06 septembrie 2019

Sursa: militarynews.ru

  Pe 6 septembrie, agenția rusă de presă Interfax a informat că schimbul de deținuți între Rusia și Ucraina este planificat să se realizeze conform formulei „35 la 35”, iar pe liste se mai pot face corecții până mâine, 7 septembrie, când va începe procesul de transfer.
 

"Părțile au convenit să facă schimbul după formula 35-35. Lista extrădării în Ucraina include 24 de marinari reținuți ca urmare a incidentului din strâmtoarea Kerch și încă 11 deținuți, inclusiv directorul ucrainean Oleg Sentsov" - a declarat sursa agenției.
 

"Kievul a acceptat să transfere Moscovei pe redactorul principal al RIA Novosti Ucraina, Kirill Vyshinsky, pe unul dintre martorii în cazul prăbușirii zborului MH17, Vladimir Tsemakh, precum și pe foștii militari ai Forțelor Armate ale Ucrainei, Maxim Odintsov și Alexander Baranov, condamnați pentru trădare și dezertare", a precizat sursa. De asemenea, aceasta a informat că negocierile vor avea loc până pe 7 septembrie, când părțile intenționează să înceapă schimbul de persoane deținute și că se poartă încă negocieri pentru eliberarea de către Rusia a doi angajați ai Serviciului de Securitate din Ucraina (SBU) reținuți după incidentul din Kerci, precum și pentru Stanislav Klykh și Nikolai Karpyuk care, la mijlocul anilor '90 au luat parte la confruntări armate din Cecenia, împotriva armatei ruse.

 

Ieri, 5 septembrie, președintele rus Vladimir Putin a declarat că Moscova și Kievul „finalizează negocierile privind un schimb [de deținuți] care va fi suficient de mare”.


De asemenea, recent surse diplomatice au informat Interfax că schimbul ar putea avea loc înainte de sfârșitul săptămânii, iar cea mai probabilă dată este 7 septembrie.


La mijlocul lunii iulie, comisarul parlamentar ucrainean pentru drepturile omului, Lyudmila Denisova, și omologul rus, Tatyana Moskalkova, au făcut schimb de liste cu deținuții pe care doresc să din transfere. Lista Ucrainei includea 150 de persoane, iar cea a Rusiei, 34.
 

Ulterior, secretarul de presă al procurorului general al Ucrainei, Larisa Sargan, a informat despre pregătirea schimbului „35 la 35”.
    

 

Schimbul de deținuți dintre Ucraina și Rusia ar putea începe măine, 7 septembrie 

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE