Scanner radio

mejor-escaner-de-radio

Îmi place să fiu informat, mai ales atunci când călătoresc în zone sau orașe necunoscute. Folosind cel mai bun scanner radio, reușesc să recepționez diverse frecvențe, de la poliția locală, rapoarte meteo și chiar trafic aerian. Este o opțiune cu adevărat fascinantă care îmi permite să aflu informații din interior.
Dacă și tu ești unul dintre acei oameni cărora le place să fie informați în orice împrejurare, îți recomand să alegi un scanner ieftin și economic din lista noastră de comparație, care să îndeplinească cele mai înalte standarde de calitate pentru a-ți oferi un serviciu care să se potrivească nevoilor tale. Vrei să arunci o privire?

Cele mai bune scanere radio

Care este cel mai bun scaner radio?

Alegerea modelului potrivit este determinată, în principal, de înțelegerea tipului de serviciu sau de frecvență radio pe care doriți să ascultați. Fără îndoială, marca și referința producătorului joacă un rol esențial, mai ales atunci când vine vorba de durabilitate și de gama pentru a localiza mai multe canale cu o ușurință totală.
Acum, pentru a putea alege un echipament bun, vă recomand să citiți acest articol în care am scris un mini-ghid cu cele mai frecvente întrebări puse de consumatori. Nu rămâneți fără scaner și motivați-vă să cumpărați cea mai bună opțiune dintre toate cu noi. Poftiți!
Iată cele mai bune scanere radio:

1. Walkie Talkie Set de 2 LESHP

Stabilește o conexiune directă


Aceste fascinante emițătoare radio sunt o opțiune fabuloasă pentru a le avea la o fermă sau într-o zonă mare, unde acoperirea nu funcționează de obicei perfect. Acestea sunt foarte simplu de utilizat, trebuie doar să apăsați un buton și comunicați cu alte persoane care sunt în ton cu canalul dumneavoastră, pe o rază de 6 kilometri.
Antena este detașabilă și are o baterie reîncărcabilă cu o durată lungă de viață a bateriei, care va asigura o performanță continuă fără prea multe griji. Cântărește doar 180 de grame, ceea ce nu reduce sau împiedică mobilitatea.

2. Radio stereo Tecsum PL-310ET

Versatil și foarte portabil
51WShLJEogL

Vezi pretul Emag


Cu o frecvență înaltă și cu integrări de înaltă calitate care facilitează recepția undelor radio, acest produs se poziționează ca unul dintre favoriții de pe piața spaniolă, datorită prețului său și a gamei largi de frecvențe care merge de la 64 la 180 MHz, nimic mai mult în FM. Fascinant, nu-i așa?
Vă va permite să scanați posturi noi atunci când vă îndreptați spre o locație necunoscută, permițându-vă să le stocați în memorie fără a șterge niciunul dintre canalele stocate anterior. Acesta este capabil să proceseze benzile FM/LW/SW/SW/MW.

3. IC-R6 Scaner portabil ICOM

Foarte portabil
41X5KRR4VpL

Vezi pretul Emag


Purtați-l în mână cu ușurință, cu o gamă de frecvențe de 0,100/1309,995 MHz. Acesta poate citi benzile AM, FM și WFM. Dimensiunile sale compacte și mici îl fac foarte convenabil de transportat oriunde vă aflați sau de luat cu dvs. în timpul condusului.
Are 1300 de canale alfanumerice stocate în memorie și puteți chiar să înregistrați emisiuni în direct pentru a le reda mai târziu în cursul serii. Este atât de rapid, încât oferă posibilitatea de a scana până la 100 de canale pe secundă de scanare. Construcția sa este destul de durabilă și oferă rezistență la umiditate.

4. Uniden Base Receiver Scanner

Recepționați toate undele pe care le doriți!
41k2yE3Z7aL

Vezi pretul Emag


Așezați acest receptor FM într-un sediu de birou pentru a recepționa mai multe transmisii de la colegii dumneavoastră sau pentru a organiza mai bine comunicarea. Funcționează cu o gamă largă de frecvențe, iar un afișaj LCD permite vizualizarea și configurarea ușoară a echipamentului.
Are un preț foarte avantajos și un design compact pentru a fi destul de robust și rezistent. Acesta dispune de un serviciu de frecvențe preprogramate, oferindu-vă posibilitatea de a avea la îndemână canalul dorit. Este foarte rapid la scanare și are un sunet bun.

