Scanner de documente
Având cel mai bun scaner nu veți digitiza doar o imagine pe hârtie, deoarece cititoarele optice au avansat atât de mult încât acum puteți găsi mai multe funcții într-un dispozitiv la fel de compact , ceea ce face ca echipamentul să fie din ce în ce mai indispensabil acasă sau la birou.
Dacă doriți să o achiziționați pe cea ideală pentru dumneavoastră, trebuie să luați în considerare dimensiunea foilor pe care le procesați de obicei, rezoluția pe care o oferă, operabilitatea, conectivitatea cu calculatorul, printre alți factori.
Dar pentru a vă oferi mai multe detalii despre echipament am pregătit un ghid de cumpărare care vă va conduce către cel mai potrivit în funcție de nevoile dumneavoastră.
Cele mai bune scanere de documente
Care este cel mai bun scaner de documente?
Dacă sunteți pe cale să cumpărați un scaner și doriți să economisiți bani și timp investind într-unul de bună calitate, cu specificații deosebite și la un preț scăzut, aici analizăm cele mai remarcabile modele de pe piața care se pot adapta la orice tip de utilizare, astfel încât să puteți face o alegere eficientă a noului dumneavoastră aparat.
Iată cele mai bune scannere de documente:
1. Canon Canoscan Lide 220
Cel mai bun pentru bugete mici
Dacă doriți să investiți puțini bani, dar aveți nevoie de echipament de calitate, acesta combină ambele caracteristici. În ciuda ieftinătății sale , are o rezoluție de 4800 dpi, ceea ce va fi perfect pentru reproducerea digitală a imaginilor colorate.
Pagina este citită în 10 secunde și aveți la dispoziție mai multe opțiuni pentru a gestiona nivelul de calitate. De asemenea, dispune de recunoaștere optică a caracterelor și funcționează bine atât în engleză, cât și în spaniolă.
Designul său este ultra-compact, ușor, negru, elegant și are o suprafață plană perfectă pentru foi de format A4 sau mai multe hârtii mici pe care le va procesa ca pe o singură imagine.
Scanerul este ușor de manevrat, însă dacă sunteți un utilizator pretențios, puteți face setări avansate și îl puteți adapta la ceea ce aveți nevoie.
2. Epson Perfection V39
Cea mai bună pentru spații mici
O să vă placă la nebunie cât de mică este, măsoară 37 x 35 x 4 cm și include și un suport pentru a o așeza pe verticală și a economisi și mai mult spațiu pe birou.
Marca Epson nu face nici ea compromisuri în ceea ce privește calitatea și oferă un dispozitiv care poate digitiza fotografii și documente la perfecție.
Dispozitivul de intrare include un software pentru a gestiona imagini și a le partaja online cu ușurință, astfel încât va fi foarte avantajos în grupurile de lucru.
Nu veți avea probleme cu scanarea cărților sau a revistelor, deoarece coperta este detașabilă, iar din punct de vedere al vitezei, probabil că nu o veți găsi la fel de rapidă ca altele, dar performanța nu vă va dezamăgi.
De asemenea, este economic, durabil și compatibil cu cele mai populare sisteme de operare.
3. Brother ADS1100W
Cel mai bun pentru lucru continuu
Dacă sunteți un scanner care scanează un anumit volum de documente, acesta este scannerul pe care vi-l recomandăm.
Are un alimentator automat în care puteți plasa până la 20 de coli, iar echipamentul le poate scana față-verso , economisind timp și efort.
Un alt avantaj este faptul că nu este necesar să porniți PC-ul, deoarece puteți procesa imaginea și o puteți stoca pe un driver de pix și, de asemenea, are una dintre cele mai rapide viteze de pe lista noastră, putând lucra între 3 și 6 secunde pe pagină, în funcție de calitatea setată.
Se conectează, de asemenea, prin WIFI, este compatibil cu MAC, Linux și Windows și, deși nu pare atât de economic, este o investiție care merită.
4. IRIS IRIScan Book 3
Cel mai bun pentru lucrul rapid
Poate că forma sa vi se pare foarte diferită, dar în realitate este un scaner.
Acest dispozitiv, spre deosebire de celelalte, nu are forma tipică cu care v-ați obișnuit; de data aceasta este un dispozitiv lung care se deplasează pe foile de hârtie și care face aceeași treabă într-un mod diferit.
Dimensiunea portabilă îl face portabil și este util dacă doriți să mergeți la o bibliotecă sau să digitizați informațiile necesare din ziare, reviste sau părți de planuri fără a fi nevoie să deteriorați foile.
Deoarece nu este conectat la computer, puteți alege cu ce dispozitiv doriți să partajați imaginea, fie că este vorba de tabletă, telefon, alte dispozitive prin WIFI sau pur și simplu să o salvați în memoria de 2Gb inclusă.
Calitatea imaginii generate nu este atât de ridicată, dar totul este compensat de viteza și ușurința de utilizare; astfel încât ar putea fi exact ceea ce căutați la cel mai ieftin preț dintre sugestiile noastre.
5. Fujitsu ScanSnap iX500
Cel mai bun pentru birouri mici
Veți fi uimit de toate funcțiile pe care le oferă acest dispozitiv, făcându-l un dispozitiv versatil și profesional pentru un birou mic .
Aparatul are un microprocesor încorporat care îi sporește performanța și digitalizează până la 25 de pagini pe minut în tonuri de gri sau color de înaltă calitate.
Tava nu se blochează chiar dacă introduceți hârtii subțiri, plicuri, chitanțe, documente în format legal sau letter; de asemenea, detectează automat hârtiile, are un sistem intuitiv de scanare a foilor mici și elimină paginile care nu conțin informații.
Este rapid, comod de utilizat și este unul dintre cele mai bune referențiate conform opiniei celor care îl au deja.
6. Mustek ScanExpress A3
Capac detașabil și reglabil
Un scaner de calculator foarte recomandat pentru ușurința în utilizare, configurarea simplă și compatibilitatea cu diferite sisteme de operare, putând fi instalat pe calculatoare cu Windows sau Mac.
Acest scaner vă va oferi cea mai bună calitate atunci când vă digitalizați documentele , fie că este vorba de fotografii sau orice alt fișier, le puteți transforma în format digital în pași simpli, obținând rezultate în rezoluție înaltă datorită tehnologiei pe care o deține acest echipament.
Acesta include tot ce aveți nevoie pentru a-l scoate din cutie și a începe să-l utilizați din prima clipă, prin simpla conectare a cablului USB, configurarea driverelor prin intermediul programului de instalare și echipamentul va fi gata să scaneze tot ce doriți.
În ceea ce privește prețul său, nu este cel mai accesibil din listă, dar calitatea sa ridicată va merita toată investiția și veți avea un dispozitiv durabil și funcțional care vă va oferi rezultatele dorite.
7. Epson WorkForce ES-60W
Dimensiune mini, super portabil
Dacă sunteți în căutarea unui scaner pe care să îl puteți lua oriunde pentru a scana toate documentele fără a fi nevoit să vă bazați pe cabluri sau să îl conectați direct la computer, atunci acest model portabil, cu dimensiunile sale extrem de compacte, vi se va potrivi perfect.
Acesta este un scaner care, deși îl puteți utiliza conectat la computer prin intermediul porturi USB, îl puteți utiliza și fără fir, convertind toate fișierele fizice în format PDF prin simpla trecere a acestuia peste hârtie, rezultând fișiere digitale pe care le puteți stoca pe cardul micro SD .
Utilizarea sa este la fel de simplă ca și introducerea bateriilor, alegerea rezoluției în care doriți să scanați, dacă doriți ca aceasta să fie color sau alb-negru și apăsarea butonului până când lumina LED devine verde, făcând scanarea ușoară, rapidă și eficientă.
Ce este un scaner pentru PC?
Deși vremurile și tehnologia s-au schimbat și acum puteți folosi telefonul mobil ca un scanner pentru a vă păstra documentele prin transformarea lor în format digital, nu există nimic mai sigur, mai eficient și mai util decât un scanner pentru PC, unul dintre acele modele tradiționale pe care le vedeți de ani de zile, dar cu funcții avansate adăugate.
Un scaner este un dispozitiv care transformă imprimări fizice, fotografii, pagini de carte, reviste și alte documente într-un format complet digital, cum ar fi jpg sau png, prin intermediul sistemului său care captează imagini în culori sau alb-negru, în funcție de modelul ales.
Tipuri de scannere
Scanerele sunt numeroase, puteți găsi modele portabile, altele de dimensiuni tradiționale și unele care vin incluse în imprimante multifuncționale, din acest motiv, este convenabil să cunoașteți toate tipurile existente și astfel să găsiți opțiunea care se potrivește cel mai bine cu ceea ce aveți nevoie acasă sau la birou.
Scanere plate:
Scanerul plat este cel mai tradițional model, acestea constau dintr-o tavă cu o suprafață de sticlă care reflectă o lumină, care va scana documentele dumneavoastră. scanerele plate sunt modelele de PC prin excelență, care sunt plasate pe birou sau în zona de lucru.
Scanere cu alimentare în coli:
Acesta este tipul de scaner al cărui cap sau capac nu se poate deplasa, deoarece funcționează prin introducerea în interior a foilor pe care doriți să le scanați și apoi să le digitizați. Acestea arată foarte asemănător cu o imprimantă în dimensiuni portabile.
Scanere portabile:
Pe de altă parte, dacă sunteți în căutarea unui dispozitiv mic, compact și portabil, dar care să vă ofere o calitate optimă de scanare , atunci scanerele portabile sunt soluția potrivită.
Acestea se caracterizează prin dimensiuni mici, care încap în mână, utilizează aceeași tehnologie ca și un scaner cu pat plat , dar cu diferența că trebuie să îl deplasați în jurul documentului pe care doriți să îl scanați.
Scanere cu tambur:
Printre scanerele care oferă o rezoluție mai mare se numără modelele cu tambur. Acestea sunt utilizate în principal pentru mărirea imaginilor sau a documentelor, precum și pentru a oferi o zonă de scanare mai mare decât celelalte tipuri.
Cum funcționează un scaner de documente?
Tehnologia de scanare este împărțită în două părți, care sunt esențiale pentru convertirea fișierelor dintr-un format fizic într-un format digital.
În primul rând, se folosește de un hardware, adică de echipamentul fizic, în care se pun foile, fotografiile sau cărțile pe care se dorește să le scanezi și, în al doilea rând, constă într-un software sau program care se ocupă de scăderea textului din imaginile capturate.
Se poate spune despre scanere că sunt camere de luat vederi mari, care creează o copie virtuală a fișierelor fizice.
Avantajele de a avea un scaner
Având scannere în casă sau la birou, veți adăuga funcționalitate și eficiență la ceea ce faceți, deoarece sunt instrumente incredibile pentru a economisi timp, bani și chiar spațiu.
Dacă aveți nevoie de și mai multă convingere pentru a purta unul dintre aceste dispozitive, atunci puteți arunca o privire asupra beneficiilor de a avea scannere, fie că este vorba de un scaner wifi, usb, portabil sau de birou.
Calitate și detalii:
Cu acest echipament puteți obține scanări de foarte bună calitate, ceea ce înseamnă că veți obține o serie de fișiere digitale la care veți avea acces în permanență, cu detalii în text sau imagini pentru a le păstra virtual pentru o perioadă lungă de timp, fără teama că se vor deteriora.
Fiabilitate:
Folosind scanerele, puteți fi siguri că nu aveți nevoie de un fax sau de o linie telefonică pentru a le face să funcționeze, ceea ce le face mult mai fiabile și mai utile.
Benefic pentru mediu:
Prin scanarea fișierelor dvs. și convertirea lor în format digital, veți economisi coli de hârtie și veți avea grijă de mediu, deoarece nu va trebui să transportați o mulțime de hârtie pentru a crea copii ale acestora, ci le veți avea pe computer.
Pe lângă faptul că puteți să le modificați după bunul plac, să creați diapozitive , format față-verso și chiar să schimbați o imagine color în una neagră .
Ușurința de utilizare:
Dacă există ceva atrăgător la aceste dispozitive, este faptul că sunt extrem de ușor de utilizat, prin simpla localizare a paginilor și apăsarea unui buton, veți avea deja o copie digitală a oricărui document, chiar și documente cu rezoluție optică.
Caracteristicile unui scaner
Tipul de alimentator
Există două tipuri, alimentatorul plat și alimentatorul de coli
Alimentatorul plat este un geam în care se plasează un document și pentru a-l scana, este necesar să se închidă capacul și să se apese butonul de activare.
Pe de altă parte, alimentatorul este o tavă în care se plasează hârtia, astfel încât aparatul să proceseze automat foaie cu foaie.
Primul model oferă de cele mai multe ori o rezoluție mai bună, însă pentru cei care lucrează cu mai multe foi, cel de-al doilea este cea mai bună opțiune, deoarece poate face treaba rapid.
Compatibilitate software
Majoritatea sunt compatibile cu aproape orice sistem de operare, însă unele dintre ele necesită drivere specifice care pot fi livrate împreună cu scanerul sau pot fi descărcate de pe site-ul oficial al producătorului.
Culoare și rezoluție
Dacă aveți nevoie de cea mai bună calitate pentru fiecare imagine generată, trebuie să luați în considerare rezoluția și adâncimea de culoare.
DPI sau punctele pe inch este valoarea care determină perfecțiunea imaginii, cu cât numărul este mai mare, cu atât mai precisă va fi imaginea , la fel și în cazul culorilor, cu cât mai multe culori pe pixel, cu atât mai precisă va fi tonalitatea.
Majoritatea utilizatorilor, atunci când fac comparații între scanere, judecă după această valoare, deoarece este și prima care evidențiază fabricile pentru a-și descrie echipamentul.
Dimensiunea zonei de scanare
Dimensiunea variază de la un aparat la altul, în cele mai multe cazuri, platforma este pentru hârtie legală, deși se pot găsi și altele mai mici; acum, dacă foile dvs. sunt mai mari, asigurați-vă că dimensiunea sticlei le acoperă.
Servicii suplimentare
Este obișnuit să se găsească dispozitive 'all-in-one' care includ imprimantă laser, fax, scaner, iar dispozitivul este, de asemenea, wifi sau bluetooth. Dacă aveți un birou acasă, unde traficul este redus, acest stil ar putea fi perfect pentru a reduce costurile și a economisi spațiu.
Garanție și servicii post-vânzare
Dacă ne decidem să investim într-un echipament, ceea ce ne liniștește cel mai mult este garanția și capacitatea mărcii de a răspunde la orice inconvenient, așa că verificați care sunt condițiile de achiziție în acest sens.
Specificațiile scanerului
Rezoluția
Am vorbit deja puțin despre acest aspect, dar, pe scurt, este vorba despre calitatea pe care dispozitivul este capabil să o proceseze pe baza numărului de pixeli din imaginea originală. Numărul este exprimat în puncte pe inch și se referă la numărul de cadre conținute în zona respectivă; scanerele obișnuite au o rezoluție medie de 1200 dpi.
Adâncimea biților
Informațiile sunt stocate în fiecare pixel, iar cantitatea de informații depinde de culoarea din imaginea finală. Atunci când dispozitivul are o adâncime mică, rezultatul este apropiat de alb și negru, dar cu cât valoarea este mai mare, cu atât culorile vor fi mai vibrante. O medie a acestui număr cu rezultate bune la culoare este de 48 de biți, dar se pot găsi și la 24 de biți.
Gama dinamică
Aceasta este o caracteristică similară cu adâncimea de biți, dar aceasta este capabilă să detecteze gama fiecărei culori. Cu cât intervalul dinamic este mai mare, cu atât culorile vor fi mai realiste. Această valoare este calculată de la alb perfect la negru perfect, adică de la 0,0 la 4,0, respectiv.
Un scaner pentru munca personală este considerat bun atunci când este de 2,4, dar dacă doriți să mergeți mai departe și să digitizați fotografii de înaltă calitate, veți avea nevoie de peste 3,2.
Metodă de scanare
Se folosesc în mod obișnuit două procedee, dispozitive cu cuplaj de sarcină (CCD) sau senzori de imagine cu contact (CIS).
CCD-urile procesează imagini de o calitate superioară datorită senzorilor de lumină, celulelor fotoelectrice și focalizării. Această tehnologie este prezentă în majoritatea scanerelor plate.
Pe de altă parte, CIS utilizează doar lumină și senzori apropiați de document, ceea ce face ca echipamentul să fie mult mai compact , însă calitatea imaginii nu este cea mai bună.
Viteza de scanare
Nu există un standard prestabilit pentru un scaner 'rapid', alegeți-l doar pe cel care vă satisface nevoile. În general, nu este o proprietate determinantă, dar unii pot avea nevoie de documente lungi scanate într-un timp scurt.
Este de remarcat faptul că rezoluțiile mai mari necesită un timp de procesare mai lung, însă cele mai inovatoare scannere sunt capabile să lucreze foarte rapid și de înaltă calitate.