12 septembrie 2019

Sursa: tass.ru, remnilitaryblog.com

   În cadrul unui briefing cu atașații militari străini, adjunctul ministrului rus al apărării, Aleksandr Fomin, a informat, pe 12.09.2019, că, în cadrul exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Centru-2019, armata rusă și coaliția statelor partenere vor neutraliza un stat care răspândește terorismul și a declanșat un război.

 

După cum a precizat Fomin, conform scenariului exercițiului, crește influența extremismului islamic asupra statelor din Orientul Mijlociu și Asia de Sud-Est și, ulterior, și în Regiunea Asiei Centrale. “În sud-vestul Federației Ruse a fost creat un stat convențional. Conducerea acestuia răspândește ideile extremiste ale liderilor organizațiilor teroriste internaționale”, a precizat adjunctul ministrului apărării.

 

Acesta a menționat că, potrivit scenariului manevrelor, de pe teritoriul statului fictiv, islamismul radical a pătruns în statele vecine.

 

“Deținând Forțe Armate dezvoltate, un stat convențional face încercări de exercitare de presiuni, inclusiv prin forță, asupra Federației Ruse și, în final, escaladarea tensiunilor se dezvoltă într-un conflict armat”, a spus Fomin.

 

Adjunctul ministrului rus al apărării a declarat că o grupare de trupe a statelor coaliției va fi întrebuințată pentru lupta cu terorismul internațional și pentru asigurarea securității militare în Asia Centrală. La menevre vor participa militari din Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan, Uzbekistan, India, China și Pakistan.

 

Exercițiul va fi executat în două etape. În prima etapă, care va dura trei zile, vor fi desfășurate misiuni de conducere a trupelor, de respingere a atacurilor aeriene, de cercetare, precum și acțiuni defensive. În cea de-a doua etapă, care va dura două zile, gruparea multinațională de trupe va executa un atac cu foc masiv pentru distrugerea adversarului.

 

Activitățile principale ale exercițiului Centru-2019 se vor desfășura, în perioada 16-21 septembrie, în opt poligoane din Federația Rusă (Totskoe și Donguz din Regiunea Orenburg, Adanak în Republica Daghestan, Ashuluk în Regiunea Astrakhan, Chebarkul în Regiunea Cheliabynsk, Safakulevo lângă Kurgan, Aleisk și Yurga în Ținutul Altai și Regiunea Kemerovo), precum și în poligoane din străinătate din Kârgâzstan și Kazahstan și pe teritoriul Bazei Militare 201 a Federației Ruse din Tadjikistan.

 

În total, la exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Centru-2019 vor participa aproximativ 128.000 de militari, peste 20.000 de unități de tehnică militară, aproximativ 600 de aeronave și până la 15 nave.

 

Statul convențional, care va deveni principalul adversar al coaliției de state participante la exercițiul Centru-2019, nu are legătură cu nicio țară anume, a spus Fomin. “Aș dori să subliniez că exercițiul Centru-2019 are un caracter pur defensiv. Scenariul exercițiului prevede un adversar convențional, care nu are legătură cu un stat anume”, a spus Fomin. Potrivit acestuia, exercițiul are drept scop „exclusiv antrenarea trupelor în desfășurarea operațiilor militare, în condiții moderne”.

 

Aproximativ 13.000 de militari vor acționa în poligoanele Adanak, Totskoe și Donguz în cadrul episodului de bază al exercițiului Centru-2019.

 

“În poligoanele Totskoe și Adanak, în partea europeană a Federației Ruse, care intră sub incidența Documentului de la Viena din 2011 privind măsurile de întărire a încrederii și securității, precum și în poligonul Donguz vor fi implicați 12.950 de miliatri, din care 10.700 din Federația Rusă și 2.250 din alte state”, a precizat Fomin.

 

Potrivit declarațiilor acestuia, la episodul de bază al exercițiului vor participa până la 250 de tancuri, 450 de mașini de luptă ale infanteriei și transportoare blindate, precum și 200 de sisteme de artilerie.

 

Conducerea militară rusă i-a invitat pe atașații militari acreditați la Moscova în poligonul Donguz din Regiunea Orenburg, unde va avea loc faza principală a exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic, a spus Fomin.

 

La briefing au participat peste 100 de reprezentanți ai corpului militar diplomatic din 71 de state, inclusiv din 20 de state membre NATO.

 

“Intenționăm să organizăm pe 20 septembrie pentru reprezentanții corpului militar diplomatic acreditați în Federația Rusă o vizită în poligonul Donguz, pentru urmărirea acțiunilor practice ale trupelor în timpul desfășurării fazei active a exercițiului”, a spus Fomin.

 

 

 

 

 

Scenariul exercițiului “Centru-2019” prevede un conflict armat cu un stat extremist din sud-vestul Rusiei

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE