N. Iordan Sursa: rtk.com, telegrafi.com

 

     Ministrul rus de externe, Sergei Lavrov, a declarat că Statele Unite încearcă să revizuiască Acordul de la Bruxelles, în parte legat de Asociația municipalităților sârbe. Potrivit acestuia, în acest fel, SUA încearcă să integreze Kosovo în NATO și să își mențină baza militară „Bondsteel”.

 

     Șeful diplomației ruse, după cum a transmis presa sârbă (02.10.2019), a amintit că, "în urmă cu patru ani, a fost semnat un acord privind înființarea Asociației municipalităților sârbe din Kosovo, care garantează drepturile sârbilor la limbă, cultură și religie. "Această comunitate [sârbii din Kosovo] nu este compactă teritorial. Există un nord unde teritoriile sunt aproape unele de celelalte și există enclave care fac parte, de asemenea, din această comunitate. Această comunitate are propriul său steag, imn și stemă. Acordul a rămas pe hârtie timp de patru ani. Sunt deja în curs eforturi pentru revizuirea sa prin toate mijloacele, cu implicarea activă a Statelor Unite, cu scopul de a crea o situație în care Kosovo să poată adera la NATO, împreună cu baza sa militară cea mai mare din Europa, Bondsteel”.

 

     S. Lavrov a declarat anterior că SUA și unii dintre partenerii săi europeni intenționează să aducă Bosnia și Herțegovina în NATO

 

     Sursă foto: Encyclopedia Britannica

Mulțumim pentru încredere
04 octombrie 2019
Șeful diplomației ruse afirmă că SUA urmăresc aderarea Kosovo la NATO

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

Balcanii de Vest