24 noiembrie 2019

Sursa: topwar.ru, tass.ru, remnmilitaryblog.com

 În cadrul unui interviu acordat agenției Ukrinform, șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, Ruslan Khomchak, a declarat, pe 24.11.2019, că Federația Rusă va folosi Crimeea doar ca bază militară, fără să o ia în considerare într-un alt mod.

 

Generalul ucrainean este convins că Federația Rusă consideră Crimeea doar ca o bază militară imensă, care ar trebui să reprezinte un coșmar pentru întreaga Europă și Africa de Nord și să le permită rușilor să domine Marea Mediterană. În opinia sa, peninsula nu este luată în considerare ca loc de odihnă pentru ruși.

 

“Pentru a înțelege mai bine, trebuie spus faptul că Federația Rusă nu are nevoie deloc de Crimeea ca loc pentru relaxarea rușilor”, a precizat Khomchak.

 

Potrivit declarațiilor sale, în prezent, Federația Rusă încearcă să domine nu numai Marea Mediterană, dar se și poziționează în Marea Neagră și în Marea Azov aproape ca în apele interne.

 

În același timp, el a menționat că Peninsula Crimeea a fost întotdeauna ucraineană și trebuie să revină sub controlul Kievului. Cu toate acestea, Ucraina singură nu poate face față Federației Ruse și, prin urmare, are nevoie de ajutorul partenerilor și aliaților din NATO și al SUA.

 

“SUA au predat deja două nave de patrulare Ucrainei, iar alte trei vor fi livrate anul viitor, ceea ce va crește în mod semnificativ prezența militară a Ucrainei în Marea Neagră”, a spus generalul, adăugând că, “fără ajutorul Occidentului, dezvoltarea Forțelor Navale ale Ucrainei ar dura zeci de ani”. 

 

Comentariu BSMAP:  Declarațiile șefului Statului Major General al Forțelor Armate trebuie privite în principal în contextul recentului blocaj al sprijinului militar pe care SUA îl acordă Ucrainei. Deși momentul a fost deocamdată depășit, Kievul își menține temerile și simte nevoia să reamintească pericolul reprezentat de Federația Rusă în regiune și, implicit, importanța sprijinului american.

Pe 21 octombrie 2019, Forțele Navale Ucrainene au primit de la SUA două vedete de patrulare clasa "Island", P190 "Slavyansk" și P191 "Starobilsk", care au fost retrase din serviciul Gărzii de Coastă a SUA în 2017. În prezent, acestea se află în proces de modernizare și, după ce vor trece de testele de verificare pe mare, va avea loc ceremonia oficială de introducere în serviciul de luptă al Forțelor Navale.

Se intenționează ca, dacă lucrurile se desfășoară fără probleme, pe baza vedetelor de patrulare clasa "Island" primite și a celor trei care urmează să sosească, Forțele Navale Ucrainene să înființeze un divizion de nave de patrulare cu capacități extinse de luptă.

Având în vedere starea actuală a Forțelor Navale, pentru Ucraina înființarea acestui divizion de nave în următorul an reprezintă o creștere semnificativă a capacității navale de luptă. Raportat însă la capabilitățile și posibilitățile generale de luptă ale Federației Ruse în Marea Neagră, această creștere este de departe una neglijabilă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Șeful Statului Major General al FA ale Ucrainei: Crimeea este o bază militară de coșmar pentru Europa 

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE