12 iunie 2020

Sursa: vz.ru

 Șeful Republicii Crimeea, Serghei Aksenov, a declarat, pe 12.06.2020, că în peninsulă se dezvoltă un sistem complet de alimentare cu apă, care va oferi populației necesarul de apă potabilă.

 

În cadrul unei ceremonii de inaugurare a unui rezervor suplimentar cu apă din puțurile arteziene din Simferopol, care va oferi orașului apă potabilă, Aksenov a spus că „Peninsula Crimeea nu va rămâne fără apă”.

 

„Continuăm să implementăm o strategie de dezvoltare a sistemului de alimentare cu apă în orașul Simferopol și în alte regiuni din Crimeea. În consecință, măsurile vor fi puse în aplicare”, a spus Aksenov.

 

Potrivit declarațiilor sale, noua conductă de apă va acoperi peste 25% din nevoile de apă ale localității Simferopol.

 

Directorul general al întreprinderii de stat „Apa Crimeii”, Vadim Bazhenov, a declarat că apa este furnizată din puțurile arteziene din raionul Bakhchisarai, printr-o conductă de aproximativ 70 de kilometri lungime. Volumul total suplimentar de apă furnizat către Simferopol va fi de până la 55.000 de metri cubi.

 

„Acest lucru va permite reducerea timpului pentru retragerea apei din rezervoarele de scurgere de suprafață și, de asemenea, va prelungi timpul pentru furnizarea garantată a apei potabile de calitate pentru populația din Simferopol, precum și din alte localități ale raioanelor Simferopol și Bakhchisarai”, a spus el.

 

Anterior, premierul ucrainean, Denis Shmygal, a declarat că Ucraina nu va relua aprovizionarea cu apă a Peninsulei Crimeea în viitorul apropiat, acum acest lucru fiind și imposibil din punct de vedere fizic.

 

Săptămâna trecută, prim-vicepreședintele Parlamentului Crimeii, Yefim Fiks, a spus că, deocamdată, Canalul Crimeii de Nord, care a furnizat anterior apă din Nistru din Ucraina în peninsulă, și-a îndeplinit misiunea istorică, iar acum Crimeea însăși trebuie să-și rezolve problema aprovizionării cu apă.

 

Până în anul 2014, Ucraina a asigurat aproximativ 85% din nevoile de apă dulce din Crimeea, dar după reunificarea peninsulei cu Federația Rusă, aprovizionarea cu apă a canalului a fost complet oprită de Kiev.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Crearea unor noi facilități de aprovizionare cu apă a populației din Peninsula Crimeea infirmă scenariul pregătirii unei agresiuni militare a Federației Ruse împotriva Ucrainei.

 

În ultima perioadă, tot mai mulți specialiști ucraineni și occidentali au vehiculat ideea unei intervenții militare iminente a părții ruse, pentru anexarea unor teritorii, care să permită reluarea aprovizionării cu apă a Peninsulei Crimeea, prin canalul venit din Ucraina.

 

 

 

Șeful Republicii Crimeea, Serghei Aksenov, a promis că peninsula nu va rămâne fără apă

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE