Scaun gamer

silla-gamer-barata

Scaunul nu este de obicei considerat un element indispensabil pentru 'gamer'. Dar găsirea de scaune ieftine pentru gameri care să vă permită să petreceți multe ore în fața ecranului fără durere sau disconfort ajută foarte mult pentru a face experiența de joc mai satisfăcătoare. Mai ales că acestea nu sunt doar confortabile și ergonomice, ci și ieftine și ne permit să ne cheltuim economiile prețioase pe alte accesorii.
De aceea, după ce am cercetat tot ceea ce este disponibil pe piață, am alcătuit o listă cu cele mai bune opțiuni de scaune de gaming în funcție de raportul calitate-preț.

Cele mai bune scaune de gaming

Care este cel mai bun scaun de gaming?

Când vine vorba de scaune de gaming, unii pun preț pe design, alții pe confort, iar alții pe preț. În general, toate scaunele de gaming enumerate mai jos pot fi considerate o achiziție bună, deoarece îndeplinesc mai mult decât cerințele unui scaun de gaming.
Alegerea corectă depinde de factorii care sunt cei mai importanți pentru dumneavoastră. Pentru ca fiecare să poată alege în funcție de propriile preferințe, am ales 5 modele cu caracteristici diferite.
Iată dintre cele mai bune scaune de gaming:

1. Scaun de curse TecTake

41QmUqiN8BL

Vezi pretul Emag


- Căptușeală foarte groasă pentru o ședere flexibilă și confortabilă
-Bază stabilă cu 5 roți duble sigure
-Înclinare reglabilă
-Poziție de pornire blocabilă
-Suprafață ergonomică pe scaun și spătar
Ce-mi place:

 • Confortabilă și ieftină
 • Se asamblează ușor

Ce nu-mi place:

 • Finisajele ar putea fi mai bune

2. Scaun de birou Homcom executive sport

41el6LPHikL

Vezi pretul Emag


-Reglabil în înălțime
-Spate reglabil în țesătură perforată respirabilă
-Bază cu 5 roți
-Postele de brațe căptușite
Ce-mi place:

 • Estetica sa (dacă îți plac scaunele de gamer sportive, dar nu prea țipătoare)
 • Suportă multă greutate fără probleme

Ce nu-mi place:

 • Nu este unul dintre cele mai ușor de asamblat

3. Robas Lund Racer 5

31KiB7WVjHL

Vezi pretul Emag


- Brațe reglabile vertical în 8 poziții
-Bază din aluminiu
-Cu pernă lombară
-Scaun blocabil
Ce-mi place:

 • Calitatea materialelor
 • Senzația de confort a căptușelii
 • Este complet reglabil: înălțime, cotiere...Oricare ar fi caracteristicile tale fizice, îl poți adapta la tine
 • Este ușor și rapid de asamblat

Ce nu-mi place:

4. Scaun pentru gameri HJH

412SZ-SbA6L

Vezi pretul Emag


-Șezut reglabil în înălțime
-Tetieră integrată cu spătar reglabil și mecanism de înclinare
-Șezut cu tapițerie groasă și spătar căptușit, piele sintetică
-Brațe curbate cu pernuțe de sprijin
-Bază și roți din plastic cu frână de siguranță
Ce-mi place:

 • Robust, puternic și confortabil
 • Designul este foarte sportiv, ideal dacă vrei să fii văzut ca un scaun pentru gameri
 • Foarte ușor de asamblat

Ce nu-mi place:

 • Din motive de siguranță, roțile oferă rezistență atunci când nu ești așezat, ceea ce face ca deplasarea să fie puțin incomodă

5. Scaun de curse Songmics


-Materiale: piele sintetică, burete, părți din plastic
-Rotoli din poliuretan, potrivite pentru podele dure
-Rezervă de cap căptușită
-Dimensiunile scaunului 50×53
-Înălțime reglabilă 45-55 cm
Ce-mi place: Preț imbatabil
Husa este ușor de curățat
Calitate superioară altor scaune cu preț similar
Spătarul este realizat din material respirabil, astfel încât nu acumulează căldură atunci când îl folosești ore îndelungate
Ce nu-mi place:

 • Pentru perioade lungi de timp, nu este la fel de confortabil ca altele

Ce este un scaun de gaming?

Nu numai că sunt foarte populare în rândul jucătorilor, dar sunt și foarte răspândite pe piață, așa că varietatea pe care o veți găsi este foarte mare. Acestea sunt pur și simplu scaune concepute pentru acei gameri care petrec ore și ore bucurându-se de cele mai bune titluri pe consolele lor de jocuri video, așa că au nevoie să stea pe un scaun care să le ofere confort și să evite toate acele probleme care sunt generate de jocul pe scaune incomode: dureri de spate, dureri de gât, probleme de postură și multe altele. silla-gamer-barata-269x300

Ce face un scaun pentru gameri

V-ați întrebat vreodată ce diferențiază un scaun normal de un scaun de gaming? Ei bine, la fel ca tastaturi pentru jocuri sau orice alt accesoriu pentru gameri, scaunele pentru jocuri au și ele caracteristici care le fac speciale. De aceea, există câteva diferențe, care sunt foarte accentuate. Să vorbim despre ele acum:

Stilul mașinilor de curse

Ca un fapt interesant, merită să știm că scaunele de joc au apărut ca răspuns la jocurile de curse de tip Need For Speed. Acesta este motivul pentru care arată ca scaunele pentru mașini de curse și pentru care încearcă să imite senzația și confortul care pot fi experimentate la volanul unei mașini de curse.
Așadar, au spătare destul de înalte, părțile laterale care ies destul de mult în afară, precum și căptușeală suplimentară pe cea mai mare parte a suprafeței. Și aproape întotdeauna veți vedea că părțile laterale ale spătarului au acele margini orientate spre interior, precum și decupaje și forme care contribuie la conferirea unui aer și mai sportiv și modern.

Design colorat și logo-uri

Acesta este un alt punct în care acest tip de scaun se distinge de restul. Spre deosebire de un scaun de birou plictisitor, un scaun de gaming trebuie să aibă un design foarte colorat, atrăgător și atractiv. Este o modalitate de a atrage și de a crea acel sentiment de mașină de curse, de aventură, de distracție și adrenalină.
De obicei, acestea au o culoare principală și o culoare care contribuie la accentuarea designului. Astfel, le veți găsi în orice combinație posibilă, de la culorile cele mai discrete și elegante, cum ar fi alb și negru, până la cele mai izbitoare, cum ar fi roz, verde măr sau albastru electric.
Un alt aspect care le diferențiază de celelalte scaune de pe piață este că, de obicei, acestea includ un alt detaliu important: logo-ul. Deși acesta nu este cel mai economic detaliu, ajută la conferirea unei note moderne și face ca scaunul să arate foarte cool.

Se înclină complet pe spate

Majoritatea scaunelor pentru jocuri se înclină complet pe spate, ceea ce vă permite să vă jucați în poziție complet înclinată, să vă relaxați în timp ce vă uitați la televizor, să partajați clipuri video în direct și să faceți aproape orice altceva doriți. Sunt, de asemenea, foarte utile dacă aveți un Occulus, un alt accesoriu de realitate augmentată sau chiar simulatoare de curse care vă cer să vă aplecați pe spate.
Acesta este un lucru pe care nu l-ați găsi niciodată la un scaun de birou sau chiar la scaunele de clasă sau de calculator, de exemplu. Motivul din spatele acestui lucru este că există o mică problemă de siguranță. Adică, în cazul scaunelor obișnuite, înclinarea completă ar putea provoca răsturnarea scaunului cu dumneavoastră pe el, în plus, un muncitor sau un student nu va avea aproape niciodată nevoie ca scaunul să se încline înapoi.
În cazul scaunelor pentru jocuri, acestea sunt proiectate să nu se răstoarne, chiar și atunci când sunt înclinate la cel mai înalt unghi de înclinare. Este o caracteristică care costă puțin mai mult, dar merită să o aveți pentru un plus de confort.

Mecanismul

Aceasta are legătură cu modul în care puteți regla scaunul atât în înălțime, cât și în înclinarea sau înclinarea și există mai multe tipuri de mecanisme. În general, scaunele de gaming vin cu sisteme oarecum simple, dar puteți găsi întotdeauna unele mai complexe și mai versatile dacă vă puteți permite să plătiți puțin mai mult.
Să vedem care sunt aceste mecanisme:

 • Mecanisme pivotante: acestea sunt printre cele mai ieftine, deoarece sunt de fapt destul de simple. Acestea vă permit să aveți scaunul blocat în poziția normală, dar îl puteți debloca și pentru a-l putea mișca puțin, aproape ca un balansoar.

Îl vei mișca înapoi, iar partea din față se va ridica, astfel încât picioarele tale se vor ridica și, bineînțeles, se vor ridica de pe podea.

 • Genunchi: sunt o îmbunătățire a mecanismului anterior și au punctul de pivot în partea din spatele genunchiului. Acest lucru vă permite să deplasați scaunul fără ca picioarele să părăsească solul.
 • Sincronizat: unghiul scaunului se va schimba odată ce înclinați spătarul. În acest mecanism, scaunul nu face acea mișcare de legănare ca în cazul celor două sisteme anterioare, dar mișcarea este mult mai controlată și, prin urmare, vă veți putea apleca pe spate fără a pierde o poziție complet ergonomică și confortabilă.
 • Multifuncțional: acesta este unul dintre cele mai versatile sisteme, deoarece vă permite să reglați atât unghiul scaunului, cât și al spătarului în mod 100% independent. De aceea, este unul dintre singurele mecanisme cu care puteți înclina scaunul înainte fără probleme.
 • Auto-ajustare: acesta este unul dintre cele mai populare și, după cum vă puteți imagina, unul dintre cele mai scumpe, pentru că merită cu adevărat. În acest tip de mecanism, atât înclinarea scaunului, cât și cea a spătarului sunt reglate automat în funcție de greutatea și poziția utilizatorului. Nu va trebui să vă jucați cu butoane sau pârghii, deoarece scaunul va face totul pentru dumneavoastră.

Reglabilitate limitată

Deși sunt foarte bune pentru jocuri și sunt mult mai reglabile decât majoritatea scaunelor de birou, de acasă sau din sălile de clasă, scaunele pentru jocuri au câteva limitări în ceea ce privește capacitatea lor de a se ajusta la cerințele dumneavoastră. Spun acest lucru pentru că, de multe ori, avem așteptări mari care nu pot fi îndeplinite nici măcar de cele mai scumpe sau de cele mai bune produse de calitate de pe piață, iar acest lucru va împiedica în cele din urmă procesul de cumpărare.

 • În ceea ce privește spătarul, trebuie remarcat faptul că singura funcție disponibilă în mod normal este cea de înclinare a spătarului. În cele mai multe cazuri, înclinați scaunul până când ajungeți la punctul în care vă simțiți confortabil. Acolo, blocați mecanismul, iar scaunul își va menține poziția.

Cu toate acestea, există unele scaune care permit o altă funcție, și anume reglarea în înălțime a spătarului. Acest lucru vă ajută să obțineți și mai multe reglaje, pentru a vă asigura că aveți tot sprijinul lombar și pentru partea superioară a spatelui de care aveți nevoie.

 • Suport lombar: nu vă așteptați ca un scaun de gaming să vă ofere prea mult suport lombar. Din cauza modelelor și configurațiilor lor, acestea sunt de obicei destul de simple în această privință, așa că va trebui să căutați o pernă făcută special pentru acest lucru. De fapt, unele mărci sunt conștiente de această lipsă și vă vor trimite, împreună cu scaunul, o pernă bună, astfel încât să aveți tot sprijinul lombar de care aveți nevoie.
 • Glisiera scaunului: cu ajutorul acestui mecanism convenabil puteți regla scaunul în plan orizontal, obținând astfel distanța ideală între spatele genunchilor și scaunul propriu-zis. Aceasta este o caracteristică care se regăsește, în general, pe scaunele de birou mai scumpe, în timp ce scaunele pentru jocuri nu o includ de obicei.
 • Cotiere: Cotierele de pe scaunele de jocuri tind să fie destul de simple. De fapt, modelele mai ieftine nu sunt deloc reglabile și nu oferă prea mult confort. Cu toate acestea, există unele cotiere care pot fi ajustate în înălțime și chiar rotite, oferindu-vă cel puțin două moduri de a obține cea mai bună potrivire pentru dumneavoastră. De asemenea, acestea le fac destul de moi la atingere și ergonomice.

Calitatea importurilor

Ceea ce mulți oameni nu știu este că majoritatea scaunelor de gaming sunt fabricate în China. Acest lucru înseamnă că standardele de calitate nu vor fi la fel de ridicate ca cele ale produselor fabricate în Europa sau în America de Nord, de exemplu. Bineînțeles, acest lucru nu înseamnă că sunt de proastă calitate sau că nu-și fac treaba, dar este posibil ca acestea să aibă câteva detalii de fabricație, cum ar fi erori la unele cusături sau culori care nu se potrivesc bine.
Acesta este motivul pentru care prețurile lor pot fi destul de mici, chiar mai mici decât cele ale scaunelor de birou.

Garanție scurtă

O altă problemă care rezultă din faptul că sunt importuri chinezești este că, deși cadrele au garanție pe viață, celelalte piese nu au garanții foarte lungi. Acest lucru se datorează faptului că, din cauza aceleiași lipse de control strict al calității, diferitele părți ale scaunului sunt mai sensibile la deteriorări și, prin urmare, vor trebui înlocuite ceva mai devreme decât se așteaptă.
Pentru producător, modalitatea de a evita înlocuirea multor piese din cauza cererilor de garanție este de a scurta perioada de garanție. Astfel, veți constata că piesele căptușite, cotierele sau spătarele au garanții de numai 2 ani sau uneori mai puțin.
Un alt motiv pentru care garanțiile sunt adesea atât de scurte poate că nu vă vine în minte atât de repede, dar cu siguranță are mult sens. Vorbim despre faptul că mediul în care sunt folosite scaunele de gaming este total imprevizibil. Producătorul nu are o medie mai mult sau mai puțin exactă a numărului de ore pe zi în care va fi folosit scaunul sau unde va fi folosit. Cu alte cuvinte, nu poate determina cu ușurință nivelul și tipul de utilizare a produsului pentru a putea marca o perioadă mai lungă de timp.
Acest lucru este opusul scaunelor de birou, de exemplu, unde toate aceste detalii sunt cunoscute mult mai precis. De exemplu, producătorul poate calcula că scaunul va fi utilizat timp de aproximativ 40 de ore pe săptămână, pe baza unei ture de lucru obișnuite de 8 ore pe zi. De asemenea, acesta va putea deduce că nivelul de utilizare nu va fi la fel de ridicat sau de uzură, deoarece produsul se va afla într-un mediu de birou, unde nu există activități care să genereze multe deteriorări ale diferitelor componente.
Și, în cele din urmă, scaunele de joc tind să fie folosite de adolescenți sau copii, un public care, în general, tinde să își trateze lucrurile cu mai puțină grijă, ca să spunem așa.

O recenzie finală

Distingerea unui scaun de joc de un scaun de birou va fi destul de ușoară atât în ceea ce privește aspectul său, cât și funcțiile și confortul pe care îl oferă. Dar cel mai important lucru este că, în timp, veți observa multe îmbunătățiri în ceea ce privește sănătatea și nivelul de joc, deoarece confortul și opțiunile reglabile vă vor ajuta să vă simțiți mai bine și să scăpați de tot acel stres care vă întunecă și vă împiedică să dați tot ce aveți mai bun în arena digitală. Și exact despre asta vom vorbi în continuare, despre beneficiile scaunelor de gaming.

Spatele și corpul tău îți vor mulțumi

Jocurile video pot fi una dintre cele mai bune modalități de a te detensiona și de a te deconecta de realitate pentru o vreme. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm de sănătatea noastră și să ne neglijăm corpul în timp ce ne jucăm. De aceea, înainte de a apărea simptome de joc excesiv și inconfortabil din cauza petrecerii prea mult timp pe scaune de calitate inferioară, cel mai bine este să vă procurați un scaun de gaming bun.
În continuare, să aruncăm o privire la toate acele beneficii extraordinare pe care le pot oferi.

Îmbunătățirea posturii

De câte ori te-ai trezit că te-ai cocoșat după ore întregi de joc la jocul tău video preferat? Sau pur și simplu partenerul, fratele sau mama ta intră în cameră și te avertizează că ai o postură proastă. Dacă sunteți un gamer adevărat, probabil că ați experimentat acest lucru, precum și durerea asociată cu o postură proastă.
Ceea ce este mai rău este că nu numai că durerea va fi o pacoste, dar dacă nu corectezi această problemă la timp, te vei trezi cu probleme serioase la spate sau chiar cu o cocoașă teribilă mai târziu în viață. Nici tu nu vei arăta prea bine dacă te plimbi cu o cocoașă. Fără îndoială, fetele vor fi descurajate și s-ar putea chiar să te descurci prost la un interviu de angajare. Nu uitați că nu este doar o problemă de sănătate, o postură bună vă va face să arătați mult mai încrezătoare și mai sigură pe voi!

Îmbunătățește, de asemenea, circulația

La fel cum un monitor de gaming bun vă va oferi o imagine de înaltă calitate sau chiar vă va face ochii mai puțin obosiți, un scaun de calitate va face ca sângele să circule mai bine în picioare. În cazul scaunelor tradiționale, tijele tind să blocheze fluxul sanguin chiar în spatele genunchilor, astfel încât veți simți cum vă amorțesc picioarele din când în când. Bineînțeles, veți simți și acea senzație oribilă și enervantă de furnicături la nivelul membrelor inferioare.
Acum, s-ar putea să credeți că este doar un mic disconfort brusc care nu provoacă niciun inconvenient pe termen lung, dar adevărul este că poate fi teribil pentru picioarele și picioarele dvs. și poate provoca vene varicoase și alte afecțiuni ale picioarelor.
Cel mai bine este să aveți un scaun de gaming bun, deoarece acestea tind să aibă margini care nu taie circulația, permițându-vă să petreceți multe ore de joc și să vă simțiți picioarele ca și cum ar fi noi.

Și coloana dvs. vă va mulțumi

Spatele dvs. delicat va beneficia, de asemenea, de scaunele de joc într-un mod diferit de îmbunătățirea posturii: acestea vă pot oferi coloanei vertebrale o mică îmbrățișare.
Dacă v-ați jucat cu scaune tradiționale sau de birou, adică nu sunt concepute pentru a juca jocuri video timp de ore îndelungate, știți că coloana vertebrală ajunge adesea să fie inflamată. Partea bună a scaunelor pentru jocuri este că acestea oferă acel suport și confort care permite coloanei vertebrale să își mențină poziția cea mai naturală și confortabilă posibilă, evitând durerile inutile, precum și disconfortul mai grav în viitor.

Îmbunătățiți-vă nivelul de joc

De ce credeți că jucătorii profesioniști sunt întotdeauna înarmați cu scaune de joc de ultimă generație? Pentru că aceleași beneficii pentru sănătate și confort ajută la îmbunătățirea performanțelor tale. Cum? Ei bine, este simplu, atunci când nu te doare nimic și te simți la fel de confortabil ca și cum ai pluti pe un nor, este mult mai ușor să te concentrezi asupra jocului și să lași în urmă orice stres sau disconfort.
Imaginați-vă că vă jucați fără acea senzație de furnicături în picioare din când în când, sau fără acea durere de spate care vă enervează mai mult decât cel mai dur șef din joc. Credeți-mă, atât performanța, cât și sănătatea vă vor mulțumi pentru asta.

Jocuri video sau scaune de birou: care dintre ele este mai bună pentru mine?

Încă nu v-ați decis să cumpărați un scaun de gaming și sunteți tentat să folosiți vechiul scaun de birou pe care l-ați uitat acasă? Ei bine, uitați-vă din nou la asta și gândiți-vă de două ori, pentru că scaunele de gaming sunt, fără îndoială, cea mai bună opțiune pentru ore lungi de jocuri confortabile. Este ca și cum ați încerca să alegeți între căști de jocuri și căștile tradiționale: performanța modelelor de jocuri va fi întotdeauna mult mai bună și mai atractivă pentru a obține cele mai bune rezultate din jocuri.

 • Un scaun de birou bun poate fi foarte confortabil, dar îi vor lipsi câteva lucruri. Primul este un design izbitor, modern și contemporan. De obicei, sunt destul de plictisitoare, deoarece sunt făcute să stea toată ziua într-un birou.

Un alt lucru este că, dacă nu cheltuiți mulți bani pe un model de top, un scaun de birou nu va oferi cotiere reglabile, un mecanism de balansare sau un spătar înclinabil, care este atât de important pentru a juca în confort sau chiar pentru a vă uita la televizor sau pentru a vă relaxa o vreme fără să faceți nimic.
În general, acestea sunt o opțiune bună pentru jucătorii foarte sporadici sau pentru cei care preferă ca camera sau locul în care se joacă să arate mai serios și, să fim sinceri, puțin plictisitor. Dacă, pe de altă parte, sunteți un gamer pasionat, aveți nevoie de un confort suplimentar, de multă reglabilitate și doriți ca spațiul dvs. să reflecte acest lucru, vă recomand un scaun de gaming bun.

 • Scaunele de joc, între timp, încep prin a se distinge în mare măsură datorită designului lor modern și atrăgător, despre care am mai discutat. De asemenea, acestea vin cu caracteristici excelente pentru a vă oferi tot confortul de care aveți nevoie, cum ar fi mecanismele de înclinare, cotierele care se rotesc, mișcarea de legănare, printre altele.

Practic, este vorba de o alegere între un produs fabricat pentru o utilizare diferită și pentru un public mai larg - cum ar fi scaunele de birou - și un produs specializat, conceput pentru ceea ce are nevoie cu adevărat jucătorul modern. Răspunsul este destul de simplu și chiar merită să acordați o șansă acestor scaune speciale.

Hibrizi între scaunele de joc și cele de birou

Ca și în cazul tuturor produselor, producătorii continuă să caute modalități de a inova și de a oferi acel produs mai versatil care poate rezolva mai multe nevoi. De aceea, unele mărci comercializează scaune care îndeplinesc ambele funcții, putând fi folosite atât pentru munca de birou, cât și pentru a juca jocuri video ore în șir.
Partea bună este că, dacă aveți nevoie brusc de același scaun pentru școală, facultate sau serviciu și pentru distracție cu jocuri video, acestea sunt adesea o opțiune bună. Cu toate acestea, ele nu sunt la fel de potrivite pentru jucătorii hardcore, deoarece nu includ, de obicei, cele mai interesante opțiuni ale unui scaun de gaming specializat bun.

Merită scaunele mai scumpe?

Merită cu adevărat să investești într-un scaun cu preț ridicat? Răspunsul este probabil că da, pentru că, la fel ca și în cazul laptopurilor de gaming , modelele high-end sunt adesea cele care oferă cele mai bune caracteristici. Cu toate acestea, uneori încearcă să vă vândă produse de proastă calitate la prețuri exorbitante. Deci, să vedem ce face ca un model scump să merite:

Cadru din oțel

Durabilitatea este un aspect foarte important. Dacă scaunul pare prea ușor și vedeți că este fabricat din plastic, puteți fi siguri că nu va dura foarte mult timp. De aceea, cel mai bine este să alegeți oțelul. Acestea sunt mai scumpe, dar durează mai mult.

Baza din aluminiu

Bazele scaunelor de calitate inferioară sunt de obicei fabricate din plastic sau nailon, materiale care nu vor rezista la greutatea unui jucător timp de mulți ani. Cea mai bună opțiune? Baze din aluminiu sau chiar din oțel.

Roți durabile

La fel cum cadrul și baza trebuie să fie foarte rezistente, la fel trebuie să fie și roțile, deoarece aici scaunul va suporta întreaga greutate a jucătorului. Aceste rotile trebuie să fie întărite și fabricate din materiale durabile.

Cotiere reglabile

Dacă plătiți pentru un scaun scump, asigurați-vă că măcar cotierele sunt reglabile. Acest lucru vă va permite să aduceți scaunul suficient de aproape de masă și să aveți acces perfect la tastatură. Nu este nimic mai rău decât să ai brațele prea scurte și să nu poți ajunge confortabil la tastatură din cauza unui scaun care nu este suficient de reglabil.

Un finisaj de calitate

În timp, finisajele din jurul părții superioare a spătarului, a scaunului și a cotierelor vor începe să se crape și să se uzeze, în special în cazul scaunelor din gama inferioară. În schimb, scaunele de calitate superioară tind să fie mult mai durabile și să reziste mult mai bine la abuzuri, crăpând mult mai puțin.

Construcție bună

Calitatea manoperei poate fi observată dintr-o privire la cusături, la diferitele deschideri sau la finisajele diferitelor părți. Uitați-vă bine la toate aceste detalii.

Piele sintetică vs. țesătură

În ceea ce privește calitatea construcției și a finisajelor, un aspect de o importanță fundamentală este husa scaunului. Aceasta va determina în mare măsură durabilitatea scaunului și calitatea sa generală.

Piele sintetică

O bună parte din scaunele de astăzi sunt fabricate din piele, așa că merită să aruncăm o privire la caracteristicile, avantajele și dezavantajele acesteia.
Acest material este mai scump decât țesătura, deoarece este nevoie de mult mai multă muncă pentru a fi confecționat și finisat. Partea bună este că este mult mai ușor de întreținut, deoarece pielea este foarte durabilă, spre deosebire de țesătură. De exemplu, dacă vărsați vreun lichid, ștergeți-l cu o cârpă umedă sau cu un produs special pentru curățarea pielii și gata. Este ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.
Singura problemă cu pielea sintetică este că nu este la fel de confortabilă ca țesătura. Da, după câteva ore de utilizare veți observa că produsul nu mai este la fel de confortabil pe piele sau pe corp.

Pânză sau plasă

Cealaltă opțiune disponibilă este pânza sau plasa, care este mai ieftină decât pielea sintetică. Acestea seamănă foarte mult cu țesăturile folosite la scaunele auto și nu variază prea mult de la o marcă la alta, așa că puteți fi siguri că, indiferent de producător, aproape orice scaun din țesătură va merita banii.
Unul dintre cele mai mari avantaje, în afară de prețul mai bun, este că materialul textil este mult mai natural decât pielea sintetică și este, de asemenea, respirabil, astfel încât va fi mai confortabil pe termen lung. Cu toate acestea, nu are aceeași senzație elegantă și de înaltă calitate ca și pielea.
Marea problemă este că țesătura se pătează foarte ușor și nu este ușor de curățat. De exemplu, dacă vărsați suc, înghețată sau mâncare pe țesătură, aceasta o va absorbi rapid și vă va fi greu să o îndepărtați.

Cât costă scaunele de gaming?

Nu vă speriați, dar aceste scaune pot costa de la aproximativ 70 de euro până la peste 1000 de euro. Cu toate acestea, există câteva scaune excelente care costă mai puțin de 130 EUR și care oferă caracteristici excelente, cum ar fi spătarele înclinate și cadrele din oțel.
Chestia este că aceste modele mai scumpe includ și alte caracteristici care sunt foarte atrăgătoare pentru jucătorii consacrați, cum ar fi o mufă pentru căști, conectivitate directă cu diferite console, cum ar fi PC, Xbox sau PlayStation, sau chiar vin cu unități de masaj. Cu toate acestea, veți putea lua acasă un model de înaltă calitate pentru bugetul pe care îl aveți în minte și în buzunar. Este doar o chestiune de a vă uita bine la ceea ce aveți nevoie, la ceea ce vă puteți permite și la ce model vă poate oferi.

Pentru ce vârste sunt concepute?

Dacă aveți acasă un copil care adoră jocurile video și vă îngrijorează confortul și sănătatea lui, nu mai stați pe gânduri, pentru că există scaune făcute chiar pentru copii. Există, de asemenea, scaune care se potrivesc adolescenților și adulților de vârste și dimensiuni diferite, astfel încât puteți cumpăra unul dintre acestea și îl puteți folosi mai multe persoane. Sau chiar și un adolescent ar putea folosi un astfel de model și ar putea păstra același model pe măsură ce crește.
Singurul lucru la care va trebui să acordați o atenție deosebită este capacitatea maximă a scaunului, atât în ceea ce privește greutatea, cât și înălțimea. Nu doriți să cumpărați un scaun de gaming care nu vă va susține greutatea și mecanismele nu vor funcționa corect din cauza lipsei de capacitate. Sau, și mai rău, una care se va rupe sau se va destrăma în mijlocul unei sesiuni de joc și nu numai că veți pierde jocul, dar vă veți și răni.
Așadar, asigurați-vă întotdeauna că citiți specificațiile producătorului și verificați dacă scaunul este compatibil cu greutatea și înălțimea dumneavoastră.