Scari de antrenament

la-mejor-escalera-de-entrenamiento

În sporturi, corpului i se cere în mod constant la-mejor-escalera-de-entrenamiento

să execute mișcări și exerciții cu unghiuri articulare solicitante. Cea mai bună scară de antrenament promovează o gamă largă de modele de mișcare, în special cele legate de flexibilitatea gleznelor și a picioarelor . Antrenarea acestor mișcări tehnice poate fi o a doua natură pentru ca organismul să poată răspunde rapid la diferitele unghiuri (poziții) și schimbări de direcție cerute de sportul pe care îl practicăm, de exemplu fotbalul.

Este cunoscut sub diferite denumiri: agilitate, viteză și scara de joc de picioare; dar utilizarea sa va avea întotdeauna ca scop dezvoltarea agilității, coordonării și vitezei sportivului.

Versatilitatea și funcționalitatea acestui aparat este remarcabilă, ușor de pus în aplicare și cântărește mai puțin de un kg. Utilizarea a două sau mai multe scări permite generarea unor modele de mișcare variate, astfel încât schimbările de direcție pot fi liniare, laterale, orizontale sau înclinate și, astfel, să crească dificultatea exercițiului.

În mod obișnuit, măsurătorile sale au o lungime de aproximativ 5 metri, iar pătratele sale au aproximativ 50 de centimetri pe latură.

Cheia dezvoltării unor exerciții de agilitate care sunt folosite pentru îmbunătățirea vitezei se bazează pe menținerea unui contact minim al picioarelor cu solul . Dacă nu aveți scări sau echipamentul necesar, puteți recurge la opțiuni mai casnice folosind cretă, bandă adezivă sau vopsea cu pulverizator pe un spațiu mare cu o suprafață plană.

 

Cele mai bune scări de antrenament

Care sunt cele mai bune scări de antrenament?

În unele sporturi, rezistența, coordonarea, viteza și agilitatea sunt fundamentale pentru a obține o bună 'performanță sportivă', cum ar fi în cazul fotbalului, baschetului, tenisului și al unor competiții de alergare. Prin urmare, pentru a dezvolta aceste caracteristici, nu există nimic mai bun decât un antrenament pe 'scara de agilitate'. Iată câteva dintre cele mai bune opțiuni de pe piață.

Iată dintre cele mai bune scări de formare:

1. Scară de antrenament pentru agilitate GHB

61YAY+0HoIL

Vezi pretul Emag

Este ideală pentru creșterea agilității, dezvoltarea musculară și a vitezei în sporturi precum fotbalul, deși versatilitatea sa o face un instrument perfect pentru orice sport. Este, de asemenea, un aliat excelent pentru îmbunătățirea coordonării și a echilibrului.

Este fabricat din materiale durabile și de înaltă calitate. De asemenea, este ușor, ușor de instalat și de depozitat. Are o lungime de 6 metri și 12 trepte, ceea ce îl face un suport perfect pentru exercițiile de dexteritate. Este disponibil cu curea neagră și cu o treaptă albastră.

Scara GHB Pro Agility Ladder vă oferă șase metri de putere de condiționare împărțită în douăsprezece trepte de plastic durabil. Vine cu o pungă de depozitare practică pentru a ascunde scara sau pentru a o împacheta și a o păstra în mașină în cazul în care treceți printr-un parc și doriți să faceți puțină mișcare.

2. Scara de antrenament Hikpro

416MSBsqWAL

Vezi pretul Emag

Este un bun aliat pentru îmbunătățirea coordonării și a echilibrului. Printre caracteristicile care trebuie evidențiate se numără materialele cu care este fabricat, care sunt durabile și de înaltă calitate.

Are o lungime de 6 metri și 12 trepte care se disting prin culoarea galbenă. Este ușor, ușor de utilizat și de depozitat. Poate fi folosit pentru dezvoltarea abilităților în toate tipurile de sport.

