Scaun de dus

mejor-silla-de-ducha

A avea o persoană cu mobilitate redusă acasă, fie din cauza vârstei, fie din cauza unui fel de rănire, necesită toată grija posibilă. În baie este poate locul în care trebuie să iei cele mai extreme măsuri de siguranță, așa că a avea cel mai bun scaun de duș poate fi cea mai viabilă opțiune.

Acest tip de instrument poate fi util pentru persoanele în vârstă, cu dizabilități, cu handicap sau bolnave care au suferit leziuni care le împiedică să stea în picioare pentru perioade lungi de timp. Nu este recomandat pentru utilizarea la sugari.

Fiecare scaun cu rotile are calități specifice, adaptate la nevoile utilizatorului. Este recomandabil să le cunoașteți și să le analizați pentru a vă face o idee mai concretă despre produsul exact de care aveți nevoie.

Cele mai bune scaune de duș

Am făcut un test, am analizat costul și caracteristicile acestui produs în diferitele sale modele și varietăți. Am realizat un ghid care vă poate fi util la cumpărare, în care le-am selectat pe cele pe care le considerăm cele mai bune.

Vă prezentăm cele mai bune scaune de duș:

1. Scaun de duș Obea cu roți

Ușor de manevrat

41JijWhXVnL

Vezi pretul Emag

Fabricat din aluminiu cu acoperire epoxidică, cu roți pivotante și șuruburi din oțel inoxidabil, acest scaun suportă maximum 100 de kilograme.

Are un suport pentru picioare rabatabil, ceea ce îl face mai confortabil pentru pacient. Roțile sunt prevăzute cu frâne care asigură o siguranță și o stabilitate deosebite.

Materialele produsului sunt solide și rezistente, iar designul său are găuri de drenaj care facilitează igiena personală. Are un design ușor și este ușor de mutat.

Prețul său este considerabil cel mai ridicat din selecția noastră. Dacă banii nu reprezintă o problemă pentru dumneavoastră, aceasta ar putea fi o opțiune bună.

2. Scaun rotativ 360º Queraltó pentru cadă

Stabil și sigur

31FdAwSDkWL

Vezi pretul Emag

Cu o bază ușoară din aluminiu care îl face ușor de deplasat, scaunul rotativ pentru cadă de la producătorul Queraltó este potrivit nu numai pentru persoanele cu probleme motorii, ci și pentru întreaga familie, inclusiv pentru copii. Acesta poate susține până la 109 kilograme.

Unul dintre marile avantaje ale acestui taburet este că nu necesită măsuri speciale, deoarece este adaptabil la orice tip de cadă și are 4 poziții de blocare.

Are mânere și vârfuri antiderapante care oferă o mai mare stabilitate și siguranță utilizatorului; de asemenea, are părți ergonomice, realizate din plastic PVC și dispune de un spătar și de cotiere confortabile

Este un instrument accesibil, iar cei care îl au deja spun că este un echipament rezistent și foarte igienic, ușor de curățat.

3. Cablematic - Scaun de duș Cablematic

Confortabil și practic

41qbGJQPPzL

Vezi pretul Emag

Scaunul de toaletă Cablematic este de tip autoportant, este prevăzut cu un spătar reglabil pe înălțime în 6 poziții și are cotiere antiderapante.

Este realizat cu o structură din aluminiu, cu o bază și un spătar din polietilenă robustă, de asemenea antiderapantă.

Are un scaun dreptunghiular, ergonomic, cu ventuze pe fiecare dintre picioare pentru a preveni alunecarea și poate susține până la 110 kilograme.

În opinia celor care au deja unul, este sigur, stabil, ușor de asamblat și fabricat din materiale antiderapante, igienice și de bună calitate.

Este comercializat la un preț scăzut și este disponibil într-o culoare albă sobră

4. Scaun de duș cu spătar reglabil pe înălțime Homcom

Sigur și ușor de curățat

31OO0IjZfRL

Vezi pretul Emag

Capabil să susțină până la 135 de kilograme, acest scaun este ideal pentru persoanele obeze, pentru cei supraponderali sau care au o afecțiune bariatrică și, bineînțeles, pentru cei cu probleme motorii în general.

