Sapa

mejores-azadas

De ceva timp îmi place să lucrez în grădină, să o cultiv, să o plivesc și să o fac să arate plină de viață și culori vibrante. Ceea ce unii oameni nu știu este că în spatele acestei frumuseți se ascunde o muncă grea, direct cu solul, care ar fi imposibil de făcut fără cea mai bună sapă .

Da, există o mare varietate pe piață, dar, din păcate, nu toate sunt bune. Am folosit unele grele, cum ar fi ciocane care mă dor de spate, unele fragile care se sparg ușor și, de asemenea, cele care ruginesc rapid.

Cele mai bune sape

Care este cea mai bună sapă?

Săpăturile, grădinile și utilizatorii sunt atât de variate încât este adesea dificil să găsești cea mai bună. Cu toate acestea, este posibil. Este pur și simplu o chestiune de cunoaștere a nevoilor dumneavoastră și a celor ale grădinii dumneavoastră. De exemplu, dacă aveți o grădină sau o livadă mică, o sapă cu lamă scurtă vă va permite cel mai probabil să efectuați întreținerea și reglajele delicate și precise de care aveți nevoie. Dacă grădina dvs. este puțin mai mare și doriți să cultivați, un model cu un cultivator încorporat va fi excelent.

Iată cele mai bune sape :

1. Sapa Bellota cu mâner din lemn masiv

31x8CHDxNIL

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți la început în lumea agriculturii sau pur și simplu vă pregătiți grădina pentru recoltele viitoare, veți avea nevoie de unelte de grădinărit, așa că această sapă Bellota este ideală pentru a vă pune pe picioare. Motivul este că este capabil să întoarcă și să pregătească solul pentru plantare. Cu un mâner din lemn masiv, lama este, de asemenea, extrem de durabilă, deoarece este realizată din carbon de înaltă rezistență.

2. Sapa Verdemax

310LkApQ4yL

Vezi pretul Emag

Este o sapă cu două vârfuri care este perfectă pentru grădinărit sau pentru munca în livadă. Are o lungime a mânerului de 140 de centimetri și este fabricat din lemn de frasin, ceea ce îl face durabil și confortabil de ținut în mână. Lama în sine și cele două știfturi sunt fabricate din oțel forjat , care se simte de înaltă calitate, robust și destul de robust, deoarece cântărește 2 kilograme.

3. Spear & Sapa de tip olandez Jackson

11vxXvSgmWL

Vezi pretul Emag

Rezistă foarte bine la coroziune și este perfectă pentru a lucra solul. Acesta este un produs care se caracterizează prin designul său special, fiind un produs olandez tradițional. De asemenea, are un finisaj din oțel inoxidabil lustruit, care îi conferă un efect fantastic de oglindă pe care îl veți adora. Acest articol este fabricat din lemn de esență tare, care este destul de rezistent la cele mai severe condiții meteorologice.

4. Sapa de grădină Fiskars

21S5E4HBL2L

Vezi pretul Emag

Este o sapă extrem de ușoară, dar, în ciuda greutății sale, poate sparge eficient și corect solul dur. Are un design metalic ergonomic, care vă va oferi o aderență bună atunci când lucrați în grădină. Această sapă are o margine ascuțită pentru a tăia buruienile greu de îndepărtat. Lama sa antiaderentă îl face extrem de ușor de utilizat.

5. Silverline GT52 Hoe

31u9aEps9OL

Vezi pretul Emag

Pentru cei care doresc să cultive sau să îndepărteze buruienile, aceasta este una dintre opțiunile excelente. Este o sapă extrem de ușoară, de numai aproximativ 5 kg, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji cu privire la oboseala de spate. Cu toate acestea, în ciuda greutății ușoare, se simte totuși foarte robust. Are un mâner rotund din oțel cu o prindere confortabilă pentru mână și are o gaură pentru agățare.

Ce este o sapă de grădină?

mejor-azada

Sapa sau sapa este o unealtă agricolă confecționată de obicei din oțel . În general, oferă durabilitate și siguranță atunci când este utilizat pe o suprafață mare de teren sau într-o livadă simplă. Este foarte eficient pentru plivirea buruienilor, modelarea solului, îndepărtarea solului și îndepărtarea buruienilor pentru recoltarea ulterioară.

