Seif

mejor-caja-fuerte

Una dintre prioritățile mele este să am cele mai valoroase bunuri bine păzite. De aceea mă enervează acele seifuri cu încuietori proaste sau care, de fapt, par foarte fragile și ușor de spart. Nu este nimic mai rău decât să cumperi unul care include un sistem de blocare care cu o singură lovitură se deschide deja.

În același timp, am încercat niște cutii care nu doar că nu se deschid ușor, ci nici măcar nu se închid bine! Haideți, cel mai important lucru la un seif este ca încuietoarea să fie sigură și rezistentă , iar acesta nici măcar nu a reușit să facă asta. Adevărul este că a trebuit să încerc să o închid de mai multe ori.

Alte modele sunt vândute ca fiind mari, dar în realitate ajung să fie prea mici chiar și pentru a stoca documente personale.

Am încercat chiar și un model foarte accesibil care avea o grilă de notă, dar era într-adevăr prea subțire.

Cele mai bune seifuri

Care este cel mai bun seif?

Pentru a vă ajuta să evitați toate aceste fiasco-uri, am decis să vă fac aceste recomandări. Acestea sunt aspecte cheie pe care ar trebui să le luați în considerare înainte de a cumpăra unul dintre numeroasele seifuri disponibile pe piața .

Primul aspect este protecția, care ar trebui să fie împotriva incendiilor, a apei și a efracției. Recomand întotdeauna seifuri care nu numai că sunt foarte sigure, dar sunt și impermeabile și rezistente la foc. În ceea ce privește mecanismul de închidere, vă recomandăm cutii cu blocare redundantă, adică care folosesc două tipuri de încuietoare. Există, de asemenea, o clasificare în grade: gradul I, II, gradul III și mai sus.

Dimensiunea seifului va depinde direct de numărul și mărimea obiectelor de valoare pe care doriți să le depozitați. Dacă sunt brațe lungi, este clar că veți avea nevoie de ceva mai mare decât un seif, folosit pentru depozitarea documentelor. Recomandăm, de asemenea, cutiile de perete sau cutiile de perete încorporate, deoarece sunt mai sigure decât cele portabile.

În ceea ce privește prețul , nu uitați că seifurile pot fi scumpe, dar dacă doriți cu adevărat să vă protejați bunurile cele mai valoroase, va trebui să cheltuiți ceea ce este necesar.

În lista comparativă cu cele mai fiabile, mai sigure și cele mai puțin costisitoare modele.

Iată cele mai bune seifuri:

1. Seif FAC 104-M

Protejați-vă cele mai valoroase obiecte

41WNANJw7PL

Vezi pretul Emag

Acest seif are dimensiuni interioare de 40. 5 x 34,5 x 25,5 cm, o ușă din tablă de oțel de 6 mm și 4 știfturi de 20 mm, iar greutatea sa este de 22,5 kg, ceea ce îl face foarte robust și îi conferă un sentiment de rezistență și fiabilitate.

Folosește o încuietoare mecanică cu știfturi cu 4 discuri coaxiale, o deschidere de urgență și un buton numerotat care permite să modificați setarea de câte ori aveți nevoie.

Pentru a deschide, va trebui să rotiți 360º în sensul acelor de ceasornic, în timp ce închiderea se face în direcția opusă.

Un avantaj este că este o cutie ancorată, cu spatele mai lat decât partea din față, ceea ce face dificilă îndepărtarea ei de pe perete.

2. Siguranță certificată Yale YSM/250/EG1

Versatilă și convenabilă

41oKWbjRzYS

Vezi pretul Emag

Aceasta este o cutie mică pentru nevoi mai simple, care are dimensiuni interne de 24 x 33,7 x 23 cm și o capacitate de depozitare de 18 litri. În același timp, utilizează sistemul de închidere electronică care îi conferă un grad ridicat de securitate și încredere.

Dispune de o tastatură alfanumerică cu afișaj LED retroiluminat pentru a vă îmbunătăți experiența și de doi pini de rotație de 22 mm. De asemenea, dispune de balamale întărite, încuietoare cu 6 pârghii, pereți groși de 3 mm și ușă de 8 mm.

Are chiar și o căptușeală și o lumină internă, precum și un design certificat. Poate fi montat la suprafață sau încastrat și utilizează 4 baterii R6. Este ideal pentru uz casnic sau pentru birou.

3. Burg-Wächter PointSafe PW 3 E

Calitate, siguranță și liniște sufletească

41Pvb9hWo0L

Vezi pretul Emag

Marca germană Burg-Wächter Burg-Wächter oferă acest excelent seif încorporabil de culoare neagră, cu dimensiuni interne de 21. 3 x 34,5 x 14 cm cu încuietoare cu combinație electronică , ideală pentru depozitarea tuturor obiectelor de valoare mici, de la bijuterii și pașapoarte până la numerar.

Are un corp solid cu un singur perete, o ușă cu pereți dubli și un sistem ușor de instalat, cu materiale de fixare deja incluse.

Interfața electronică include tastatură alfanumerică și afișaj de bună calitate. Cântărește 14,8 kg și are o capacitate de depozitare de până la 10,3 litri. Dispune de un sistem de blocare de urgență în cazul în care se termină bateria.

4. Seif HMF

Mare și sigur

41La4CuPseL

Vezi pretul Emag

Acum vă aduc un seif puțin mai mare, pentru a putea depozita obiecte mai mari. Este un model realizat cu pereți și ușă din oțel masiv, precum și cu un zăvor dublu și încuietoare electronică, cu posibilitatea de a face combinații de la 3 la 8 cifre.

Și în cazul în care rămâneți fără baterii, produsul este prevăzut cu un sistem de securitate de urgență pentru a deschide cutia cu chei suplimentare.

În ceea ce privește specificațiile, are pereți de 2 mm grosime și ușă de 4 mm grosime. În timp ce dimensiunile exterioare sunt de 50 x 35 x 33 cm, iar dimensiunile interioare sunt de 49,6 x 34,6 x 27 cm. Utilizează 4 baterii AA.

5. Seiful electronic TecTake

Dimensiuni și calitate bună

41IAojjLv-L

Vezi pretul Emag

Dintre cele tipuri de seifuri, acest model se clasifică drept electronic și funcționează cu 4 baterii AA. Este prevăzut cu un set de chei de urgență pentru a deschide dispozitivul în cazul în care bateriile rămân fără energie și o tastatură alfanumerică pentru a introduce combinații de 3 până la 8 cifre

Este fabricat din fier, dimensiunile sale aproximative sunt de 50 x 35 x 34,5 cm, iar sistemul de închidere are un știft dublu. Grosimea ușii este de 3 mm și are o greutate de 17,8 kg.

Un mare avantaj este faptul că produsul include deja materialul de fixare pentru fixarea cutiei, covorul de podea, bateriile și manualul.

Nu vă lăsați niciodată obiectele cele mai valoroase la vedere sau neprotejate. Nu se știe niciodată când o persoană rău intenționată se poate ascunde în preajmă și vă poate lua bunurile cele mai prețioase.

Nu vă gândiți că aceste cutii sunt destinate doar uzului casnic, deoarece le puteți folosi și la birou , protejându-vă astfel documentele confidențiale și cele mai sensibile.

În cele din urmă, nu uitați că multe dintre aceste cutii bune sunt electronice, așa că este bine să aveți la voi câteva baterii de rezervă. În același timp, vă recomand să aveți întotdeauna la dumneavoastră cheile de urgență în cazul în care rămâneți fără baterii.

Acestea sunt cele 9 tipuri de seifuri disponibile pe piață

Nu vă condamn - pentru că și mie mi se întâmplă același lucru - că atunci când vă gândiți la un seif, vă vine în minte imaginea seifurilor iconice din filme: cele din spatele unui tablou sau cele monumentale din bănci.mejor-caja-fuerte

Cu toate acestea, este important de reținut că există diferite tipuri de seifuri care, pe lângă faptul că îndeplinesc funcția lor esențială: protejarea de obiecte de valoare de hoți, au fost dezvoltate pentru a se adapta la nevoi specifice, precum și la diferite medii și pentru a rezista în timp.

Seifuri cu bypass securizat

Cunoscute și sub numele de seifuri camuflate, acestea sunt concepute sub forma unei cărți, lumânări, prize de perete sau alte obiecte, reușind astfel să treacă neobservate sub privirea amenințătoare a oricărui infractor.

De exemplu, într-un seif în formă de carte ați putea păstra obiectele de valoare și le-ați putea depozita împreună cu alte opere literare reale pe raft, în loc să le țineți ascunse într-un loc pe care ați putea chiar să-l uitați.

Seifuri rezistente la foc

După cum sugerează și numele lor, acestea sunt seifuri capabile să reziste la temperaturi extreme de foc. Iar dintre varietatea de astfel de seifuri, cele instalate într-o podea de beton sunt cele mai rezistente.

În general, aceste seifuri garantează între 30 de minute și 4 ore de protecție; cu toate acestea, nu toate modelele sunt etanșe și, prin urmare, deși conținutul a fost protejat împotriva incendiilor, apa din furtunurile de incendiu poate ajunge la el.

Având în vedere acest fapt, este important ca obiectele pe care le depozitați într-un seif rezistent la foc să fie protejate suplimentar în containere de plastic sigilate, pungi cu sigiliu dublu și/sau similare.

Seifuri de perete

Acesta este un tip de seif pe care îl puteți încorpora în perete și îi puteți ascunde prezența prin amplasarea unui tablou, a unui raft, a unui dulap sau a unei alte piese de mobilier la alegere, care să păstreze, de asemenea, decorul spațiului.

În mod normal, aceasta este una dintre cele soluții de securitate pentru care utilizatorii optează pentru protejarea bijuteriilor și/sau a documentelor foarte importante.

Seifuri pentru bijuterii

Acestea sunt seifuri care au prevederi specifice pentru depozitarea bijuteriilor, precum și a altor obiecte de valoare aferente .

Vorbesc despre particularități, cum ar fi, interior dezvoltat cu lemn fin și căptușeli din țesătură, printre alte configurații interesante, inclusiv despre faptul că aceste cutii vin adesea în dimensiuni mici și sunt mai compacte decât alte modele.

Seifuri rezistente la efracție

Deși esența unui seif este aceea de a preveni ca bunurile de mare valoare să cadă în mâinile hoților, seifurile rezistente la efracție au particularitatea de a fi invulnerabile la o mare varietate de instrumente pentru a avea acces în interiorul lor.

Dezavantajul acestui tip de seif este că nu este rezistent la foc.

Seifuri rezistente la mediul înconjurător

Acestea se caracterizează prin faptul că rezistă la imersiunea în apă și la coroziunea cauzată de apă, precum și la efectele prafului, printre alte elemente de mediu.

Un detaliu foarte important este că un seif rezistent la foc nu este neapărat rezistent la apă și nici invers.

Echipamente de protecție a registrelor

Această parte se referă la dispozitive de protecție a diferitelor registre pe baza unor clasificări bazate pe rezistența la impact în caz de cădere de la anumite înălțimi, precum și la căderea de resturi pe acestea în timpul unui incendiu.

Interiorul acestor soluții are containere clasificate individual cu elemente izolate, capace, uși sau sertare.

Seifuri ignifuge

Dintre seifurile ignifuge cu un volum mai mare, seifurile modulare cu o cameră sunt cele mai frecvent utilizate de agențiile guvernamentale, companiile mari și chiar de companiile de depozitare.

Aplicațiile acestor seifuri - în funcție de clasa lor - pot varia de la protecția documentelor de mare valoare de hârtie Clasa 350 până la protejarea datelor de mari dimensiuni sau a unor întregi centre de date Clasa 125 ).

Seifuri pentru numerar

Ca și bancomatele și distribuitoarele de monede, acest tip de seif - denumit și seif inteligent - este cel special dezvoltat pentru a distribui numerar sau a valida facturi, având ca scop crearea unor medii de tranzacționare mai sigure.

Pe lângă faptul că seiful de numerar funcționează ca parte a unui sistem automatizat, acesta are clasificări care variază de la 125 pentru soluții de bază până la cele avansate clasa TXTL-60, certificate pentru a rezista la explozibili puternici.

Cei 4 factori de care trebuie să țineți cont înainte de a cumpăra un seif

Având în vedere că piața vă oferă o gamă largă de modele de seifuri, nu trebuie să vă grăbiți să verificați dacă soluția pe care o aveți în vedere este cea capabilă să vă satisfacă nevoile de protecție.

Aruncați o privire la cei patru factori pe care ar trebui să îi luați în considerare atunci când cumpărați un seif.

Obiecte care trebuie protejate în seif

Deși - prin esență - ați putea crede că toate seifurile sunt la fel și, prin urmare, toate sunt perfect adecvate pentru orice tip de obiecte care trebuie depozitate, permiteți-mi să vă spun că majoritatea acestor dispozitive sunt dezvoltate pentru scopuri specifice.

Acest lucru este evident nu numai în designul seifului, ci și în nivelul de securitate cu care a fost echipat.

Prețul seifului

În prezent, este posibil să cumpărați un seif accesibil de bună calitate pentru aproximativ 85 de euro.

Vorbesc despre un seif rezistent la foc care poate conține un teanc de documente importante.

În timp ce de la 100 de euro la puțin peste 255 de euro, ați putea obține un seif de 1,2 - 1,3 metri cubi.

Desigur, dacă doriți un seif mai mare și foarte puternic , precum și componente suplimentare și avansate, prețul său nu poate fi mai mic de 800 de euro.

Ca un sfat, consultați specificațiile și opțiunile. Nu vă lăsați niciodată păcălit de primul seif ieftin sau de cel mai ieftin dintre cele mai scumpe seifuri pe care le vedeți pe piață.

Amplasarea seifului

În această parte, depinde de dumneavoastră să fiți prevăzători și să aveți bun simț, deoarece amplasarea seifului va defini și tipul de seif care va proteja cu adevărat obiectele dumneavoastră în diferite situații.

Și un exemplu în acest sens este că, deși dormitorul principal este de obicei primul loc abordat de 'prietenii celor nedoriți' și din acest motiv subsolul ar fi cel mai potrivit loc pentru amplasarea seifului -inclusiv în caz de incendiu-, dacă vă aflați într-un loc predispus la inundații, atunci subsolul v-ar ține într-o neliniște perenă.

Tipul de încuietoare

În prezent, pe lângă diferitele modele de seifuri, aveți și posibilitatea de a alege tipul de încuietoare sau de combinație care nu numai că vă garantează că obiectele dvs. vor fi păstrate în siguranță, dar și că nu vă veți încurca atunci când trebuie să le accesați.

Tastatură digitală sau încuietoare electronică

Această soluție necesită introducerea unui cod PIN numeric , atât pentru blocarea, cât și pentru deblocarea seifului.

Chei manuale

Seifurile cu acest tip de încuietoare sunt, de obicei, cele mai vulnerabile, deși există modele care includ un alt tip de încuietoare pentru a consolida securitatea împotriva atacurilor violente.

Încuietoare biometrică

Una dintre cele mai atractive inovații de pe piață, deoarece acest sistem nu numai că este capabil să recunoască amprentele digitale ale utilizatorului pentru a deschide și închide seiful, ci și înregistrează - cu data și ora - accesările dispozitivului.

Încuietoare cu combinație

Aceasta este cea mai veche opțiune și, în general, necesită ca utilizatorul să combine trei cifre pentru a avea acces la seif.

Această combinație poate fi definită, astfel încât, dacă este uitată vreodată, va fi necesar să se contacteze producătorul.

Iată care sunt cele 5 avantaje de a avea un seif acasă

Dacă credeți că seifurile sunt doar pentru personalități și celebrități, aruncați o privire la avantajele minunate pe care le veți obține dacă veți avea unul dintre aceste dispozitive în casă.

Protecție maximă

În timp ce cel mai întunecat colț al dulapului ar putea fi ascunzătoarea perfectă pentru acea prețioasă moștenire de familie, bani, bijuterii și/sau documente, printre altele, un seif va asigura că aceste lucruri nu vor cădea în mâinile hoților.

Protecție superioară împotriva incidentelor

În plus față de securitatea esențială, multe seifuri sunt capabile să reziste la temperaturi ridicate în timpul incendiilor și chiar să evacueze apa din interior în caz de inundații.

Astfel, documentele și alte obiecte pot fi protejate în orice moment.

Economii la asigurarea locuinței

Având un seif în casă, ați reduce riscul de pierderi materiale în interiorul locuinței și, astfel, ați scădea rata asigurării locuinței, astfel încât ați putea folosi acești bani chiar și pentru investiții.