5. MS-5RE Mengshen Radio Scanner Mengshen

Raport calitate-preț excelent

Acum puteți stabili o comunicare pe două canale cu adevărat eficientă, datorită acestui receptor și emițător cu o rază de acțiune versatilă care depășește cu ușurință 4 kilometri în jur. Cântărește doar 220 de grame.
Vă va permite o mobilitate optimă, fără a vă deranja cu cabluri, datorită bateriei sale autonome, care funcționează perfect. Stabilitatea frecvenței este de 2,5 ppm. Citește frecvențele UHF, VHF și FM.

Cum funcționează aceste scanere?

Aerul din jurul tău este plin de unde radio. După cum știți, puteți comuta de la AM la FM pe radioul auto și puteți recepționa zeci de posturi. mejor-escaner-de-radio

La radiourile CB, puteți recepționa cu 40 mai mult. Pe televizorul dvs. puteți recepționa un număr mare de canale. Telefoanele mobile pot trimite și recepționa sute de frecvențe, iar acesta este doar vârful spectrului radio.
În timp ce citiți acest articol, mii de alte transmisii radio și conversații trec prin dumneavoastră - polițiști, pompieri, șoferi de ambulanță, paramedici, lucrători de la salubritate, astronauți și alte personalități comunică între ele prin aceste unde radio.
Pentru a introduce acest lucru în dialogul electromagnetic și a auzi tot ceea ce vorbesc ceilalți, ai nevoie de un scaner. Acest echipament este, în principiu, un receptor radio capabil să recepționeze mai multe semnale, de obicei în gama VHF - UHF.

Elemente de bază ale acestui produs

Aceste scanere funcționează de obicei în trei moduri:

 • Scanare
 • Scanare manuală
 • Căutare

Scanare

În acest mod, receptorul schimbă constant frecvențele pentru a o găsi pe cea de care are nevoie în acel moment. Ecranul LCD afișează canalul sau frecvența care este în curs de utilizare în timp ce scanerul se oprește pe o anumită frecvență. Frecvențele pot fi preprogramate la unele modele sau setate manual la aproape toate.

Scanare manuală

Utilizatorul atinge un buton sau rotește cadranul pentru a se opri manual pe o frecvență preprogramată, câte o frecvență pe rând.

Modul de scanare

Receptorul configurează scanarea între două seturi de frecvențe dintr-o anumită bandă. Acest mod este util atunci când un utilizator nu cunoaște o frecvență, dar dorește să știe ce frecvențe sunt active într-o anumită zonă. Frecvența pe care scanerul o detectează în timpul oricărei căutări, utilizatorul o poate stoca în scanerul său și o poate utiliza în modul de scanare.

Ce este un scaner?

Un scaner este un radio care acoperă o gamă de frecvențe mai largă decât radioul obișnuit pe care îl aveți acasă. Majoritatea aparatelor de radio pe care le întâlniți în utilizarea zilnică au un singur scop; de exemplu, radioul din mașină sau din casă este proiectat să recepționeze numai posturi de radio comerciale.
Pe de altă parte, scanerele pot recepționa semnale transmise pe o gamă largă de frecvențe, permițând utilizatorului să asculte o gamă largă de comunicații diferite, inclusiv controlul traficului aerian, serviciile de urgență, pasionații, agenții de securitate, șoferii de taxi și multe altele.

Să devenim puțin mai tehnici

Acum că știți ce este un scaner în termeni simpli, să devenim puțin mai tehnici în ceea ce privește urmărirea. Mulți începători par să eșueze în acest punct. Aceștia achiziționează un scaner, încep să se joace cu el fără să găsească nimic interesant de ascultat, dezamăgindu-i și acuzând scanerul că este inutil.
În 90% din cazuri, este vorba de o eroare a utilizatorului sau doar de lipsa de cunoștințe, deoarece nu știu unde să scaneze și ce să caute.

Squelch

Trebuie să setați controlul squelch-ului în mod corespunzător, astfel încât scanerul să poată căuta sau să scaneze; acest lucru este destul de ușor de făcut. Pentru a începe, rotiți squelch-ul în jos spre dreapta, astfel încât să puteți obține acel sunet alb care iese din difuzor, apoi rotiți-l încet înapoi în poziția inițială. Veți dori să o reglați exact deasupra punctului în care se oprește sunetul alb.

Moduri

Aproape toate aceste aparate de radio au cel puțin două moduri, fie AM, fie FM. Cea mai bună parte este atunci când se utilizează FM, deși există unele excepții, banda de aer (108-136 Mhz), de exemplu, folosește, astfel încât atunci când căutați prin banda de aer, asigurați-vă că utilizați AM.
Unele scanere listează banda FM ca NFM și WFM. NFM este pentru o acoperire FM mai îngustă, în timp ce WFM este pentru o acoperire mai largă. Aveți nevoie de WFM doar pentru a asculta posturile de radio comerciale, pentru orice altceva, utilizați NFM.

Mărimea pasului

Scanerul dvs. va avea, de obicei, mai multe mărimi de pas din care puteți alege (la modelele mai ieftine sau mai vechi, este posibil ca acestea să fie blocate și să nu vă lase nicio alegere). Acestea vor fi de obicei cuprinse între 5/6,25/8,33/10/12,5/25/50/50khz. Alegerea dimensiunii corecte este esențială pentru o scanare eficientă și pentru a vă asigura că nu veți pierde nicio transmisie.
De asemenea, asigurați-vă că atunci când se oprește scanerul este corect setat pe frecvența dvs. O indicație generală este de a utiliza pași de 0,5 kHz pentru VHF și pași de 6,25 kHz pentru UHF.

Întârziere scanare

Majoritatea acestor produse au o opțiune care vă permite să alegeți cât timp se va opri echipamentul pe o anumită frecvență după terminarea transmisiunii înainte de a începe din nou scanarea sau căutarea. Timpii variază de la un scaner la altul, de obicei între 2 și 30 de secunde și depinde numai de dvs. care dintre ele va fi aleasă.

Blocarea accesului

Aceasta este, de asemenea, o caracteristică destul de populară. Acesta vă permite să blocați accesul la anumite frecvențe pe care doriți să le ignorați sau să le treceți. În 'modul de scanare' este destul de utilă, deoarece ocazional veți găsi o transmisie nedorită care este captată în mod constant de aparatul de scanare; astfel, în loc să apăsați manual butonul 'next', cu această funcție aparatul de scanare va ignora pur și simplu frecvența și va continua scanarea.
În modul de scanare, este posibil să nu doriți să ascultați niciunul dintre canalele memorate în timp ce le parcurgeți, astfel încât, dacă le blocați, scanerul va ignora orice activitate găsită pe acestea. Orice canal blocat poate fi deblocat în orice moment.

Hold

O mare parte din aceste produse vor avea un buton de așteptare care vă va permite să opriți scanerul pe un anumit canal sau frecvență până când îl apăsați din nou, ceea ce este destul de util pentru a monitoriza un canal dacă se întâmplă ceva interesant, fără a pierde nimic.

Cum se utilizează scanerul?

Acum că ai o înțelegere mai precisă a ceea ce poate face scanerul tău, te invit să citești următoarea listă de unde să cauți și ce ai putea găsi cu el
31.000 - 32.000 MHz FM - telefoane fără fir
70.500 - 71.500 MHz AM - pompieri
85.000 - 88.000 MHz - PMR (Private Mobile Radio)
117.975 - 136. 000 MHz AM - Bandă aeriană civilă
144,000 - 146,000 MHz FM - Bandă de 2 m pentru radioamatori
156,000 - 163,000 MHz FM - Marină
163,000 - 185,000 MHz FM - Securitate, taxi și ambulanță
200,000 - 399,000 MHz AM - Bandă militară

Tipuri de scanere

Scanerele sunt disponibile într-o varietate de configurații și vin cu o serie de setări diferite. Unele dintre cele mai comune tipuri includ:

 • Mâini libere
 • Unități de bord
 • Unități de sub bord
 • Scanere radiale de casă

Unele dintre unitățile de sub bord sunt încorporate în radiourile CB, caz în care pot scana de obicei benzile civile, UHF, VHF și alte frecvențe.

Care este scopul acestui echipament?

Aceste dispozitive au un număr mare de utilizări legitime, iar printre persoanele care le folosesc în mod legitim se numără:

 • Jurnaliști
 • Anchetatori criminali
 • Căi ferate
 • Radioamatori
 • Cetățeni în situații de urgență sau potențiale, cum ar fi fenomene meteorologice extreme.

Jurnaliștii și anchetatorii criminali pot monitoriza anumite frecvențe radio pentru a investiga subiecte sau pentru a colecta probe, deoarece aceste frecvențe sunt nesigure și disponibile în mod liber. Radioamatorii, pe de altă parte, se bucură pur și simplu să asculte varietatea de transmisii.

De ce vreau sau am nevoie de unul dintre aceste produse?