Puteți săpa șanțuri și brazde puțin adânci în care să puneți semințele, fie în pământ tare, fie în pământ moale, pentru a vă planta corect legumele. Aceste unelte sunt foarte des întâlnite pe câmp, mai ales atunci când se plantează legume care se află sub suprafața solului, cum ar fi cartofii, de exemplu.

Tipuri de sape de grădină și de livadă

Acum că știm ce înseamnă sapa, să analizăm fiecare tip și să luăm în considerare aceste informații care vor clarifica mai multe îndoieli.

Aceasta este sapa tradițională, care are o lamă lată atașată de mâner în unghi drept. Funcționarea sa constă în tragerea solului cu ajutorul unei mișcări de tăiere. Acestea se caracterizează prin faptul că pregătesc solul pentru transplantarea sau însămânțarea ulterioară a unei plante. Acest tip de sapă forestieră poate fi folosit pentru a deschide solul, pentru a face movile și pentru a îndepărta buruienile pe care le aveți în pământ.

Lucrul în grădină cu o sapă poate fi variat în funcție de capacitățile pe care le aveți, există sape cu mâner lung, pe care le puteți folosi în picioare și alte sape cu mâner mai scurt pe care le puteți folosi ghemuit.

O sapă Warren sau o sapa Warren este indispensabilă pentru grădinăritul de bază , fiind una dintre cele mai comune sape, și chiar seamănă oarecum cu sapa tradițională. Cu toate acestea, acesta are o lamă de formă triunghiulară, care funcționează mult mai bine atunci când săpați brazde sau doriți să îndepărtați buruienile dificile. Aceste sape sunt recomandate pentru utilizarea în zonele înguste și greu accesibile.

Poate fi multifuncțională, deoarece, pe lângă faptul că curăță eficient solul sub lama sa în formă de diamant sau triunghiulară, această sapă ridică un strat fin de praf care sufocă viitoarele buruieni și le împiedică să germineze. Țineți cont, atunci când cumpărați o sapă, că aceasta are lama atașată de mâner la un unghi conceput pentru a o menține în poziție verticală, ceea ce înseamnă mult mai puțin efort pentru spate

Mecanismele principale ale acestui tip de sapă sunt pentru plivit. Lama are un anumit grad de elasticitate, fiind ideală pentru a fi utilizată în mers înainte sau înapoi. Funcționarea sa se bazează pe o lamă bine poziționată pentru a trece orizontal sub suprafața solului, această sapă trece prin rădăcinile buruienilor fără a deteriora solul.

Cum se alege o sapă

azada

Urmând aceste sfaturi, veți putea evita orice greșeală atunci când cumpărați o sapă bună.

  • Dimensiunea capului de tăiere

Pe piața actuală, există diferite dimensiuni de sape, așa că este recomandat să o căutați pe cea potrivită pentru dumneavoastră, atât pentru capacitățile dumneavoastră, cât și pentru confortul dumneavoastră. Mărimea și dimensiunile pot afecta prețul. Țineți cont de faptul că capul de tăiere este partea principală a unei sape de grădină. Unele sunt mai puțin costisitoare decât altele, în funcție de marcă, dar sunt foarte accesibile, așa că optați pentru unul de bună calitate.

Fie că este vorba de o sapă mică sau de o sapă de fermă, ar trebui să alegeți întotdeauna o sapă cu o garanție cuprinzătoare, rețineți că o sapă ieftină vine adesea la un preț ridicat. Prin urmare, căutați un produs care este durabil , dar care oferă o garanție pe o perioadă considerabilă de timp.

Trebuie să faceți o comparație de preț între sape, una bună, care este ușoară, pliabilă și robustă va costa mult mai mult decât o sapă obișnuită. Prin urmare, trebuie să știți ce tip doriți să cumpărați. O sapă cu raport calitate-preț care este ceva mai economică.

