Semineu electric

mejor-chimenea-electrica

Dacă vă doriți un șemineu pentru apartamentul sau casa dvs., dar nu sunteți pregătit să vă ocupați de tot ceea ce implică fumul, curățenia și pericolul de incendiu, cel mai bine ar fi să investiți în cel mai bun șemineu electric pe care îl puteți găsi pe piață.

Acest aparat de încălzire este ideal pentru a asigura căldura în camera de zi fără a fi nevoie să folosiți lemne de foc, deoarece funcționează cu energie electrică, dar, reprezintă un consum redus, astfel încât nu va trebui să vă faceți griji cu privire la o factură mare de energie electrică la sfârșitul lunii.

Puteți beneficia de toate avantajele unui șemineu convențional, puteți crea o atmosferă confortabilă pentru toți cei din casă și vă puteți încălzi, fără disconfortul fumului, cenușii și lipsa de siguranță pe care acestea o reprezintă, deoarece aceste aragazuri electrice funcționează cu ajutorul unei flăcări LED care este responsabilă de asigurarea căldurii și decorului.

Dacă vă gândiți să cumpărați un șemineu electric pentru casa dvs., ar fi bine să aruncați o privire la toate opțiunile incredibile pe care le-am compilat în acest comparativ, astfel încât banii dvs. să fie bine investiți într-un produs de calitate.

 

Cele mai bune șeminee electrice

Care este cel mai bun șemineu electric?

Există diferite modele și tipuri de șeminee electrice pe piață, există verticale, de perete, cele care vin cu mobilier pentru televizor, încorporabile, și chiar sub formă de de colț, așa că primul lucru pe care ar trebui să îl evaluezi înainte de a cumpăra unul, este ce design se potrivește cel mai bine stilului tău și al casei tale.

Există șeminee electrice cu design clasic, pentru cei care preferă simplitatea, dar și pentru cei care au optat pentru un stil mai contemporan și chiar minimalist, iar totul va depinde de gusturile, preferințele și spațiul disponibil.

Aragazurile electrice sunt o modalitate excelentă de a da o notă de eleganță și rafinament oricărei camere de zi, în plus, ele nu sunt doar elemente decorative, ci sunt și foarte funcționale, furnizând căldură cu ajutorul flăcărilor lor artificiale de lumini LED care imită adevărata ardere a lemnului.

Iată cele mai bune șeminee electrice:

1. Șemineu electric Castleton

Cu flăcări foarte realiste

41BAc5TBLDL

Vezi pretul Emag

Dacă doriți să faceți din sufrageria dvs. un loc confortabil pentru dvs. și întreaga familie, acest model de șemineu electric va fi perfect pentru a fi adăugat în casa dvs.

Acționează ca un aragaz cu lemne , iar focul pare real, deoarece are un sistem care vă permite să controlați luminozitatea și ambianța camerei, astfel încât veți obține flăcări mai realiste cu acest efect.

Acest șemineu electric de perete vă oferă căldura de care aveți nevoie pentru a vă simți confortabil, datorită controlului termostatic al temperaturii puteți selecta temperatura care vă place cel mai mult.

2. Șemineu electric Klarstein

Design elegant

41SneeNgf5L

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți în căutarea unui șemineu care strigă sofisticare, acesta este modelul potrivit pentru dvs. Acesta este un șemineu electric decorativ cu un aspect simplu, dar cu adevărat plin de farmec, care va aduce căldură și stil în camera dvs. de zi .

Are încălzire electrică și este complet reglabil pentru a aduce căldură în casă, în plus, flăcările sale sunt destul de realiste și personalizabile, puteți alege ca acestea să fie mai mult sau mai puțin mari în funcție de preferințele dvs.

Este destul de sigur, deoarece are un sistem de închidere automată, care va opri aparatul de încălzire atunci când acesta atinge o anumită temperatură.

3. Șemineu electric de perete Homcom

Cu două niveluri de luminozitate

31LPEBYwyJL

Vezi pretul Emag

Acest șemineu de la Homcom este stil încorporabil, astfel încât îl puteți instala pe orice perete și va da un stil unic oricărei încăperi din casa dvs.

Are o telecomandă și este ușor de utilizat, astfel încât îi puteți regla temperatura, luminozitatea și puteți alege dintre cele șapte culori diferite din confortul scaunului dumneavoastră.

Are două niveluri de putere de 900 și 1200 W care se vor adapta nevoilor dumneavoastră de încălzire.

4. Șemineu electric El Fuego

Foarte sigur și cu un design frumos

41t+ySXM+zL

Vezi pretul Emag

Un șemineu electric de perete cu un design diferit, deoarece are un geam curbat, care oferă, de asemenea, flăcări și un efect de lemn foarte realist.

Și acesta nu este doar un șemineu electric decorativ, deoarece oferă și căldură perfect, cu două niveluri de putere de 900 și 1800 W pentru a crea o atmosferă cu adevărat plăcută și confortabilă acasă.

Nu este necesară nici o asamblare sau instalare, aveți nevoie doar de o priză și va fi gata să dea acea notă de care este nevoie în casa dvs.

5. Încălzitor electric Classic Fire 54211 Chicago

Raport calitate-preț perfect

31tnXdcKPAL

Vezi pretul Emag

Acesta este cel mai puțin scump model din această listă, cu un design clasic , ideal pentru cei care preferă stilurile simple, dar foarte funcționale, care își fac treaba.

Acesta este un încălzitor Classic Fire care oferă toate avantajele unui aragaz pe lemne, are un termostat și un regulator de intensitate a flăcării cu LED, astfel încât să îl puteți regla după bunul dvs. plac.

Este un model de perete de foarte bună calitate care va da iluzia de ardere a lemnului.

 

Ce este un șemineu electric?

Este un șemineu care poate funcționa ca un aparat de încălzire sau ca element decorativ, emulând sau acționând ca un șemineu convențional sau ca un aragaz cu lemne,mejor-chimenea-electricadar, fără complicațiile pe care acestea le prezintă de obicei, cum ar fi fumul, cenușa care trebuie curățată și pericolul de incendiu, ceea ce face ca aragazurile electrice să fie mult mai sigure.

Acest lucru se datorează faptului că acestea prezintă flăcări create de lumini LED și desene de lemn care arde, împreună cu elemente suplimentare, cum ar fi roci, care dau un aspect realist. Acestea produc căldură și acționează ca un încălzitor care utilizează energie, cu puteri de până la 2000 W.

Aceste șeminee electrice pot funcționa cu sau fără căldură, dar oferă totuși o ambianță confortabilă oricărei încăperi.

Care sunt tipurile de șeminee electrice disponibile?

Piața de șeminee electrice are diferite modele din care îl puteți alege pe cel care se potrivește cel mai bine spațiului pe care îl aveți acasă, dar și gusturilor dumneavoastră.

Printre acestea le puteți găsi pe cele care vin într-o singură unitate sau cu mobilier, unde puteți adapta diferite componente, cum ar fi televizor, bluray, sistem de sunet și altele.

Există modelele în verticale, care sunt cele care nu trebuie adaptate la un perete, acestea fiind cunoscute și sub numele de șeminee de podea , deoarece le puteți pune oriunde unde aveți spațiu.

Și apoi există modelele încorporabile și de colț , care trebuie instalate pe perete, la fel ca un aragaz cu lemne sau un șemineu convențional.

Cum funcționează șemineele electrice?

Șemineele electrice funcționează în funcție de tipul lor de încălzitor, inclusiv:

Șeminee cu ventilator și bobină de sârmă:

Aceste tipuri de șeminee au o bobină de sârmă care este încălzită, iar aerul din ventilator intră în contact cu această căldură, iar aerul cald iese în încăpere prin gurile de aerisire care pot fi situate în partea superioară, laterală sau inferioară a șemineului.

Șeminee cu încălzire cu infraroșu:

Pe de altă parte, aceste șeminee funcționează prin tehnologia infraroșu, care încălzește lucrurile și persoanele cu care intră în contact printr-o acțiune termodinamică și, prin încălzirea umidității din încăpere, creează o atmosferă mult mai confortabilă decât cele produse de șemineele cu încălzire cu ventilator .

Șeminee cu radiatoare ceramice:

Șemineele cu radiatoare ceramice funcționează cu ajutorul unei plăci ceramice care se încălzește, iar această căldură este absorbită de deflectoarele din aluminiu care, la rândul lor, trimit căldura către ventilator pentru a o transmite în încăperea în care se află radiatorul electric .

Care sunt avantajele unui șemineu electric?

Șemineul electric este un obiect de uz casnic încărcat de avantaje, în primul rând pentru că este mai puțin costisitor decât instalarea unui șemineu convențional, pot fi instalate fără prea multe bătăi de cap, nu reprezintă o cheltuială reală de energie și sunt foarte sigure pentru animalele de companie și copiii mici.

Cu șemineele electrice veți avea efectul de ardere a lemnului pe care îl obțineți cu un șemineu convențional, dar fără riscul de incendiu și fără cenușă de curățat.

Unul dintre cele mai atractive lucruri la un aragaz electric este că nu va exista niciun disconfort din cauza fumului.

Pentru ce vă gândiți să cumpărați un șemineu electric?

Înainte de a cumpăra unul dintre aceste șeminee, trebuie să luați în considerare anumiți factori care vă vor ajuta să găsiți modelul potrivit:

Căutați în primul rând un șemineu care să vă ofere o atmosferă relaxantă generată de efectele realiste ale flăcării?

Dacă sunteți în căutarea mai degrabă a factorului decorativ decât a unui aragaz electric, ar trebui să optați pentru acele modele de șeminee electrice care oferă flăcări mult mai realiste, deoarece acestea vor da acea notă confortabilă casei dvs.

În mod similar, există modele care vă permit să creați efectul de flăcări fără a emite căldură și care vă permit, de asemenea, să activați, atunci când doriți, încălzitorul .

Sunteți interesat în principal de modul în care șemineul electric produce căldură?

După cum veți fi citit mai devreme în articol, șemineele electrice au diferite tipuri de încălzitoare care își fac treaba de a genera căldură, fiecare cu metode diferite și dacă la asta vă gândiți să cumpărați unul, ar trebui să știți clar care este cel care se potrivește cel mai bine gusturilor dumneavoastră.

Fie că este vorba de cele care produc căldură cu ajutorul unei bobine de sârmă, de cele ceramice sau de cele care radiază căldură prin intermediul luminilor infraroșii, ținând cont că acestea sunt cele care acoperă mai mulți metri pătrați.

Doriți să profitați la maximum de spațiul dintr-o cameră prin adăugarea unui șemineu electric care să servească drept mobilier pentru echipamente precum un televizor?

Există modele de șeminee electrice cu mobilă care pot fi folosite cu ușurință pentru a găzdui aparate cum ar fi televizorul și toate componentele sale, economisind astfel spațiu, în special cu modelele de șeminee de colț .

Întrebări frecvente

Șemineele electrice au nevoie de ventilație?

După cum probabil știți, un șemineu convențional are nevoie de ventilație, deoarece atunci când arde lemnul, se produce fum care trebuie să iasă pe undeva prin casă. Acest lucru este diferit în cazul șemineelor electrice și a șemineelor pe bioetanol, deoarece acestea nu produc fum și nu au nevoie de niciun fel de ventilație, ceea ce reduce costurile de instalare.

Sunt reale flăcările unui șemineu electric?

Șemineele electrice nu produc flăcări reale, ci folosesc tehnologia LED însoțită de oglinzi și detalii precum lemnul care arde sau pietre pentru a face simularea unui foc foarte realistă. Luminile cu tehnologie LED sunt cunoscute pentru consumul redus de energie, economisesc energie, așa că nu vă faceți griji în privința facturii de electricitate.

La cele mai recente modele de șeminee electrice, puteți personaliza flăcările LED astfel încât acestea să se schimbe în culoarea dorită.

Șemineele electrice produc căldură?

Răspunsul este da. Acestea produc căldură în diferite moduri, acționând ca un încălzitor electric , astfel încât sunt ideale pentru a fi folosite în zilele mai reci.

Marea majoritate a șemineelor electrice sunt dotate cu termostate pentru a regla nivelul dorit de căldură și au, de asemenea, opțiunea de a acționa flăcările fără a emite căldură, ceea ce înseamnă că vă puteți bucura de atmosfera unui șemineu chiar și în zilele călduroase.

Există, de asemenea, șeminee electrice decorative , care nu produc niciun fel de căldură, iar utilizarea lor este aceea de a da o notă diferită, sofisticată și elegantă oricărei locuințe.

Cât de mult spațiu poate încălzi un șemineu electric?

Acest lucru va depinde în întregime de tipul de șemineu electric pe care îl veți cumpăra.

Modelele, cum ar fi cele care emit căldură în infraroșu, sunt cele care acoperă cea mai mare cantitate de spațiu, putând ajunge până la 92 metri pătrați. Pe de altă parte, modelele care funcționează cu ventilatoare, ajung la o distanță mai mică, putând acoperi între 30 și 40 de metri pătrați.

Cum de a alege un șemineu electric?

Atunci când alegi un șemineu electric, trebuie să te gândești la camera în care va fi instalat, deoarece în funcție de spațiul de care dispune, va trebui să alegi între un model sau altul.

Trebuie să vă asigurați că căldura generată de șemineu este suficientă pentru a acoperi întreaga încăpere, dacă sunteți în căutarea unuia cu scopul de a fi un aragaz electric.

Pe de altă parte, dacă te interesează mai mult partea decorativă sau dacă îți dorești un aparat de încălzire care să aibă rafinament, ține cont de designul și stilul casei tale, căutând modele care să se potrivească cu acestea, astfel încât totul să fie în ton odată ce șemineul este instalat.