Un număr mare de consumatori care cumpără aceste echipamente o fac pentru a auzi ce se întâmplă în jurul lor. Aceștia doresc să asculte poliția locală sau serviciile de pompieri și să știe ce se întâmplă în cartierul lor. Alți utilizatori au nevoi profesionale; ofițerii de poliție și pompierii doresc să își audă propria agenție atunci când nu sunt la datorie. Agenții de securitate trebuie să fie informați despre activitățile din zonele lor și multe altele.

Ce pot să ascult cu ele?

Deși cea mai populară utilizare este ascultarea frecvențelor poliției, există mult mai multe lucruri pe care le puteți asculta. Iată o selecție a ceea ce ați putea auzi pe scanerul dvs. (în funcție de proximitatea față de agenție și de puterea și tipul de sistem radio pe care îl utilizează)

 • Poliție
 • Pompieri
 • Spitale/echipe de salvare
 • Departamente de autostrăzi
 • Căi ferate
 • Controlul traficului aerian
 • Armata
 • Școli și universități
 • Centre comerciale și magazine
 • Stadioane

Alegeți un produs bun, citiți acest mini-ghid

Determinați tipurile de servicii de interes

Poliția și pompierii sunt alegeri populare, dar există și alte emisiuni interesante. Pe măsură ce trece timpul, agențiile guvernamentale migrează de la sistemele analogice mai vechi la transmisii digitale mai moderne, ceea ce poate crește semnificativ costul scanerului pentru a decoda corect. Dacă astfel de agenții prezintă un interes redus, puteți economisi o mulțime de bani.

Obțineți o listă de frecvențe utilizate în zonele de interes

Cumpărați un repertoriu de frecvențe de la o librărie. Aceste cărți sunt adesea vândute în funcție de regiunea de interes și ar putea fi ulterior reduse în dimensiune pentru a elimina serviciile licențiate, cum ar fi taxiurile și întreprinderile, prezentând doar serviciile oficiale.

Verificați frecvențele

Dacă serviciile din zona de interes au frecvențe în gama 800 Mhz, veți avea nevoie de opțiuni suplimentare pentru a asculta astfel de transmisii.

Verificați scanerele radio oferite spre vânzare

Probabil că există un magazin de acest tip în apropierea dumneavoastră, iar acestea sunt locuri perfecte pentru a arunca o privire la radiouri. Din nefericire, puține magazine au personal care să se priceapă cu adevărat la scanere și este posibil ca acestea să nu fie o sursă foarte bună de informații. Faceți propriile cercetări și comparați caracteristicile, costurile și opțiunile disponibile.

Învățați să stăpâniți jargonul

Căutați termenii și expresiile utilizate în specificațiile scanerului. Acest lucru vă va permite să obțineți o utilizare mai optimă și mai adecvată.

Câte canale are?

Radiourile programabile au înlocuit radiourile cu cristale de acum câțiva ani. Programarea digitală a făcut ca deținerea a 50, 100 sau chiar 1000 de canale de radio să fie economică. O simplă locație de memorie cu o frecvență care poate fi introdusă prin intermediul unei tastaturi este destul de simplă, dar uneori poate fi puțin mai complicată.
Gestionarea a mai mult de o duzină de frecvențe poate fi o provocare.

Căutarea și viteza

Multe frecvențe nu sunt listate în niciun repertoriu, unele dintre ele pentru că nu sunt licențiate, pentru că sunt clandestine sau chiar pentru că nu au fost încă găsite.
Capacitatea de a scana toate frecvențele dintr-o gamă este un instrument util pentru localizarea frecvențelor nelistate. Atunci când scanați în interiorul unui interval sau chiar cele stocate în produs, capacitatea de a scana la o viteză mare este foarte utilă.

Decideți ce tip de radio doriți

O unitate de bază, mobilă sau portabilă? Aceasta este, în principiu, o decizie personală. Cu toate acestea, unele locuri restricționează utilizarea unui scaner în vehicule. Verificați cu autoritățile locale înainte de a instala acest produs în mașină. Tehnologia în domeniul conservării energiei și al duratei de viață a bateriei a făcut ca scanerele portabile să fie mai dezirabile ca niciodată.

Maximizați recepția

Cheia pentru a obține o recepție bună este ca antena să fie cât mai înaltă posibil și să păstreze o linie de alimentare cu pierderi reduse cât mai scurtă posibil. Alegeți o antenă care se potrivește cu benzile de frecvență programate.

Aparat de înregistrare

Unele produse oferă controlul unui aparat de înregistrare. Atunci când scanerul este oprit, radioul pornește un înregistrator extern în modul 'înregistrare'. La repornirea scanării, aparatul de înregistrare se oprește până la următoarea dată.