3. Scară de agilitate Ohuhu cu geantă de transport 12

41e+nPUXmyS

Vezi pretul Emag

Făcută manual, aceasta este o scară care va îmbunătăți agilitatea. Acesta vine într-o cutie care, atunci când este deschisă, prezintă o geantă de transport neagră cu numele mărcii gravat pe ea, care ne va ajuta să îl mutăm cu ușurință. Atunci când o scoateți din cutie, veți găsi scara din fibră de plastic negru cu trepte galbene din polipropilenă, ceea ce îi conferă o rezistență și o calitate ridicată.

Distanța dintre trepte, în total 12, este de aproximativ 38 cm. Este foarte ușor de instalat și poate fi atârnat cu ușurință în sus și în jos.

Este folosit pentru a obține mai multă agilitate la nivelul picioarelor și al brațelor și pentru a îmbunătăți coordonarea și echilibrul corpului nostru. Este foarte ușor, cântărește doar un kilogram și are o rezistență mare.

În versiunea sa BONUS Black Carry Case vine cu douăsprezece sau douăzeci și unu de trepte, această scară este durabilă și flexibilă. Deși este plat pentru o poziționare ușoară, este, de asemenea, flexibil, oferind o dublă prevenire împotriva temutei îndoiri a gleznei.

4. Scara de antrenament AGPtek

512LMZAy+pL

Vezi pretul Emag

Este ideală pentru sărituri, alergare sau mers, precum și pentru exerciții care ajută la creșterea vitezei, agilității, coordonării și a simțului echilibrului.

Se livrează într-o pungă pentru un transport și o organizare ușoară. Are 8 trepte galbene, realizate cu un design robust și curele de nailon durabile.

5. Sklz Quick

31j11r+aB4L

Vezi pretul Emag

Îmbunătățește accelerația, viteza laterală și schimbarea direcției. Vă ajută să vă dezvoltați abilitățile de bază pentru a îmbunătăți echilibrul, ritmul și controlul corpului. De asemenea, ajută la îmbunătățirea vitezei prin accelerarea pasului și creșterea frecvenței.

Are 11 trepte din plastic rezistent pentru antrenamente de mare intensitate. Fiecare treaptă este la o distanță de 38,10 cm. Include 4 țăruși pentru a fixa scara la sol, precum și o geantă de transport. Are o lungime de 4,57 m.

 

Ce este o scară de agilitate sau de antrenament?

Scara de agilitate este cel mai simplu și mai versatil dispozitiv. Utilizarea sa îi ajută pe începători să își dezvolte abilitățile de bază, permițând în același timp sportivilor avansați să dezvolte o viteză considerabilă în jocul de picioare. Această creștere îmbunătățește tehnicile de accelerare și de schimbare a direcției.

Este, de asemenea, un instrument ideal pentru tinerii sportivi cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, facilitându-le învățarea mișcărilor, toate acestea fiind direct legate de coordonare, control și ritm. Tinerii sportivi care își dezvoltă aceste abilități la o vârstă fragedă vor avea un avantaj față de concurenții lor pe măsură ce cresc.

De una singură, scara poate oferi sportivului o sesiune de antrenament foarte puternică și explozivă sau o sesiune de condiționare aerobică de intensitate ridicată.

O serie de antrenamente cu scări poate servi chiar ca o alternativă excelentă la încălzirea tradițională pentru exerciții. Configurațiile infinite de exerciții care pot fi efectuate cu acest aparat vor asigura că fiecare sesiune este diferită și menține interesul sportivilor.

Ce trebuie să căutați atunci când cumpărați o scară de agilitate?

Atunci când cumpărați astfel de instrumente de antrenament, unele sunt

mai scumpe sau mai puțin scumpe , deoarece există prețuri diferite pe piață în funcție de opțiunile oferite de diferitele mărci. Cu toate acestea, necesită o investiție care trebuie bine gândită pentru a obține beneficii maxime pentru sănătatea și portofelul dvs. Ce ar trebui să luați în considerare? Iată câteva recomandări:

Numărul de trepte

Scările de agilitate tind să aibă toate aceeași lungime, de aproximativ 5 metri. Cu toate acestea, principala diferență are legătură cu numărul de trepte pe care le au. Unele au 8, altele 11, 12 sau chiar 15. Cu cât sunt mai multe trepte, cu atât este mai mic spațiul dintre ele.

O distanță mai mare este ideală pentru începătorii care abia încep să folosească instrumentul, în timp ce o distanță mai mică este optimă pentru experții care au dezvoltat deja abilități mai mari

Reglabilitate

Scara ideală ar trebui să fie reglabilă. Este necesar să se poată modifica distanța sau spațierea dintre trepte. Acest lucru adaugă versatilitate pentru a se potrivi tuturor nevoilor de formare.

Materiale

Deoarece este conceput pentru un antrenament de intensitate ridicată, trebuie să fie fabricat din materiale foarte durabile. Curelele trebuie să fie foarte rezistente pentru a preveni sfărâmarea. De asemenea, treptele ar trebui să fie din plastic rezistent pentru a preveni ruperea lor în cazul în care sunt călcate de către atlet.

Legături

Un alt lucru important de luat în considerare înainte de cumpărare este dacă scara poate fi legată sau legată la sol. Dacă poate fi atașat de solul moale, este impresionant de util pentru utilizator, deoarece va rămâne la locul său atunci când se antrenează cu el.

Instrucțiuni

Printre lucrurile pe care trebuie să le luați în considerare înainte de a cumpăra o scară de agilitate se numără și faptul că aceasta vine cu instrucțiuni. Dacă știți deja ce faceți, instrucțiunile nu sunt atât de importante, dar dacă sunteți începător, este posibil să aveți nevoie de ajutor pentru a începe.

Unde sau cum veți folosi scara?

În funcție de utilizarea pe care doriți să o faceți, scara de agilitate sau scara de antrenament vă va aduce multiple beneficii.

Există multe avantaje pe care le obțineți prin antrenamentul cu aceste tipuri de elemente. Folosirea lor poate îmbunătăți foarte mult plasarea piciorului, mișcarea piciorului și coordonarea generală. Aceste lucruri sunt, de asemenea, excelente pentru îmbunătățirea mobilității și a echilibrului. De asemenea, acestea favorizează accelerarea, mișcarea laterală și capacitatea de întoarcere.

În plus, aceste echipamente de exerciții fizice pun inima în mișcare și, prin urmare, funcționează bine ca antrenament cardio. Un astfel de instrument poate ajuta chiar la întărirea articulațiilor, ligamentelor și tendoanelor. În esență, acestea sunt excelente pentru orice atlet care dorește să își crească performanța generală.

Beneficiile scării de agilitate

Iată o listă a beneficiilor pe care le puteți obține prin utilizarea unei scări de antrenament:

Agilitate

Sau capacitatea de a schimba direcția corpului în mod eficient și eficace. După cum sugerează și numele, lucrul cu o scară de agilitate vă va permite să vă îmbunătățiți agilitatea. Necesită echilibru, viteză, forță și coordonare, așa că puteți paria că și aceste patru elemente vor fi îmbunătățite.

Joc de picioare/ picioare

Pentru a deveni competent în utilizarea unei scări de agilitate, este necesară o muncă complexă a membrelor inferioare. Acest nivel de competență va implica multe încercări și erori, dar va duce la îmbunătățirea coordonării generale a zonei.

Viteză

Multe exerciții de viteză pe scăriță vor implica mișcări rapide ale picioarelor. Dacă sunteți începător, probabil că veți începe mai încet și veți crește treptat viteza. Dacă faceți progrese rapide, atunci coordonarea se va îmbunătăți odată cu viteza, deoarece antrenamentele vor necesita un nivel bun de coordonare.

Cardio

Cu o combinație de muncă complicată a picioarelor și a picioarelor, coordonare, viteză, echilibru și forță, împreună, veți lucra întregul corp. Dacă simțiți că începeți să vă simțiți din ce în ce mai confortabil, atunci puteți crește intensitatea, astfel încât să continuați să aveți parte de un antrenament bun.

Portabil

Cele mai bune scări de agilitate trebuie să vină cu o geantă de transport și trebuie să poată fi pliate pentru a nu ocupa prea mult spațiu.

Ieftin și ușor de pornit

Acesta este un echipament ieftin, dar util, care este și durabil, așa că probabil nu va trebui să-l schimbați des. Dacă intenționați să îl folosiți acasă, atunci tot ce vă trebuie este puțin spațiu. Utilizarea în aer liber este, de asemenea, o opțiune excelentă.

În concluzie, putem sublinia că utilizarea unei scări de agilitate îmbunătățește echilibrul și stabilitatea, lucrează pe alternanța diferitelor suporturi (monopodal sau bipodal), îmbunătățește agilitatea și viteza piciorului. În plus, este ușor de transportat și ușor de utilizat în aproape orice spațiu.

 

Scara de agilitate sau coarda de sărit?

Se poate spune că beneficiile pe care le veți obține de la o scară de agilitate sunt similare cu cele pe care le veți obține de la săritul coardei. Cu toate acestea, există câteva avantaje pe care le veți obține prin utilizarea unuia și altuia.

De exemplu, o scară de agilitate vă va îmbunătăți coordonarea mult mai mult decât o coardă de sărit. Cu toate acestea, o coardă de sărituri vă va ajuta să vă dezvoltați mușchii umerilor și antebrațelor mult mai mult decât o scară de agilitate.

Pentru beneficii maxime, este recomandabil să le implementați pe amândouă ca parte a unui regim de antrenament cuprinzător.

Cum putem profita la maxim de scara de agilitate?

Pe lângă locurile plate, aceste scări pot fi folosite pe suprafețe înclinate pentru a crește intensitatea sesiunii. În același timp, acesta poate fi folosit pentru a lucra cu numeroase grupuri de persoane, poate fi adăugat la circuitele de antrenament sau chiar poate imita mișcările specifice sportului.

În ceea ce privește utilizarea scării, doar capacitatea de imaginație a instructorului-antrenor îi limitează vasta aplicabilitate. Printre altele, folosindu-l, vă veți îmbunătăți:

Agilitate

Printre numeroasele sale semnificații, agilitatea este capacitatea de a schimba direcția corpului în mod eficient și eficace. Pentru a realiza acest lucru, este posibil să avem nevoie de o combinație a următoarelor componente:

Echilibru

Capacitatea de a menține poziția corpului într-o poziție staționară sau în mișcare (de exemplu, evitarea căderii) prin acțiuni coordonate ale funcțiilor senzoriale (văz, auz și articulații).

Viteză

Capacitatea de a putea mișca tot sau o parte a corpului în cel mai scurt timp posibil.

Forță

Capacitatea unui mușchi sau a unui grup de mușchi de a contracara o sarcină

Coordonare

Capacitatea de a controla mișcarea corpului în cooperare cu componentele senzoriale. De exemplu, prinderea unei mingi (coordonare ochi-mână-minge)

Sfaturi generale pentru antrenamentul cu scări de agilitate

Ca orice instrument, este important să îl folosiți în mod inteligent. Țineți cont de următoarele sfaturi:

Împingeți din vârful degetelor de la picioare. Țineți brațele, umerii și mâinile relaxate. Ridicați-vă picioarele, nu le târâți pe scară.

Nu vă grăbiți. Efectuați fiecare exercițiu în mod progresiv pentru a stăpâni modelul de mișcare. Măriți treptat viteza de execuție până când este executată cât mai repede posibil, după ce ați stăpânit mișcarea indicată în fiecare set.

Aveți răbdare. La început, exercițiile pot părea foarte dificile. Cu practică și dedicare, veți deveni mai fluent.