nevoie de o formulă de albire și de iluminare pentru a preveni îngălbenirea și decolorarea.

Pentru blana încâlcită

Dacă blana prietenului dvs. este uscată sau se încâlcește ușor, luați în considerare alternative care combină șamponul și balsamul într-un singur produs. Acestea au fost create pentru a restabili hidratarea și manevrabilitatea. În cazul în care părul este deosebit de creț sau încâlcit, puteți aplica o clătire de netezire separat, întotdeauna după șamponare, aceasta va reface uleiurile naturale ale părului și vă va ajuta să vă descurcați și să vă aranjați părul mai ușor.

Comoditate

Șampoanele și șervețelele umede cu un conținut redus de apă sunt ideale pentru atunci când sunteți în mișcare, nu numai că îl veți menține revigorat, dar veți putea îndepărta orice murdărie pe care o adună pe drum de pe blana sa. Nu uitați că aceste șervețele trebuie să fie fără alcool.