N. Iordan, sursa: rtklive.com

 Șeful diplomației sârbe, Ivica Dacic, a declarat (29.05.2019) că nordul Kosovo este „o piatră în pantof“ pentru Pristina, pentru că numai acolo nu are suveranitate, prin urmare, scopul acțiunilor Unităților Speciale ale Poliției din Kosovo (ROSU) este de a-i intimida și expulza pe sârbi.
 
Ivica Dacic a afirmat că, prin acțiunea de ieri din nord, Pristina oficial a vrut să își "demonstreze forța" și sa arate că poate rămâne pe acest teritoriu. "Poate că oamenii nu realizează acest lucru, dar sosirea ROSU în Gracanica sau Strpce nu este exclusivă, deoarece nu există mecanisme de protecție pentru zonele situate în sud și înconjurate de albanezi, dar partea de nord este ceva complet diferit în Kosovo, unde Priștina nu are influență".
 
Șeful diplomației sârbe a subliniat că un astfel de comportament provoacă reacția sârbilor și dacă Comunitatea internațională nu garantează securitatea pentru sârbii din Kosovo, atunci "Serbia va fi obligată să reacționeze".
 
Ivica Dacic a afirmat că o dovadă privind gravitatea situației a fost și reacția de ieri (28 mai) a oficialului Uniunii Europene, Angelina Ajhors, la reuniunea anuală a miniștrilor de externe ai Grupului de la Vișegrad și ai Balcanilor de Vest de la Bratislava, care înainte de întâlnire a reproșat că "nu se face nimic“ pentru evitarea unor astfel de situații.
Mulțumim pentru încredere
29 mai 2019
Șeful diplomației sârbe: Nordul Kosovo este „o piatră în pantof“ pentru Pristina

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

Balcanii de Vest