02 iulie 2019

Sursa: mil.in.ua, mil.gov.ua

 Așa cum era de așteptat, Rusia a reacționat la desfășurarea exercițiului multinațional Sea Breeze 2019.

 

Înainte de începerea exercițiului, prin notificarea internațională 0698/2019 Rusia a blocat o suprafață de 8.000 de kilometri pătrați în nord vestul Mării Negre, unde urma să aibă loc una dintre fazele exercițiului.

 

Notificarea, făcută cu doar câteva zile înainte de Sea Breeze, a determinat organizatorii să ajusteze planurile de desfășurare a exercițiului, în acest an, în componenta maritimă a exercițiului, participanții efectuând trageri de artilerie, misiuni de desantare și elemente de interoperabiltate a unităților de forțe speciale. De asemenea, scenariul exercițiului prevede modalități de acțiune împotriva inamicului care blochează accesul de pe Dunăre în Marea Neagră.

 

Statele membre NATO participante la exercițiu sunt: SUA, Marea Britanie, Canada, Italia, Turcia, Polonia, Norvegia, Bulgaria, Grecia, România, Danemarca, Letonia, Estonia, iar cele parenere sunt EAU, Suedia, Ucraina, Moldova, Georgia.

 

Comentariu BSMAP: Nu este prima dată când Rusia acțiunează astfel, folosindu-se de notificarea unor exerciții militare în raioane maritime, însă de această dată acțiunea este mult mai agresivă, întrucât raioanele anunțate se suprapun peste cele notificate deja de Ucraina pentru desfășurarea unei faze a exercițiului Sea Breeze.

Practic,într-o manieră rigidă și autoritară, Rusia a transmis mesajul că, în raioanele de la vest de Evpatoria (Crimeea), va desfășra activități militare simultan cu Sea Breeze 2019, iar dacă planificatorii Sea Bereeze (Ucraina și SUA) nu retrag forțele din zonă, crește semnificativ riscul apariției unui incident militar internațional. 

 

Sea Breeze 2019: Rusia a blocat una din zonele de exerciții

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE