Scarificator electric

mejor-escarificador-eléctrico

Când mi-am părăsit apartamentul din centrul Madridului și m-am mutat într-o casă la periferie, obiectivul meu era să am și să am grijă de grădina frumoasă la care visasem dintotdeauna.

Am reușit în curând să o transform într-o adevărată frumusețe, dar îngrijirea devenea din ce în ce mai dificilă cu plita de mână pe care o aveau printre uneltele din casă.

În mod normal, îmi place să am grijă de plantele și florile mele, dar împingând chestia aia pentru a smulge buruienile, am rămas cu brațele foarte dureroase.

De aceea am decis să caut cea mai bună mașină electrică de smuls buruieni disponibilă pe piață, care să mă ajute să curăț terenul de buruieni fără atâta efort.

Cele mai bune scarificatoare electrice

Care este cel mai bun scarificator electric?

Determinarea unui dispozitiv mai bun decât altul depinde de o serie de factori: tipul de iarbă, mărimea terenului care urmează să fie lucrat și utilizarea pe care o veți face echipamentului.

Un utilaj conceput pentru uz profesional și lucrări de grădinărit ca serviciu nu este același lucru cu un utilaj conceput doar pentru curățarea periodică a terenului dumneavoastră.

Este important ca, înainte de a lua o mașină acasă, să vă uitați la puterea, la stilul de rolă și la materialul frezelor, deoarece acest lucru vă va da o idee despre performanța lor și despre adâncimea la care lucrează.

Este întotdeauna o idee bună să vă uitați la ceea ce este disponibil, iar compararea prețului, a performanțelor, a producătorului și a reputației vă poate ajuta, la fel ca și această listă.

Iată dintre cele mai bune scarificatoare electrice:

1. Scarificator electric 112800 AL-KO

41oyNsHwhuL

Vezi pretul Emag

Va fi unealta perfectă pentru a vă tăia gazonul și pentru a scăpa de iarba moartă care vă împiedică grădina să arate splendid în toate lunile anului.

Mașina are două moduri de funcționare: tăiere și scarificare, pentru a oferi mai mult oxigen solului și a accelera creșterea ierbii. Utilizatorul poate schimba tamburul de tăiere pentru scarificator cu ușurință și fără efort, deoarece nu sunt necesare unelte suplimentare.

Mașina permite reglarea adâncimii de scarificare la 5 niveluri diferite cu ajutorul unei pârghii de schimbare rapidă, integrată în ghidonul de proiectare.

Are un motor de mare putere care este foarte eficient pentru a lucra în grădinile mici și mijlocii care nu depășesc 800 de metri pătrați. Acesta include, de asemenea, un coș de colectare detașabil pentru a facilita munca de curățare a solului.

2. Scarificator electric Black+Decker GD300

41wsAenoD8L

Vezi pretul Emag

Înfruntați buruienile care cresc în grădină și scăpați de ele pentru mult timp cu ajutorul extraordinar oferit de Black+Decker GD300, un scarificator performant pentru lucrul în grădinile de dimensiuni mici și medii.

Mașina este echipată cu un motor eficient cu o putere de 600 de wați, trei setări diferite de adâncime și o suprafață de tăiere de 30 cm lungime.

Designul are un comutator de siguranță care va întrerupe alimentarea motorului imediat ce eliberați mânerul, ceea ce este excelent în caz de urgență. Este un instrument foarte ușor, cântărind doar 7 kg, ceea ce îl face ușor de manevrat și de transportat.

Instrumentul este însoțit de o cutie de colectare translucidă, detașabilă, proiectată cu o capacitate de 30 de litri, care permite o depozitare considerabilă înainte ca utilizatorul să fie nevoit să o golească.

3. Scarificator Einhell RG-SA 1433

41yhVkzCxML

Vezi pretul Emag

Dacă aveți nevoie să vă aerisiți gazonul de iarba moartă și buruieni cu un dispozitiv de mare putere, atunci este o idee bună să aruncați o privire la acest model de la marca Einhell.

Cei care o dețin subliniază puterea ei de a săpa în pământ și de a aduce cu ea toate buruienile nefolositoare, chiar și în cele mai dure soluri.

Aceasta este o unealtă care vine cu un comutator de siguranță în două puncte și ghidon dublu pliabil care vă va ușura munca de împingere pentru scarificare. (Matrix LSR 1400-320-2 41n7bkiYsaL

Vezi pretul Emag

Potrivită pentru terenuri medii, această mașină este capabilă să sape în sol la patru niveluri diferite pentru a scoate mușchiul mort și pentru a reînsămânța ceea ce este bun.

Utilizatorii care au deținut deja unul au declarat că este o mașină foarte puternică și că scoate buruienile de la o adâncime considerabilă fără probleme.

Aeratorul vă va permite să mutați ierburile de pe sol în condiții mai bune, astfel încât acestea să crească puternice și frumoase.

Este un produs ușor în comparație cu alte produse similare și are performanțe și putere mari. Acesta este prevăzut cu accesorii interschimbabile care vă vor permite să intrați în diferite tipuri de teren.

5. Scarificator Bosch AVR 1100

51tPQH-lDML

Vezi pretul Emag

Echipat cu o cutie de colectare de mare capacitate, capabilă să colecteze până la 50 de litri de material la o singură trecere, acest echipament Bosch este unul dintre cele mai puternice de pe piață .

Poate curăța și smulge buruienile moarte de pe suprafețe de până la 300 de metri pătrați, deci este mai mult decât recomandat pentru suprafețe mari.

Are un motor de 1100 wați și mașina va avea grijă de gazonul dumneavoastră.

O calitate deosebită este sistemul de tăietori din oțel inoxidabil care se deplasează pe sol, oferind un flux de aer care smulge rapid buruienile.

6. Scarificator electric Makita UV3200

316VRPiLfVL

Vezi pretul Emag

Cu roți de diferite dimensiuni care vă oferă o aderență și o mișcare mai bună atunci când îl așezați pe gazon, acest scarificator este ideal pentru suprafețe mici și chiar pentru a scoate buruienile din grădină.

Dispune de un mâner pliabil care se adaptează la diferite înălțimi ale utilizatorului și, de asemenea, îl face ușor de depozitat oriunde. Cei care îl au îi evidențiază puterea și puterea de tracțiune, distruge buruienile în câteva minute.

Este rapid și ușor de asamblat, nu trebuie să fii expert pentru a o instala și, cu ajutorul manualului, vei avea instrucțiuni clare despre cum să instalezi totul. (Scarificatoare de gazon Gardena EVC 1000 31duakQdhQL

Vezi pretul Emag

Fabricat cu lame din oțel galvanizat rezistente la uzură, acest aparat este ideal pentru utilizarea pe suprafețe medii și mari de până la 600 de metri pătrați. Îndepărtează rapid buruienile și lasă spațiu pentru ca noi buruieni să crească.

Are un motor de tracțiune care ridică cu ușurință perii uscați și o pârghie reglabilă pentru a vă ajuta să modificați stilul de lucru pe teren.

Ușor de depozitat și de transportat, are un ghidon reglabil care face posibilă amplasarea aproape oriunde după utilizare, fără ca acesta să vă încurce.

Ghid de cumpărare pentru cele mai bune scarificatoare electrice de gazon

Ce este un scarificator de gazon?

el-mejor-escarificador-eléctrico-1024x680

Este un utilaj care se ocupă de smulgerea buruienilor moarte din grădină și, prin acest proces, aerisește solul, făcându-l mai sănătos, fără iarbă moartă și potrivit pentru a crește o iarbă verde și sănătoasă.

Acest dispozitiv se mai numește și erbicidator și este un instrument utilizat în mod obișnuit în grădini și pe terenuri, unde este adesea necesară creșterea unui gazon complet verde și sănătos.

În principiu, mașina de îndepărtat buruieni sau scarificatorul utilizează electricitatea sau forța de împingere manuală pentru a ajuta la îndepărtarea mușchiului mort și a resturilor de iarbă, printre alte resturi de pe gazon. Unele scarificatoare vă vor permite, de asemenea, să reînsămânțați iarba care este mai sănătoasă și în condiții mai bune.

Cum se utilizează un scarificator de gazon?

Utilizarea unuia dintre aceste dispozitive este esențială pentru a vă menține terenul, iarba sau grădina în cele mai bune condiții și pentru a avea un aspect verde, frumos și sănătos. Iată o scurtă prezentare pas cu pas a modului de utilizare a acestora:

  • Îndepărtați orice resturi de pe gazon și aplicați un erbicid

Este important să vă inspectați gazonul înainte de a-l supune procesului de scarificare, în principal pentru că nu merită să supuneți iarba și solul la o procedură de care nu are nevoie.

Scopul inspecției este de a căuta tufișuri uscate, buruieni sau buruieni moarte, ideea este ca, odată găsite în sol, să pulverizați un erbicid care să le ucidă și să eliminați astfel posibilitatea ca aceste buruieni să-și răspândească sporii în restul solului atunci când folosiți scarificatorul, deoarece acest lucru nu va face decât să sporească prezența buruienilor în gazon.

  • Greblați mușchiul mort înainte de scarificare

După ce inspecția a fost efectuată pentru a confirma sau a exclude prezența buruienilor, care se descoperă de la sine prin aspectul lor maro sau negru, trebuie să rupeți mușchiul pentru a fi pregătit pentru scarificare.

  • Tăiați iarba la o setare joasă

Tăierea ierburilor uscate se face cu o motocositoare, iar ceea ce se recomandă întotdeauna atunci când folosiți motocositoarea este să o reglați la cea mai joasă valoare. De asemenea, este recomandabil ca tăierea să se facă într-o zi uscată, astfel încât să se poată rupe mai ușor.

Ideea acestei practici este că, în momentul scarificării, veți putea strânge totul în mod organizat la sfârșitul lucrului.

  • Scarificați gazonul pe o setare înaltă

După ce iarba rea a fost smulsă, este timpul să folosiți scarificatorul, acest dispozitiv trebuie folosit pe cea mai înaltă setare. Sensul aici este că ar trebui să pătrundă la o anumită adâncime în sol și apoi să iasă la suprafață de câteva ori, acest lucru trebuie făcut la diferite unghiuri, ajustând intensitatea la una mai ușoară de fiecare dată când se repetă procedura.

  • Aplicați semințe de iarbă și pământ deasupra pentru a termina

În cele din urmă, după ce buruienile au fost smulse, puteți verifica starea gazonului și a terenului dumneavoastră, pentru a avea o mai bună îngrijire a zonei puteți semăna niște semințe de iarbă și puneți un îngrășământ bun pe ele, astfel încât să crească verzi și sănătoase, pentru ca în următoarele săptămâni să arate la fel de mari, verzi, puternice și sănătoase ca cele care au fost semănate cu mult timp în urmă. Această practică se numește reînsămânțare și, cu un fertilizator bun, noile ierburi vor fi în curând la același nivel cu celelalte.

Când să folosiți un scarificator de gazon?

usar-un-escarificador-de-césped-1024x681

Deși acest dispozitiv este o minune pentru a vă menține grădina și alte terenuri în formă maximă, nu este folosit cu adevărat atât de des, pe terenurile unde creșterea ierbii uscate este mai mult sau mai puțin constantă sau unde condițiile de sol sunt foarte proaste, este folosit puțin mai mult de două ori pe an.

Pe alte soluri, unde buruienile nu cresc atât de repede, este suficient o dată pe an sau o dată la șase luni. Cu toate acestea, este util să vă reamintim că acesta este un dispozitiv care trebuie utilizat cu grijă și prudență, deoarece poate afecta în cele din urmă buruienile și rădăcinile sănătoase, deci nu este un dispozitiv care ar trebui utilizat o dată la doi ani sau o dată la șase luni.

În ceea ce privește 'când' să folosiți unul dintre aceste dispozitive, este necesar să țineți cont și de regiunea în care veți utiliza dispozitivul și de perioada anului care este cea mai potrivită pentru astfel de scopuri. Cel mai bine este să folosiți acest echipament atunci când creșterea ierbii este cea mai abundentă, acest moment al anului, în funcție de climă, poate fi toamna sau primăvara târziu, în funcție de caz.

Există un instrument alternativ?

Când vine vorba de grădinărit, veți găsi întotdeauna unelte care fac treaba unui scarificator, deși nu sunt exact la fel și uneori sunt chiar un model mai ieftin, dar asta nu înseamnă că sunt mai bune decât un scarificator, deoarece aceste unelte sunt adesea manuale și necesită mai mult timp și efort fizic decât aceste dispozitive electrice.

De exemplu, dacă doriți să îndepărtați mărăcinișul uscat și să slăbiți iarba, o greblă de grădină ar putea face treaba, deoarece este mult mai ușoară decât un scarificator obișnuit, ceea ce va permite o presiune mai controlată asupra solului. Marele dezavantaj este că este o unealtă care vă va lua o cantitate considerabilă de ore, sudoare și poate lacrimi pentru a face treaba pe care echipamentul electric o face în mai puțin timp.

Pe lângă grebla de grădină, aveți la dispoziție pentru astfel de scopuri și o furcă pe care o puteți folosi în funcție de mărimea gazonului. Furculița mare vă va ajuta să aerisiți mai bine gazonul, la fel ca și așa-numitele țepușe pentru gazon. Din nou, deși oferă rezultate bune, dezavantajul se concentrează pe efortul și timpul necesar pentru a executa lucrarea. Unele unelte, aproape toate fiind unelte de mână, au un scarificator și o greblă încorporate; trebuie să analizați și să evaluați care dintre aceste unelte vi se potrivește cel mai bine și care va servi scopurilor și nevoilor dumneavoastră.

Tipuri de scarificatoare

În ofertă veți găsi diverse tipuri de scarificatoare, fiecare dintre ele depinzând de un stil de funcționare și de un anumit mecanism de acționare. Cele mai frecvente sunt:

41Pq7vi7L-L

După cum sugerează și numele, aceste dispozitive funcționează prin utilizarea unei surse de alimentare de tip electric. Cel mai adesea o baterie de alimentare sau o altă sursă de energie.

Acestea se mai numesc și greble electrice sau scarificatoare electrice și sunt potrivite pentru a lucra pe suprafețe cu o dimensiune cuprinsă între 100 și 250 de metri pătrați. Acestea au dinți cu dinți și sunt foarte potrivite pentru gazon și activități de grădinărit.

Secretul funcționării lor constă în frezele și în rulmenții lor care funcționează la o anumită putere, accelerând munca și realizând o tăiere precisă. Acestea vin cu setări și niveluri de viteză și adâncime.

Un model electric nu este deosebit de ieftin, dar este cu siguranță o opțiune bună pentru a lucra cu o anumită viteză, precizie și un nivel de zgomot mai mic decât alte dispozitive similare.

  • Scarificator pe benzină

Nici aici nu este vorba de vreun mister. Un scarificator pe benzină nu este nici mai mult nici mai puțin decât un dispozitiv care folosește combustibil, în acest caz benzină, pentru a funcționa. Acestea au o performanță foarte asemănătoare cu cele electrice, dar cu o putere mai mare și sunt destinate a fi utilizate pentru o perioadă mai lungă de timp.

Astfel, de exemplu, un scarificator de gazon pe benzină este cel mai potrivit pentru a lucra pe un teren cu o suprafață mai mare de 300 de metri pătrați. La fel ca și omologii lor electrici, aceste dispozitive sunt foarte bune pentru iarba fină, ornamentală și decorativă și, de asemenea, sunt prevăzute cu lame destul de ascuțite care taie curate, precise și fără daune excesive.

Versiunile pe benzină ale scarificatoarelor sunt chiar mai scumpe decât cele electrice, în principal din cauza suprafeței de teren pe care o acoperă, acestea fiind adesea folosite în mod profesional. Cu toate acestea, dacă doriți să cumpărați unul dintre acestea, trebuie să vă spun că este o investiție majoră.

Dacă nu sunteți sigur că veți face o astfel de cheltuială, este recomandabil să închiriați mașina pentru o utilizare sporadică. În astfel de cazuri, trebuie să verificați funcționarea lamelelor și a rolelor.

Această versiune a fost creată de unii producători care adaugă la mașinile lor de tuns iarba cu cilindru o curea de scarificare, care, într-un fel, curăță gazonul și îl greblează ușor. Acestea nu sunt la fel de eficiente pentru plivitul în profunzime, dar sunt suficiente pentru suprafețe mici care nu necesită o scarificare deosebit de adâncă a buruienilor și a vegetației inferioare. Este o opțiune simplă și cu costuri reduse.

Nici acesta nu este un mister, un scarificator de mână este că necesită forța propriilor mâini și brațe pentru a săpa în sol până la un anumit grad de adâncime și a scoate buruienile care s-au așezat în vis. Nu funcționează cu nicio sursă de energie, în afară de forța pe care o aplicați la locul de muncă. Este, în principiu, o greblă cu dinți cu arc care vă va ajuta în munca de îndepărtare a buruienilor din sol.

Scarificatorii profesioniști vs. cei casnici: care este diferența?

Deși, atunci când vorbim despre un aparat industrial în comparație cu unul casnic, diferența evidentă care pare să sară în ochi este capacitatea, bazată pe faptul că un aparat casnic tinde să aibă o capacitate de utilizare, performanță și tăiere mai mică decât unul care a fost conceput special pentru diverse utilizări.

Cu toate acestea, acesta nu este singurul punct de diferențiere între cele două tipuri de scarificatoare. În primul rând, trebuie spus că scarificatoarele domestice au lame cu arc de sârmă care nu pătrund adânc în gazon și sunt de obicei acționate electric.

Având lame care nu sunt deosebit de puternice, ruperea unuia dintre aceste dispozitive poate adesea să deterioreze gazonul sau să îl taie rău, spre deosebire de dispozitivele disponibile în comerț, care au un sistem de lame articulate, care pot fi solide sau pliabile, care, de obicei, dau un avertisment atunci când mașinile de tăiat deteriorează gazonul.

Sistemul de lamă dreaptă solidă de pe lama scarificatoarelor comerciale este capabil să îndepărteze buruienile de pe gazon lăsând o zonă considerabil de curată, în special în comparație cu scarificatoarele domestice care, din cauza mișcării frezelor, aproape niciodată nu îndepărtează complet paiele de la baza gazonului.

Diferența de bază dintre cele două este că mașinile de tuns iarba casnice tind să facă mai mult rău decât bine pe termen lung, în timp ce mașinile de tuns iarba comerciale tind să facă o treabă mai curată și mai precisă, îndepărtând în mod corespunzător buruienile uscate și moarte din sol.

Caracteristicile unui scarificator de gazon bun

Înainte de a lua oricare dintre aceste dispozitive acasă, este esențial să faceți distincția între o serie de caracteristici care, dacă sunt luate în considerare, vă pot ajuta să selectați cel mai potrivit dispozitiv pentru scopurile și nevoile dumneavoastră. Astfel, la momentul achiziției, este necesar să se acorde atenție următoarelor detalii:

Această calitate este esențială și foarte importantă. Puteți alege dintre acele dispozitive care sunt considerate scarificatoare directe și cele care au o combinație de scarificator și aerator.

Modelele pe benzină sunt utilizate de obicei pentru suprafețe mai mari și sunt în general mai eficiente. Înainte de a vă decide asupra unuia, este necesar să vă gândiți unde îl veți folosi și care sunt scopurile finale.

Acest punct este, de asemenea, esențial; nimeni nu dorește o vechitură pe care să nu o poată potrivi nicăieri, mai ales dacă aveți un spațiu limitat. Alegeți-le pe cele cu mânere pliabile sau reglabile, care sunt cele mai ușor de depozitat.

Cum se utilizează un scarificator electric sau pe benzină

Cum se scarifică gazonul și de ce

Principalul motiv pentru a utiliza această procedură este de a îndepărta buruienile de pe terenurile și grădinile dumneavoastră, de a smulge buruienile și mușchiul mort și de a face loc pentru creșterea sănătoasă a ierbii sau a gazonului. Dacă nu se procedează în acest fel, paie uscată și mușchiul mort se acumulează pe sol, formând un strat uscat de buruieni care împiedică apa să pătrundă în mod corespunzător în sol, ceea ce afectează restul gazonului. Avantajul este că, pe termen lung, gazonul dumneavoastră va crește mai frumos, mai verde și mai sănătos.

Scarificarea intensă vs. scarificarea ușoară

Deși poate părea contra-intuitiv, în realitate, scarificarea intensă face, de obicei, o treabă mai bună și mai sănătoasă decât scarificarea ușoară, deoarece lamele dispozitivului ies în afară și pătrund în sol, tăind rădăcinile superficiale și îndepărtând paie de la suprafață, ceea ce asigură o creștere sănătoasă și uniformă a gazonului.

Pe de altă parte, atunci când se face o scarificare ușoară, lamele nu se extind complet, astfel încât târăsc mușchiul și buruienile fără a îndepărta complet rădăcinile, făcând o curățare pe jumătate și afectând iarba bună.