Mânerul unei sape este una dintre cele mai importante componente ale acestei unelte. Fie că este vorba de o rotativă, oscilantă sau de o sapă grea din oțel forjat, controlul acestei unelte este de importanță capitală. Mânerul unei sape poate fi lung sau scurt și vă va ajuta să vă îmbunătățiți, sau nu, postura.

Trebuie să fiți conștienți de faptul că utilizarea excesivă sau greșită a acestor sape poate duce la scurtarea duratei de viață a sculei. Prin urmare, trebuie să știți cum și când să îl folosiți, altfel va fi o investiție proastă. Există sape electrice, sape motorizate sau pur și simplu sape manuale cu roți care vă pot face cu siguranță munca mai confortabilă în ciuda utilizării excesive. Există, de asemenea, cu topor sau cu furcă pentru utilizări diferite.

5 sfaturi pentru a vă ajuta să alegeți o sapă de grădină

Aceste sfaturi sunt o compilație de opinii ale experților și ale utilizatorilor obișnuiți ai acestei unelte, ca mine.

  • Păstrați sapa de grădină bine ascuțită

Acest lucru face ca munca să fie ușoară și corectă, așa că este extrem de important să păstrați sapa bine ascuțită. Puteți face acest lucru în mod regulat cu o piatră de șlefuit sau cu o unealtă de calibru mare, cum ar fi un polizor, de exemplu.

  • Încercarea de a obține o vreme perfectă

Obținerea unei condiții meteo perfecte nu este o sarcină ușoară, deoarece există multe variabile în viață. Dar puteți avea întotdeauna un plan pentru a găsi vremea potrivită pentru a lucra cu uneltele de grădinărit, luând în considerare vremea, condițiile și chiar umiditatea din sol.

Trebuie să vă păstrați mintea limpede atunci când faceți acest tip de muncă, energia cu care vă întrețineți grădina se va reflecta, fără îndoială, în ea. Există momente în care munca poate fi grea și plictisitoare, însă există o modalitate de a combate acest tip de rezistență mentală, care constă în a transforma munca într-un joc sau un antrenament.

Atunci când lucrați în grădină, ar trebui să stabiliți orele pentru a evita plictiseala și pentru a asigura o întreținere optimă a grădinii. Un nivel scăzut ar putea consta în săparea unor gropi pentru copaci sau în tăierea unui tufiș de trandafiri. Știm că este o muncă care poate obosi rapid și necesită mișcări ritmice.

Este bine să schimbați din când în când partea când lucrați cu o sapă, și cu atât mai mult când este pendulară sau dințată, deoarece trebuie să aplicați un pic mai multă energie. Țineți cont de acest lucru pentru a nu obosi mușchii de pe partea predominantă, astfel încât să obțineți mai multă rezistență, iar creierul dvs. să fie de asemenea antrenat.

Cum se folosește o sapă, sfaturi și tehnici

De unde să cumperi cea mai bună sapă pentru grădinărit?

Dacă sunteți în căutare de unelte de grădinărit, acestea sunt puțin mai greu de găsit, deoarece nu toate magazinele au în stoc sape, puteți merge la Leroy Merlin, Brico Depot sau poate la un site specializat în grădinărit și alocare care poate fi aproape de casă.

Pentru site-urile de internet, puteți merge la locuri precum ManoMano sau Amazon , unde veți găsi o mare varietate de cele mai bune mărci și modele cu un bun raport calitate-preț, care ajung la ușa dumneavoastră într-un timp foarte scurt.

Sperăm că, cu toate aceste detalii pentru a cumpăra o sapă, vă va fi mai ușor să alegeți.

Întrebări frecvente

Cum se numește sapa mică?

Depinde de zona în care locuiți, fie în Spania, fie în străinătate, mica sapă dintr-o singură bucată este cunoscută sub numele de azuela, escardilla sau escardillo.

Care este diferența dintre o sapă și o sapă olandeză?

Sapa olandeză are o lamă înclinată de mică adâncime, cu o muchie tăioasă înclinată, pentru a îndepărta buruienile prin săparea între plantele și legumele deja plantate, fără a le deteriora. Pe de altă parte, sapa de tracțiune are o lamă mai lată, orientată în jos, așezată în unghi drept, cu care se fac brazde și se pregătește terenul.