Securitate sporită în casă

Dacă aveți copii acasă și dețineți în același timp o armă de foc sau alte obiecte nesigure, un seif ar fi modalitatea perfectă de a evita chiar și rezultate nefericite.

Liniște totală

Fără a face aluzie la vreo credință, un seif este capabil să ofere liniște sufletească și pace spirituală.

Și vă spun din proprie experiență.

Faptul că știu că obiectele mele de valoare - și chiar și o parte din bani - sunt bine păzite mă ușurează.

Toate seifurile sunt sigure. adevărat sau fals?

În esență, este adevărat. Toate seifurile sunt echipate pentru a asigura securitatea.

Cu toate acestea, nivelul de securitate variază în funcție de model și de producător.

De exemplu, un seif de bază pentru uz casnic garantează securitatea împotriva unui spărgător obișnuit, în timp ce un seif pentru instituții sau birouri are caracteristici mai avansate în construcția sa.

În plus, există marca a seifului. Dacă este vorba de o firmă recunoscută, care respectă standardele industriei și își supune modelele la teste riguroase, este evident că dispozitivul nu va putea rezista atacurilor spărgătorilor.

Toate seifurile sunt rezistente la foc. Adevărat sau fals?

Fals.

Pentru că nu toate seifurile sunt invulnerabile la acțiunile nemiloase ale hoților, și cu atât mai puțin rezistente la foc.

Deși pot să vă spun că majoritatea seifurilor din ziua de azi sunt prevăzute cu un anumit grad de protecție împotriva incendiilor, nu toate sunt capabile să reziste la cele mai înalte temperaturi.

Pentru a vă ghida în acest sens, uitați-vă la certificatele de rezistență la foc în producția de siguranță; acestea sunt LFS (noul standard european), SP (laborator suedez de înaltă reputație) și UL (laborator american).

În plus față de aceste inițiale, ar trebui să afișați și numerele 30, 60, 90 sau 120, care reprezintă câte minute poate supraviețui seiful în caz de incendiu.

Dimensiunea și designul seifului sunt importante. adevărat sau fals?

Adevărat.

Înainte de a alege un seif, unul dintre factorii pe care nu trebuie să îi subestimați sunt dimensiunile și designul interior al seifului, deoarece grosimea corpului poate face ca spațiul de depozitare să fie adesea prea mic.

Chei pentru a alege cel mai bun seif de bani

Fie că este vorba despre păstrarea câtorva monede de rezervă pentru uzul zilnic sau pentru situații de urgență acasă, sau chiar pentru uz comercial, este important ca seiful de bani pe care îl cumpărați să aibă dimensiunea potrivită.

Mă refer la faptul că, dacă aveți în vedere să depozitați o sumă mare de bani și că în viitor aceasta ar putea continua să crească, ei bine, seiful recomandat ar fi unul care, pe lângă faptul că este mai mare ca dimensiuni, are un grad de securitate și de rezistență la foc semnificativ.

În ceea ce privește sistemul de închidere, tastatura electronică este cea mai frecvent utilizată; dar dacă doriți soluții mai avansate, cea mai bună alegere ar fi o încuietoare biometrică .

Și, ca bonus, nu ignorați caracteristicile precum compartimentele pentru bancnote și/sau monede, precum și o pungă sigilată pentru a proteja banii în caz de inundații, iar seiful nu este impermeabil.

Rețineți că, cu cât adăugați mai multe caracteristici, cu atât mai mare va fi costul seifului. Dar, în cele din urmă, va merita, și tu știi asta.

Acestea sunt materialele din care sunt fabricate seifurile

Deși designul cubic a rămas neschimbat de la începuturile sale, seifurile au evoluat în timp în ceea ce privește sistemele de închidere și de căptușeală.

O dovadă a acestui fapt este faptul că, deși primele seifuri au fost dezvoltate din fontă, producătorii moderni au trecut la oțel , deoarece oferă un corp mai puternic și mai rezistent la rugină.

Pe de altă parte, există aliaje speciale pentru fabricarea de seifuri rezistente la foc și la atacuri fizice extreme.

Și, în cele din urmă, este imposibil să nu menționăm seifurile din plastic și în diverse culori, capabile nu numai să reziste la șocuri și la coroziune, dar multe dintre ele sunt dotate și cu acoperiri antibacteriene .