Este un articol reglabil cu spătar și cotiere care oferă confort și stabilitate utilizatorului. Acesta este fabricat din materiale plastice de înaltă densitate și este un produs foarte igienic, ușor de curățat și ecologic.

Poate fi folosit nu numai la duș, ci și la toaletă. Picioarele sale au opritori din cauciuc antiderapant, ceea ce îl face un produs foarte stabil și sigur.

Acest model este economic și are un spătar și brațe detașabile, ceea ce îl face ușor de mutat și de instalat.

5. Scaun de duș NRS Healthcare

Reglabil și ușor

41OzjrjsNpL

Vezi pretul Emag

Fabricat cu rame din aluminiu inoxidabil și plastic de înaltă calitate, acest scaun ortopedic suportă până la 102 kilograme și este ideal pentru bunici sau pentru persoanele în stare geriatrică.

Acesta este un scaun îngust, care vine cu o funcție de reglare a înălțimii, este ușor, baza scaunului este prevăzută cu găuri de drenaj și este foarte ușor de curățat și igienic. Cu puțin efort, scaunul va arăta întotdeauna curat și în stare excelentă.

Este cel mai ieftin model din selecția noastră, iar cei care îl dețin deja spun că este un produs cu un raport calitate-preț excelent.

Ce este un scaun de duș?

Este un instrument conceput pentru a fi plasat în cadă sau la duș, cu scopul de a ajuta la sprijinirea persoanelor cu mobilitate redusă, a persoanelor în vârstă sau a celor care se află într-o stare de sănătate care îi împiedică să se miște liber.

Acestea trebuie să fie obiecte solide și rezistente la umiditate. Acestea sunt utile pentru persoanele care doresc să facă baie și să aibă grijă de ele însele în mod independent, reducând în același timp riscul de leziuni accidentale cauzate de căderi dureroase. Acesta trebuie să fie compatibil cu spațiul de baie sau de duș, altfel nu va fi de niciun ajutor.

Considerații înainte de a cumpăra un scaun de duș

Fiecare scaun de duș are calități care pot funcționa mai bine sau mai rău pentru fiecare utilizator, în funcție de ceea ce este necesar, deoarece fiecare utilizator are înălțime, greutate și nevoi fizice diferite. Ca să nu mai vorbim de faptul că dimensiunile băii sau ale dușului sunt, de asemenea, diferite. De aceea, ar trebui să țineți cont de următoarele considerente, astfel încât să puteți identifica scaunul potrivit pentru dumneavoastră:

Înălțimea scaunului:

Unele modele, cum ar fi cele cu două picioare sau deloc, nu se ajustează în înălțime, deoarece acestea sunt de obicei concepute pentru a se sprijini pe pereții căzii, acestea fiind poate o opțiune bună pentru persoanele de statură mică.

Dar există și alte modele, în stil independent, a căror înălțime este reglabilă în sus sau în jos, acestea fiind utile pentru persoanele mai înalte; aceste modele au intervale de înălțime minimă și maximă.

Lățimea scaunului:

Un scaun lat poate fi util pentru a se întoarce și a se așeza pe scaun în timp ce utilizatorul stă în picioare în afara băii și apoi ridică picioarele pe rând peste una dintre marginile băii dintr-o poziție așezată sigură, evitând astfel necesitatea de a intra și ieși din cadă.

Stilul scaunului:

Unele sunt plate, altele ușor arcuite. Dacă utilizatorul intenționează să se așeze lateral înainte de a intra în cadă, este recomandabil să se aleagă una plată, deoarece cele cu o suprafață arcuită tind să se încline în aceste cazuri, pierzându-și stabilitatea.

Stabilitate:

Modelele concepute pentru a fi montate pe perete sunt, în general, mai stabile decât cele independente.

Înălțimea peretelui băii: Modelele care se atașează la peretele băii nu sunt neapărat compatibile cu toate modelele, așa că este bine să confirmați că acestea se vor potrivi cu înălțimea peretelui băii înainte de a le cumpăra.

Lățimea peretelui băii: Dacă sunteți în căutarea unui model fără picioare care se sprijină pe pereții băii, trebuie să confirmați că acesta se va potrivi cu lățimea băii și vă va lăsa un spațiu minim pentru a vă așeza în siguranță. Dacă aveți în vedere un model cu suporturi de perete, trebuie să vă asigurați, de asemenea, că acesta se potrivește cu lățimea.

Lățimea podelei căzii: Este bine să confirmați că lățimea picioarelor scaunului se va potrivi în cadă înainte de a cumpăra.

Umplere: Un model cu un scaun căptușit poate fi util pentru persoanele care sunt predispuse să se rănească sau să dezvolte ulcere de presiune pe fund.

Ușa de duș: În general, scaunele de duș care sunt atașate sau sprijinite de perete blochează ușile de duș, ceea ce le face incompatibile; dacă vă gândiți serios la acest tip de scaun, ar trebui să înlocuiți ușile cu o perdea.

Fără politică de returnare: Dacă l-ați cumpărat este al dumneavoastră, trebuie să știți că în unele țări există politici stricte care interzic returnarea acestui tip de instrument, cu excepția cazului în care este încă sigilat în ambalajul original, așa că, înainte de a cumpăra, trebuie să fiți pe deplin sigur de ceea ce doriți și de ce aveți nevoie pentru a evita surprizele neplăcute.

Ce stil de scaun de duș este potrivit pentru dumneavoastră?

31YQF9ApM9L

Există mai multe stiluri care se rezumă la calitățile pe care le pot oferi utilizatorului pentru a se simți mai confortabil și a menține echilibrul, printre cele mai populare pe care le veți găsi:

Scaun de duș fără brațe sau spătar: Acest lucru este ideal pentru cei care își pot menține echilibrul atunci când stau jos și au o bună rezistență a spatelui. Este un scaun pentru oricine dorește să stea în timp ce face baie, este important ca scaunul să aibă o suprafață antiderapantă și găuri prin care să curgă apa.

Scaun de duș cu spătar: Acestea sunt potrivite pentru cei care nu au o rezistență prea mare a spatelui și simt nevoia să se sprijine pe spătarul scaunului, deoarece astfel își păstrează mai bine echilibrul. Acestea pot fi folosite cu sau fără cotiere, iar pentru cei cu probleme de piele este recomandabil să se folosească un scaun căptușit.

Scaun de duș cu sau fără deschidere?

Un scaun de duș cu fantă are un spațiu tăiat în scaun care poate fi folosit pentru a vă spăla corpul în timp ce faceți duș. Unele au scaune solide, iar altele au dopuri, astfel încât să puteți trece la forma de deschidere fără prea multe probleme.

Marile avantaje sunt că este ideal pentru persoanele cu incontinență și, de asemenea, facilitează spălarea părților intime, dar dezavantajul este că nu sunt chiar atât de confortabile, iar utilizatorul trebuie să aibă o poziție și un echilibru bun, altfel poate cădea prin deschidere.

Tipuri de scaune de duș

Există mai multe tipuri, toate fiind concepute în funcție de nevoile de confort și stabilitate ale utilizatorului. Printre cele mai populare se numără:

 • Scaune de duș multifuncționale:

Multe scaune de duș au mai multe funcții, iar această calitate permite economisirea costurilor pentru accesorii utile. Acestea includ o secțiune detașabilă sau decupată la baza scaunului; pot fi, de asemenea, echipate cu o tavă de toaletă sau plasate deasupra unei toalete; pot avea, de asemenea, un cadru de susținere a vanității, printre alte calități.

 • Scaune de duș care economisesc spațiu:

Există, de asemenea, unele scaune de duș care se potrivesc în spațiul din baie. Acestea sunt de obicei atașate de perete și au picioare pliabile și un mecanism de balama care le permite să fie pliate și așezate pe perete atunci când nu sunt necesare. În cazul în care peretele dvs. este potrivit pentru acest tip de scaun, acesta poate fi o opțiune.

Caracteristici importante pentru un scaun de duș

Cele mai importante calități ale unui astfel de instrument vor depinde de nevoile utilizatorilor săi, însă un scaun bun ar trebui să aibă, cel puțin, o combinație a majorității, dacă nu a tuturor acestor calități:

 • Stabilitate: carcase antiderapante pe picioare sau roți cu frâne independente.
 • Se potrivește bine: Înălțimea, lățimea și adâncimea scaunului trebuie să fie adaptate la utilizator.
 • Scurgere rapidă: Apa trebuie să se poată scurge rapid pentru a ajuta la uscare și pentru a contribui la confortul utilizatorului.
 • Siguranță: cotierele, suporturile pentru picioare și tetierele pot îmbunătăți nivelul de stabilitate și sprijin. O centură abdominală puternică este, de asemenea, o caracteristică utilă. Evitați să îl amplasați în apropierea instalațiilor electrice.
 • Ușurința de transfer: cotierele detașabile pot facilita transferul utilizatorului dintr-un scaun cu rotile, de exemplu, la scaunul cu ajutorul părților laterale. De asemenea, sunt utile și suporturile pentru picioare pivotante.
 • Confortul: Căutați modele ergonomice și disponibilitatea de amortizare impermeabilă.
 • Ușurința de curățare: Căutați un scaun cu suprafețe netede și confecționat din materiale antibacteriene și ușor de curățat.
 • Rezistență: Verificați dacă capacitatea maximă de greutate a produsului este suficientă pentru utilizatorul vizat.
 • Capacitate de înclinare: Un scaun înclinabil mobil plasează utilizatorul într-o poziție mai stabilă și permite, de asemenea, îngrijitorului să adopte o poziție de lucru mai convenabilă.

De ce sunt scaunele de duș considerate 'echipamente de siguranță'?

Studiile serioase pe această temă evidențiază faptul că băile sunt locuri deosebit de periculoase. Statisticile, în majoritatea țărilor, indică un număr semnificativ de răniri datorate căderilor în baie.

În acest context, persoanele cu probleme de stabilitate sau cu mobilitate redusă ar trebui să ia toate măsurile de precauție posibile.

Ținând cont de aceste analize, consumabilele medicale, cum ar fi scaunele de duș și alte ajutoare pentru viața de zi cu zi, sunt într-adevăr echipamente de siguranță importante pentru locuință, cu atât mai mult într-o locuință în care locuiesc persoane în vârstă sau cu mobilitate redusă.

Cine folosește scaune de duș?

Deși se crede că aceste instrumente sunt destinate în principal persoanelor în vârstă, realitatea este că oricine poate avea nevoie de un scaun de duș la un moment dat.

Persoanele cu probleme motorii sau cu mobilitate redusă, cele supraponderale, cele cu leziuni la picioare, genunchi sau glezne care nu pot sta în picioare pentru perioade lungi de timp sau chiar cele care se recuperează în urma unei intervenții chirurgicale au nevoie de scaune de duș.

Sfaturi și recomandări de siguranță în baie pentru persoanele în vârstă și cel mai bun duș manual

Având în vedere nivelul de umiditate din băi, acestea sunt locuri cu potențial de rănire, așa că, pentru sănătatea și bunăstarea dumneavoastră, luați în considerare următoarele sfaturi

 • Puneți un covoraș pe podea în zonele umede și folosiți benzi antiderapante. Acestea sunt sigure, rezistente și durabile. De asemenea, sunt ușor de curățat cu detergenți și sunt confortabile pentru picioarele goale.
 • Instalați bare de sprijin și bare de siguranță în cadă. Trebuie să vă sprijiniți pe ceva pentru a vă coordona mișcările.
 • Cumpărați cel mai bun duș de mână. Acest dispozitiv vă permite să selectați alimentarea optimă cu apă și transformă scăldatul în plăcere. O perdea de duș bună este, de asemenea, indispensabilă.
 • Puneți plăci antiderapante la baza dușului, acest lucru vă va oferi stabilitate și siguranță.
 • Folosiți un scaun cu balustrade și cotiere. Acesta adaugă o înălțime suplimentară și este confortabil pentru a sta pe el sau pentru a te ridica de la toaletă.
 • În cele din urmă, luați în considerare cumpărarea unei cabine de duș. Aceasta este o investiție excelentă dacă dispuneți de resurse adecvate.

S-ar putea să vă intereseze și