Semineu cu bioetanol

mejor-chimenea-de-bioetanol

Căutând cel mai bun șemineu cu bioetanol pe care să-l punem în camera de zi a apartamentului nostru, nu am fost foarte clar în privința specificațiilor și am cumpărat unul, acum un an, care părea foarte șubred și nesigur. Focul trebuie manevrat cu grijă, așa că am decis să găsesc unul mai eficient, care să fie accesibil, bineînțeles, pentru a-i face pe plac soției mele și pentru a putea bea acele pahare de roșu în fața flăcărilor.

Și ție îți place ideea? Sunt sigur că da. O cină romantică în fața focului este imbatabilă. Întrebarea este cum să vă ocupați de cenușa și de fumul tipic unui șemineu cu lemne. Cel puțin pe soția mea o deranjează. Și eu, și evident, într-un apartament, fără coș de fum, este imposibil. Mi-au fost recomandate aceste aragazuri cu bioetanol și sunt foarte bune, nu au nevoie de coș de fum!

Bineînțeles, trebuie să știi cum să o alegi pe cea potrivită, pentru că dacă nu o faci, vei fi dezamăgit și vor fi bani irosiți. În plus față de un brand de încredere, care produce arzătoare de bună calitate, pentru mine a fost necesar să găsesc un preț mai puțin costisitor, deoarece am investit deja în ceva similar cu puțin timp în urmă. Așa că am făcut câteva cercetări și am găsit câteva opțiuni foarte bune.

Cele mai bune șeminee cu bioetanol

Care este cel mai bun șemineu cu bioetanol?

Ideea unui astfel de sistem de încălzire este că, cel puțin, poate reduce frigul din camera în care este amplasat. Chiar mai convenabil dacă poate încălzi toată casa, nu?

Acum, ceea ce este cu adevărat grozav la aceste modele relativ noi și la modă este că sunt foarte ușor de instalat și ecologice.

Tipul de combustibil pe care îl utilizează conține materii vegetale, inclusiv sfeclă de zahăr și trestie de zahăr. Atunci când sunt aprinse, acestea nu emană aproape deloc CO2 și vapori de apă. Grozav, nu-i așa? Acum, ce trebuie să căutați la unul pentru a vă face să vă simțiți mulțumit de achiziția dvs. Luați aminte:

Utilizare - Dacă vă interesează doar din motive estetice, un arzător de 1L este suficient. Pe de altă parte, dacă sunteți interesat să aclimatizați o cameră sau mai multe camere, este recomandabil să luați în considerare o opțiune mai mare care are o valoare calorică ridicată.

Material - Dacă sunteți interesat să o folosiți în aer liber, ar trebui să preferați ca aceasta să fie din oțel inoxidabil și nu din lemn, pentru a rezista mai mult timp.

Carburant - Căutați întotdeauna bioetanol de înaltă calitate pentru a evita orice miros neplăcut. De obicei nu există, dar având în vedere că acest combustibil conține și alcool, dacă primești unul prost, acesta va fi parfumul casei.

Măsuri de siguranță - Dacă în casă sunt copii sau animale de companie, un șemineu de perete este întotdeauna preferabil. Luați întotdeauna măsuri de precauție atunci când îl utilizați și citiți complet manualul de instrucțiuni pentru a evita arsurile și incendiile.

Designul șemineului dvs. va fi, de asemenea, important. Ideea este să se potrivească cu mediul înconjurător. Dacă aveți nevoie de o comparație ca un ghid, iată care sunt în prezent cele mai bune 5 șeminee cu bioetanol de pe piață.

Iată dintre cele mai bune șeminee cu bioetanol:

1. Șemineu electric Klarstein FP1 Castillo

Silențios, confortabil, sigur și elegant

415Fs8D-+uL

Vezi pretul Emag

Unul dintre marile avantaje ale acestui șemineu este aspectul său realist. Are o carcasă asemănătoare cu cele din stilul victorian și vă va umple casa de căldură și lumini confortabile, dar fără fum sau cenușă.

Acesta este un aparat de interior proiectat cu o imitație de fontă lăcuită negru, și finisaje luxoase care se potrivesc cu orice decor, în special cu mobilierul rustic, artizanal și, evident, cu cele de eleganță victoriană.

Acest echipament este adecvat pe tot parcursul anului, deoarece simulatoarele sunt instalate independent de radiator. Adică, iarna funcționează ca un mijloc de încălzire , iar în celelalte anotimpuri este doar un element decorativ frumos.

Are un radiator cu două niveluri de putere, un simulator cu halogen cu consum redus și o parte frontală mare din sticlă de protecție.

Este sigur și silențios, se oprește automat atunci când atinge o temperatură de 85ºC și este foarte potrivit pentru încăperi cu o suprafață maximă de 40 de metri pătrați.

2. Șemineu de perete cu bioetanol Costway HW58930ES

Sigur și de înaltă calitate. Flacără controlabilă

 

Vezi pretul Emag

Fabricat din oțel inoxidabil cu o combinație de fier care îl face o unitate robustă, acest șemineu cu bioetanol este potrivit pentru utilizare ca șemineu de perete sau ca șemineu independent, dar nu ca șemineu încorporat de tip.

Dispune de o cameră de ardere cu placă de stingere și o putere de încălzire care vă va menține cald pentru o perioadă cuprinsă între 4 și 6 ore continue.

Este un arzător cu bioetanol foarte sigur, flăcările sale sunt complet controlabile de la 10 până la 20 de centimetri, fără niciun risc de incendiu sau de scăpare de sub control.

Stilul său modern și plăcut, dar în același timp rezistent, se potrivește oricărui tip de decor și va conferi camerei dvs. o notă de distincție și modernitate. Cu unul dintre acestea veți avea o senzație plăcută de căldură pentru o perioadă lungă de timp.

Este însoțit de un manual de instrucțiuni în limba engleză, iar combustibilul trebuie achiziționat separat. Este unul dintre cele mai sigure din ofertă.

3. Șemineu bioetanol Berlin de Kaminbau Mierzwa

Cu 15 pietre decorative

31xhR27VaCL

Vezi pretul Emag

Pentru o senzație de șemineu confortabil, cu ardere de lemne, acest model este perfect. Este fabricat în Germania, din MDF lăcuit alb sau lemn de brad lăcuit. Acesta are o putere de încălzire de 3,5 kW.

Arzătorul său pe bioetanol este fabricat din oțel inoxidabil acoperit cu pulbere neagră. Are o tijă de ridicare cu un mâner din lemn, precum și 15 pietre decorative pentru a înfrumuseța focul și camera în care îl instalați.

Funcționează și cu gel. Este perfect pentru un apartament, deoarece nu este nevoie de instalare sau de coș de ventilație.

4. Șemineu cu bioetanol Ego Tomasucci

Elegant și modern

41wW1ai7hOL

Vezi pretul Emag

Un apartament modern și îngrijit are nevoie de acest tip de aragaz pentru a-l încălzi și înfrumuseța. Serios, arată foarte frumos și elegant, este unul dintre preferatele mele. Cu sticla de siguranță temperată și camera de ardere din oțel inoxidabil, cu o capacitate de 1 l, arată foarte bine.

Oferă o autonomie între 2 și 3 ore, în funcție de deschiderea ușii de flacără. Energia consumată este curată și regenerabilă datorită utilizării bioetanolului. Emite doar vapori de apă și dioxid (CO2) echivalentul a 3 lumânări aprinse. Fără fum, fără mirosuri, fără cenușă de aspirat.

Include un burete ceramic și bricheta pentru a-l aprinde.

5. Șemineu bio Purline montat pe perete

Cu kit de asamblare

51mg0-khrsL

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți în căutarea unui model de montat pe perete, decorativ și care să nu fie la îndemâna copiilor, acesta este foarte potrivit. De fapt, vine cu kitul său de asamblare, deși s-ar putea să aveți nevoie de un bun meseriaș pentru a face instalarea. Cu toate acestea, este rapid și fără efort.

Măsoară 70 x 20 x 60 cm și are un corp frumos din oțel lăcuit negru. Puterea sa termică este echivalentă cu aproximativ 1,75 kW. Blocul de combustie din interior, realizat din oțel inoxidabil, are 1,2 litri și dispune de o funcție de reglare a flăcării.

Dacă se dorește, acest model poate fi așezat și pe podeaua oricărei încăperi. Are o durată de ardere de aproximativ 3 ore.

6. Șemineu din lemn Karina MDF Karina

Clasic și decorativ

31WSJI4laEL

Vezi pretul Emag

Cei care nu au buget pentru schimbări structurale în casă, dar au nevoie de un șemineu, pot opta pentru acesta, care este foarte frumos și clasic. Datorită aspectului său, dă impresia de a avea un șemineu tradițional pe lemne. Este fabricat din MDF cu manoperă germană.

Poate fi mutat atunci când este necesar și trebuie doar să aveți la îndemână bioetanol sau combustibil gel pentru a-l pune în funcțiune. Are o înălțime de 102 cm, o lățime de 116 cm și o adâncime de 37 cm.

7. Șemineu bioetanolic model Tornado Deluxe

Cu două arzătoare reglabile

411gcKvXF9L

Vezi pretul Emag

Ideal pentru a se combina cu decorul mediilor sofisticate și moderne, acest model este disponibil în mai multe culori la alegere: negru, alb, antracit, roșu, argintiu și inox.

Este echipat cu 2 arzătoare reglabile din oțel inoxidabil cu o capacitate de 0,85 litri și se încălzesc. Acestea pot aranja foarte bine o cameră de 30 de metri pătrați. Este prevăzut cu distanțiere de perete, în cazul în care doriți să îl agățați într-un loc convenabil din casă.

Nu include un geam de protecție și are o autonomie de aproximativ 3,5 ore, deși, cu intensitatea scăzută a flăcării, poate rezista aproximativ 4 ore.

 

Ghid de cumpărare: cele mai bune șeminee cu etanol

Ce sunt șemineele cu etanol?

31MtSouAAqL

În termeni simpli, aș putea să vă spun că este un dispozitiv de generare a căldurii care folosește bioetanol în procesul de ardere pentru a crește temperatura. Cu toate acestea, aceste șeminee depășesc această simplă explicație. Precizez că acest echipament este cunoscut și sub denumirea de șemineu cu alcool, încălzitor cu etanol sau arzător ecologic și constă în principal dintr-o structură din oțel inoxidabil care este compusă din unul sau mai multe arzătoare care acționează prin generarea de căldură prin acțiunea bioetanolului, nu au structura tipică de coș de fum și nu generează funingine, fum, flacără sau orice tip de iritant.

Acestea au devenit populare în ultima vreme datorită arderii lor curate și simplului fapt că nu generează mirosuri enervante, un paradis pentru cei care suferă de alergii sau pentru cei care suferă de astm și rinită alergică. Este un produs ușor de instalat care nu necesită conducte sau conexiuni speciale.

Tipuri de șeminee cu etanol

Datorită siguranței și controlului asupra arderii sale, șemineul cu etanol poate fi amplasat aproape oriunde în casă, ceea ce a dus la crearea unor tipuri diferite ale acestui produs, fabricate în funcție de nevoile utilizatorului și de caracteristicile locului în care va fi instalat, astfel încât veți găsi următoarele tipuri de șeminee cu bioetanol.

Șemineu de perete cu etanol - După cum sugerează și numele, acesta este un șemineu cu etanol care este amplasat pe perete, în cele mai multe cazuri fiind amplasat ca și cum ar fi un ecran de televiziune cu plasmă. La amplasarea acestuia, trebuie să se țină seama de detaliile de siguranță, cum ar fi asigurarea faptului că se află departe de perdele sau de zonele în care sunt conectate conductele de gaz sau alte servicii casnice de acest tip. Șemineul cu etanol montat pe perete funcționează fără instalare specializată și nu este de obicei disponibil în modele încorporabile . Este ideal pentru apartamente, birouri, săli de așteptare și spații mici.

Șemineu cu etanol independent - Acest soi de șemineu cu etanol poate fi găsit în versiuni foarte mari sau mai mici, marele său avantaj fiind acela că îl puteți amplasa oriunde în casă, afacere sau birou, deoarece este în principal un model independent pe care îl veți găsi în diverse stiluri și finisaje, potrivit pentru aproape orice tip de decor. Toate acestea, evident, mențin utilizarea bioetanolului ca și combustibil pentru iluminat.

Șemineu de masă cu etanol - După cum sugerează și numele, un șemineu de masă este o unitate care se află pe un blat sau pe o masă și este cunoscut și sub numele de aragaz de masă. Acestea sunt de obicei mici și ușor de plasat peste tot. Sunt ideale pentru sufragerie, birou și birou și, deoarece etanolul nu reacționează decât prin producerea de căldură și dioxid de carbon, nu sunt periculoase pentru birourile pline de hârtii.

Șemineu cu etanol încastrat - Un șemineu cu etanol încastrat nu este altceva decât un echipament care este încastrat în perete, în loc să fie agățat, așa cum este cazul modelului de perete. Unul dintre acestea, plasat în interiorul peretelui, va servi pentru a da o atmosferă mai caldă și o valoare adăugată la elementul de design și decorativ. Există chiar și variante atractive cu două fețe .

Arzător - Nu este altceva decât structura responsabilă de controlul flăcărilor șemineului cu etanol, face parte din echipament și este una dintre cele mai importante părți ale aparatului, îl puteți introduce în orice structură cu caracteristici corespunzătoare, apoi puneți etanol în el și puneți-l la treabă. Arzătoarele sunt cele care generează căldura și încălzesc mediul în care este amplasat aparatul.

Beneficiile șemineelor cu etanol

În țări ca a noastră, este necesar să avem surse de căldură pentru a atenua temperaturile agresive la care suntem supuși în anumite perioade ale anului, așa că a avea un șemineu acasă este esențial, dar dacă echipamentul este și cu bioetanol, atunci totul este profit, să vedem care sunt beneficiile:

Combustibil ecologic

Având în vedere că folosește etanol, cunoscut și sub numele de alcool etilic sau bioetanol, este un echipament complet ecologic, care nu produce emisii periculoase nici pentru dumneavoastră, nici pentru mediu. De aceea, acestea sunt ideale pentru instalarea în orice apartament.

Flăcări curate

Cu un șemineu cu etanol nu trebuie să suferiți de prezența funinginii, a fumului sau a cenușii, flăcările sale sunt curate și datorită tipului de combustibil pe care îl folosește, bioetanol, nu are nevoie de o ventilație mai mare, ceea ce face o mare diferență față de aragazul cu lemne.

Design flexibil

Primul lucru care trebuie spus în acest moment este că șemineele cu etanol nu sunt cu adevărat șeminee, adică nu au neapărat acea structură tradițională. Acest lucru se datorează eficienței etanolului, deoarece nu produce emisii periculoase, iar structura în care este amplasat arzătorul poate avea orice formă - visul oricărui decorator de interior devenit realitate! Chiar și arzătorul de etanol inteligent, controlat prin intermediul unui smartphone, este deja disponibil.

Costuri minime de instalare

Fără ieșire de fum și fără a fi necesare conexiuni sau conducte, arzătorul de etanol devine pur și simplu o structură ieftină al cărei arzător poate fi încorporat oriunde fără cheltuieli majore. Nici nu trebuie să cheltuiți mulți bani pe întreținere sau pe achiziționarea de bioetanol pentru a-l menține în funcțiune.

Design modern și elegant

Dată fiind marea varietate de modele existente în care puteți găsi un șemineu pe bioetanol, designul acestuia se potrivește oricărui mediu, de la cele mai impunătoare decorațiuni victoriene până la cele mai minimaliste camere tipice apartamentelor închiriate, doar prin adăugarea unuia dintre acestea veți da un plus de valoare locuinței dumneavoastră.

Ușurința de utilizare și întreținere

Așa cum v-am mai spus, nu există nimic mai simplu decât să pornești un șemineu pe bioetanol, ca să nu mai vorbim de întreținerea simplă pe care o au, având în vedere că blocul de ardere este realizat cu un arzător care folosește bioetanol,

Portabilitate

Cu excepția modelului încorporat, șemineul cu bioetanol este un dispozitiv portabil care poate fi utilizat atât în camera de zi , cât și în aer liber. Acesta poate fi mutat dintr-un loc în altul fără inconveniente majore.

Ce este combustibilul pe bază de etanol?

Cunoscut și sub denumirea de alcool etilic sau bioetanol, este un alcool fermentat din amidon, amidon de grâu, cartofi, zahăr, porumb, sorg și orz. Acest alcool din cereale este amestecat cu benzină și folosit ca și combustibil pentru șemineu sau aragaz cu bioetanol. Se găsește la stațiile de benzină sau în magazinele specializate în litri.

Cum se utilizează un șemineu cu bioetanol?

Nu trebuie să ai un doctorat sau să fii un geniu pentru a monta un șemineu pe bioetanol, dar este un dispozitiv care generează flăcări, așa că nu poți lua lucrurile cu ușurință, așa că iată câțiva pași simpli și utili:

Aprinderea șemineului

La aprinderea șemineului cu bioetanol trebuie să țineți cont de mai multe lucruri, primul fiind să vă asigurați că arzătoarele sunt curate și să verificați dacă arzătorul este plin cu bioetanol cel puțin două treimi. Asigurați-vă că șemineul se află la o distanță de cel puțin 1,3 metri față de perdele și obiecte inflamabile. Citiți instrucțiunile, umpleți cu bioetanol, dacă este necesar, aprindeți cu o brichetă lungă și țineți recipientul de bioetanol departe de aparatul aprins.

Stingerea șemineului

În mod ideal, lăsați bioetanolul să se epuizeze, dar dacă trebuie să îl stingeți urgent, utilizați instrumentul de amortizare, nu reaprindeți focul până când nu sunteți sigur că șemineul este rece și nu atingeți un șemineu deschis care tocmai a fost stins.

Curățarea și întreținerea

Este destul de simplu, dacă vărsați bioetanol, curățați-l cu o cârpă uscată, apoi cu o cârpă umedă și lăsați-l să se usuce, nu folosiți tampoane de curățat sau vată de oțel neagră pentru arzătoare, deoarece le puteți zgâria, puteți curăța exteriorul cu cârpe umede și arzătoarele cu cârpe umede și calde, sticla poate fi curățată cu detergent pentru sticlă odată ce șemineul este rece.

Arzător cu bioetanol - caracteristici de siguranță

Nu trebuie să pierdeți din vedere faptul că, oricât de practic ar fi, un șemineu cu bioetanol este inflamabil,

Tava de vărsare

Deoarece bioetanolul se poate vărsa atunci când alimentați arzătorul, unele au o tavă care colectează combustibilul vărsat și îl toarnă înapoi în arzător, ceea ce vă poate salva de mai multe sperieturi.

Stingerea flăcării

Deși bioetanolul se consumă, în general, în coșul de fum, majoritatea aparatelor au un capac de flacără sau un instrument de amortizare sau de stingere care se plasează direct pe arzător pentru a o stinge.

Instalarea arzătorului pe bioetanol

Deși instalarea și aprinderea unui șemineu pe bioetanol nu reprezintă o mare problemă, este necesar să țineți cont de pași importanți de siguranță: În primul rând, evitați scurgerile, iar dacă acestea apar, aveți la dispoziție o tavă de colectare sau ceva care să vă usuce, țineți obiectele inflamabile departe de apropierea șemineului pe bioetanol, aprindeți-l de la o distanță sigură pentru a evita accidentele și stingeți flacăra cu instrumentul de stingere specific.

Sfaturi la cumpărarea unui șemineu cu bioetanol

Înainte de a lua acasă orice model de șemineu cu bioetanol, trebuie să țineți cont de aceste detalii:

Preț - Aici veți găsi varietate, totul depinde de materialul pe care îl selectați și de dimensiunea șemineului bioetanol. Puteți cheltui de la 90 de euro la peste 1 000 de euro, dacă vă permite bugetul. Un model de calitate poate fi găsit pentru 160 de euro sau mai mult, materialele au o mare influență, nu este același lucru cu utilizarea de fibre ceramice sau oțel inoxidabil pentru arzătoare.

Calitate - Ceva robust, cu arzătoare din oțel inoxidabil și care respectă standardele internaționale va fi foarte bine primit.

Siguranță - V-am spus deja, țineți la distanță obiectele inflamabile, respectați instrucțiunile, țineți toate elementele de siguranță ale echipamentului închise și țineți copiii la distanță, nu uitați că este vorba de foc.