Scaun de birou ergonomic
Lucrez adesea într-un studio pe care îl am în apartament. Obișnuiam să pun calculatorul pe masă și să iau scaunele din bucătărie pentru a scrie - mare greșeală!
Aceste scaune nu au roți și trebuie să mă tot mișc pentru a ajunge la lucruri în timp ce scriu. În fiecare zi ajungeam epuizată și cu dureri de spate ca naiba.
Chiropracticianul mi-a spus că trebuie să-mi îmbunătățesc postura la locul de muncă, așa că am decis să-mi cumpăr cel mai bun scaun de birou ergonomic pentru a avea grijă de alinierea gâtului și a coloanei vertebrale. Am văzut câteva modele drăguțe care vor fi utile.
Cele mai bune scaune de birou ergonomice
În funcție de ritmul de lucru, ar trebui să alegeți un scaun care să vă mențină vertebrele cât mai bine aliniate.
Indiferent dacă lucrați mult sau puțin în fața calculatorului, un scaun bun ar trebui să aibă cel puțin un spătar confortabil care să vă mențină coloana vertebrală în poziția corectă și un suport pentru picioare care să vă scutească de presiune asupra genunchilor.
Un suport pentru brațe și cap este, de asemenea, esențial, deoarece vă va scuti de multe contracturi ale gâtului și de dureri enervante de cot.
Compararea modelelor în momentul alegerii este întotdeauna utilă, iar această scurtă listă vă va ajuta.
Iată dintre cele mai bune scaune de birou ergonomice:
1. Scaun de birou ergonomic Intey BG37
Confortabil, sigur și respirabil
Dacă sunteți unul dintre cei care petrec ore întregi la serviciu stând în fața calculatorului, un scaun ca acesta este cel mai recomandat pentru a fi folosit frecvent, vă poate scăpa de multe dureri de cap și vă poate scuti de câteva probleme de sănătate.
Poate susține până la 200 de kilograme de greutate, este confortabilă și este fabricată din poliuretan de bună calitate. Designul și materialele sale ajustează confortabil corpul atunci când stați în șezut, atenuând afecțiunile tipice ale celor care mențin aceeași postură timp de ore întregi.
Are suport lombar, cotiere reglabile și rame bune. Este respirabil.
2. Scaun de birou ergonomic IntimaTe WM Heart Despacho
Profesional și elegant
Din grupul scaunelor de birou, acesta a fost conceput pentru a oferi confort lucrătorilor cu ritm rapid care stau la birou pentru perioade mai lungi de 5 ore.
Modelul de birou oferă mari avantaje: cotiere reglabile în funcție de mărimea dumneavoastră, este fabricat din materiale flexibile și are o tetieră reglabilă pentru a asigura o mai mare relaxare a gâtului și a capului în timpul pauzelor.
Are un mecanism bun de înclinare sincronă care reduce presiunea asupra regiunii lombare, este ușor de asamblat și se rotește la 360 de grade.
3. Scaun de birou ergonomic Songmics OBG56B
Robust și ușor de curățat
Potrivit în special pentru persoanele sub 1,75 m înălțime, acest scaun are o tapițerie confortabilă de înaltă densitate pentru a reduce presiunea asupra spatelui și gâtului în timp ce lucrați ore întregi.
Este prevăzut cu un spătar curbat pentru a vă menține așezat în mod corect și are, de asemenea, mecanisme de reglare și înclinare aprobate și certificate de standardele internaționale.
Songmics recomandă să nu se depășească 150 de kilograme. Are roți silențioase și un spătar care se înclină până la 110°, ideal pentru orice birou în care lucrați cu normă întreagă.
4. Scaun de birou ergonomic Langria LGR 6125589
Cu înclinare sincronizată
Realizat cu un design curbiliniu conceput pentru a se adapta la forma corpului, acest scaun Langria este potrivit pentru persoanele de orice înălțime, în special pentru că are mecanisme reglabile în fiecare dintre părțile sale.
Pentru a îmbunătăți postura zonei lombare și pentru a menține coloana vertebrală aliniată, a fost proiectat cu un sistem de blocare care se adaptează la mișcările zilnice ale corpului, eliminând astfel presiunea asupra spatelui și gâtului.
Fabricat din plasă sintetică , complet respirabil. Potrivit pentru munca de birou.
Cum se alege un scaun de birou ergonomic
Un scaun de birou trebuie să asigure confort, dar mai ales o postură corectă, cu o aliniere corectă a coloanei vertebrale și să reducă presiunea asupra gâtului, umerilor și spatelui.
De asemenea, ar trebui să aibă un design care să faciliteze circulația sângelui la nivelul picioarelor, astfel încât să nu devină un chin să stai ore întregi la serviciu, așa că atunci când alegi un scaun trebuie să iei în considerare toate aceste aspecte, pe lângă mecanismul de reglare, astfel încât să te simți complet confortabil.
Pe piață găsești de toate, dar fiecare scaun are avantajele și dezavantajele sale, nu este vorba doar de faptul că scaunul arată frumos cu decorul biroului, ci că este funcțional pentru munca ta, iar pentru asta trebuie să respecte anumite caracteristici care să îți asigure confortul.
Material:
Deși poate părea superficial pentru tine, materialele sunt de asemenea importante, deoarece combinația potrivită de materiale va asigura și confortul. Un scaun nu va fi complet confortabil dacă, de exemplu, nu este răcoros și te simți ca și cum te îneci în căldură, dacă este făcut din țesătură foarte caldă sau dacă te face să transpiri foarte mult.
Așadar, când vorbim despre materialele scaunelor, putem explica care sunt cele mai populare în birouri, acestea fiind:
Plasă:
Dacă sunteți unul dintre cei care sunt predispuși la transpirație, acest material este cel mai potrivit, deoarece este unul dintre cele mai respirabile pe care le veți găsi în ofertă, este, de asemenea, destul de elastic și confortabil. Scaunele cu plasă sunt de obicei fabricate din polipropilenă și alte materiale sintetice. Poate că singurul său dezavantaj este că nu este la fel de bună ca și altele la amortizare, producătorii și-au dat deja seama de acest lucru și au întărit construcția sa încercând să rezolve această problemă.
Țesătură:
Aceasta este probabil cea mai populară pentru întreprinderile mici sau pentru studiourile și birourile tipice de acasă. Acestea sunt de obicei confecționate din țesături rezistente, dar sunt adesea călduroase. Marele lor avantaj, din punct de vedere decorativ, este că sunt de obicei disponibile în mai multe culori și le puteți combina după bunul plac. Acestea sunt de obicei fabricate din bumbac, microfibre, vinil sau cânepă. Dezavantajul clar al scaunelor din țesătură este reprezentat de pete și mucegai. Dacă sunteți un băutor de cafea sau un consumator de gustări la locul de muncă, aceasta este o posibilitate.
Piele PU:
PU sau poliuretanul este cel mai comun material pentru scaune pe care îl veți găsi într-un birou, nu este altceva decât un material sintetic care imită perfect pielea naturală, dar, desigur, poliuretanul va fi mai puțin costisitor decât să vă umpleți biroul cu o grămadă de scaune din piele naturală, și vă oferă și alte avantaje clare: este rezistentă la apă și foarte ușor de curățat, dezavantajul este că nu este deloc respirabilă, așa că va fi un coșmar să ai una într-un climat foarte cald.
Piele consolidată:
Această varietate este puțin mai moale decât poliuretanul și sunt scaune realizate dintr-un fel de hibrid între piele sintetică și tăieturi de piele naturală, care sunt foarte plăcute la atingere și destul de confortabile. Dezavantajul este că aceste scaune tind să se exfolieze și, deși acest lucru nu afectează funcționarea scaunului, va arăta urât pe biroul tău static, așa că nu va fi ieftin să cheltuiești o mulțime de bani pentru tapițerie din când în când.
Piele naturală de calitate superioară:
Aceasta este cea mai luxoasă și mai elegantă opțiune și, dacă aveți grijă de ele în mod corespunzător, vă pot dura o viață întreagă, pielea naturală nu se exfoliază, dar va trebui să le curățați imediat petele, deoarece o îngrijire necorespunzătoare le poate deteriora și le poate face inutilizabile, dacă biroul dvs. nu are lumina directă a soarelui sau nu este în aer liber și dacă bugetul dvs. vă permite, aceasta este o opțiune, scaunele din piele tind să îmbătrânească în lumina și căldura soarelui, de aceea nu sunt considerate bune pentru exterior.
Spătarul înclinabil și înclinabil
Acest aspect este fundamental într-un scaun în care veți sta și veți lucra ore întregi, deoarece tocmai această zonă a scaunului va asigura confortul în zone cheie, cum ar fi spatele și gâtul, motiv pentru care producătorii au acordat o atenție deosebită perfecționării acestor aspecte. Printre cele mai comune mecanisme de înclinare se numără:
- Mecanism de înclinare sincronizată
Acesta este, de obicei, un tip de înclinare mai ergonomic, care vă menține articulațiile și picioarele la unghiul dorit, deoarece spătarul și scaunul se înclină în proporții diferite, în timp ce vă sprijiniți pe spătar, scaunul rămâne practic plat, ceea ce reduce presiunea de pe spate, gât și picioare.
Mecanism de înclinare multifuncțional
Cei care lucrează ore în șir la birou primesc acest tip de înclinare care este ideal pentru menținerea confortului la locul de muncă, secretul este că scaunul și spătarul se înclină independent astfel încât îl puteți personaliza în funcție de mișcările zilnice, acest tip de scaun este foarte recomandat de către experții în ergonomie pentru ca angajatul să își poată duce la bun sfârșit ziua de muncă fără a-și afecta postura și unele părți ale corpului.
Atunci când scaunul are un spătar cu un grad mare de înclinare se spune că are spătarul înclinat, iar când produsul este multifuncțional sau sincronizat această calitate este mai mult decât asigurată, unele scaune au chiar un sistem pe care producătorii l-au numit 'free floating' care conferă scaunului un grad mare de înclinare, acest mecanism este cel mai dorit pentru ca utilizatorul să se aplece atât cât îi permite corpul său fără a deteriora scaunul și fără a se răni la spate sau la gât.
Reglarea adâncimii scaunului
Pentru a obține o bună susținere a spatelui, este necesar să verificați de cel puțin două ori înainte de cumpărare în ce constă reglarea adâncimii scaunului ales, acest lucru va asigura că partea inferioară a coapselor este susținută de scaun, indiferent dacă trunchiul dumneavoastră este foarte mare sau mic sau dacă înălțimea dumneavoastră este înaltă sau mică, acest lucru vă va permite să vă poziționați mai bine partea inferioară a spatelui pe spătarul scaunului.
Tetieră pentru susținerea gâtului și ameliorarea durerii
De multe ori, atunci când lucrați, faceți o pauză și vă odihniți capul pe spătarul scaunului, dacă nu doriți dureri, presiune sau contracturi, ceea ce vă sfătuiesc întotdeauna să faceți este să vă asigurați că scaunul are o tetieră bună, Unele au un mecanism de înclinare care se adaptează la curbura gâtului, iar altele au un mecanism de reglare asemănător cu cel al scaunelor de mașină, care vă va permite să vă reglați în funcție de lungimea gâtului și de înălțime, acesta fiind cel mai dorit atunci când alegeți unul.
Nu neglijați cotierele
Dacă există un lucru care vă va afecta postura, sănătatea și corpul în general, acela este brațele care atârnă în jos în timp ce sunteți la calculator, de aceea nu trebuie să neglijați un scaun cu o cotieră bună. Producătorii au dezvoltat trei tipuri comune:
Se reglează în afară sau înăuntru pe orizontală, în funcție de lungimea brațelor sau de dimensiunea dumneavoastră. Acestea sunt comune în scaunele de birou, deoarece oferă un sprijin bun.
Această variantă de cotieră este puțin mai avansată și vă permite să vă rotiți înăuntru și în afară, permițându-vă să vă sprijiniți brațele în diferite poziții pe scaun, permițându-vă chiar să vă manipulați tableta sau telefonul inteligent cu ambele mâini, în timp ce vă mențineți brațele sprijinite. Acestea sunt foarte utile atunci când stați jos și trebuie să vă mențineți brațele într-o poziție strânsă de tip B.
Acestea sunt similare celor 3D, dar cu reglaje suplimentare care vă oferă mai mult confort datorită posibilității de a împinge cotierele înăuntru și în afară atunci când sunteți așezat sau în anumite momente când aveți nevoie de o mișcare mai precisă a brațelor.
Postura corectă de ședere
Poate că firma dvs. are scaune bune, dar dacă vă așezați în mod incorect, scaunul nu poate face prea multe de unul singur, așa că trebuie să stați cu spatele în linie cu spătarul, cu brațele la un unghi de 75° sau 90° față de cotieră, cu picioarele bine așezate pe podea și cu genunchii la un unghi de 90° față de șolduri. Dacă lucrați ore în șir, sunt necesare pauze active; oprirea și plimbarea pentru câteva minute vă vor face bine, de asemenea.
Beneficiile unui scaun ergonomic
Companiile mari, cu mii de angajați, investesc din ce în ce mai mulți bani în mobilier de birou ergonomic dintr-un motiv: pe termen lung, acest tip de mobilier este mai accesibil decât suma mare de bani pe care trebuie să o plătească anual angajaților lor pentru leziuni profesionale.
Oficiile internaționale care veghează asupra sănătății și securității la locul de muncă avertizează de ani de zile cu privire la leziuni și boli profesionale care pot fi evitate dacă lucrătorii mențin o igienă posturală adecvată, acest tip de mobilier este menit să realizeze acest lucru și, pe parcurs, reduce și leziunile angajaților din cauza posturii proaste în timp ce stau jos și își fac treaba, astfel că a avea mobilier ergonomic generează o mulțime de beneficii, aici vom explica câteva dintre ele:
Mobilierul ergonomic corectează posturile greșite atunci când stați în șezut, aceste poziții greșite generează presiuni suplimentare și inadecvate asupra regiunii lombare, cervicale și a coloanei vertebrale, printre alte părți ale corpului, ceea ce duce în cele din urmă la leziuni care trebuie tratate, prin achiziționarea unui scaun care să vă mențină confortabil și să stați într-o poziție corectă, ceea ce înseamnă că, pe termen lung, veți fi mai puțin aplecat sau veți lăsa deoparte posturile incorecte și veți reduce durerile de spate, de talie și de gât.
- Crește productivitatea
Un lucrător confortabil, fericit, fără răniri și fără dureri este un angajat productiv, astfel încât, în măsura în care biroul dumneavoastră are mobilier în care angajații se simt confortabil, aceștia vor lucra mai bine și mai eficient, crescând productivitatea.