Senzori de viteza si cadenta pentru ciclism

Sensor-de-Velocidad-y-Cadencia

Ciclismul este un sport relativ ușor, cu trei factori controlabili: ritmul cardiac, vitezele din față și din spate și cadența pedalării. Cadența de pedalare se măsoară ca număr de rotații ale pedalei pe minut.

Atunci când pedalați pe șosea sau în afara șoselei, cadența este supusă vitezei dumneavoastră generale, care este determinată de forța efortului (ritmul cardiac) și de alegerea vitezei pentru a determina viteza treptelor de viteză.

Cel mai bun senzor de viteză și cadență pentru ciclism măsoară toate aspectele antrenamentului, funcționează ca un vitezometru, calculează timpul și distanța totală parcursă și este wireless.

Cele mai bune senzori de viteză și cadență pentru ciclism

Care este cel mai bun senzor de viteză și cadență pentru ciclism?

Căutarea senzorului ideal poate fi copleșitoare, având în vedere selecția largă și variată de pe piață. Veți găsi trei tipuri diferite, inclusiv cele care măsoară viteza/cadența, precum și senzori care măsoară doar viteza sau cadența.

Cei care măsoară viteza sunt montați pe roata din spate și calculează viteza pe baza circumferinței roții bicicletei, în timp ce senzorii de cadență măsoară rotațiile pe minut prin intermediul brațului ghidonului. Iată o trecere în revistă a celor mai bune computere de bicicletă pe care le puteți cumpăra pentru bicicleta dumneavoastră.

Iată care sunt cei mai buni senzori de viteză și cadență pentru ciclism:

1. Senzor de viteză și cadență pentru bicicletă iGPSPORT SPD61 C61

41QVqUcVnfL

Vezi pretul Emag

Compatibil cu zeci de aplicații de fitness de top din industria sportului. Funcționează cu tehnologia Bluetooth® Smart pentru a înregistra datele cu precizie și cu un consum foarte redus de energie.

Toate datele înregistrate pot fi importate într-o serie de aplicații și dispozitive terțe, precum și cu monitorul de ritm cardiac Polar V800 și serviciul web Polar Flow pentru o analiză mai detaliată.

Datele privind viteza, distanța și timpul pot fi înregistrate și apoi extrapolate pentru a identifica progresele sau neregulile din timpul antrenamentului. Compatibil cu iPhone 4S și modelele ulterioare, precum și cu anumite dispozitive Android. Mai puțin costisitor decât alți senzori și, comparativ, cu aceleași beneficii.

 

6. Wahoo Fitness Blue SC Bluetooth Speed and Pace Sensor

Versatil și convenabil

41sfPqjBklL

Vezi pretul Emag

Permite urmărirea și capturarea în timp real a vitezei, ritmului și distanței pe iPhone, Android și pe calculatorul de bicicletă.

Se conectează fără fir prin Bluetooth 4.0 și ANT+. Funcționează cu Zwift și TrainerRoad și captează cadența pe platforma ta preferată de ciclism de interior. Este ușor și ușor de instalat, vine cu suporturi de cauciuc și fermoar.

Caracteristicile se potrivesc universal (funcționează cu majoritatea bicicletelor). Utilizează aplicații GPS, cântărește doar 36 de grame, este rezistent la apă și are o durată de viață a bateriei de 12 luni.

 

7. Topeak PanoBike

Tehnologie superioară

41C05H40CML

Vezi pretul Emag

Funcționează cu dispozitive iOS, iPhone 4S sau superior și dispozitive Android. Oferă informații în timp real despre antrenamentul tău mobil și transformă smartphone-ul într-un dispozitiv de antrenament personal.

Algoritmul exclusiv Bluetooth Smart prelungește durata de viață a bateriei până la un incredibil 1800 de ore. API îi permite să lucreze cu PanoBike și cu alte aplicații.

Stochează automat datele dumneavoastră. A fost testat pentru a fi rezistent la apă, iar instalarea este foarte ușoară. Compatibil cu monitorul de ritm cardiac Polar V650 GPS.

 

Te-ar putea interesa și: Cel mai bun sac de șa pentru bicicletă

Ce este cadența pe bicicletă?

41Qo-HEcLnL

În ciclism, cadența sau viteza de pedalare este numărul de rotații ale manivelei pe minut; aceasta este viteza cu care pedalează un ciclist.

Este direct proporțională cu viteza roții, dar este o măsură diferită și se modifică în funcție de angrenaj, care determină relația dintre numărul de rotații ale manivelei și numărul de rotații ale roții. Studiile arată că o cadență mai mare înseamnă o creștere a fluxului de sânge către mușchi, ceea ce înseamnă mai mult oxigen în sânge și o performanță aerobică sporită.

Pe de altă parte, o cadență mică într-o treaptă de viteză mare provoacă oboseală rapid și necesită mult timp pentru a recupera. Nu există o cadență perfectă, dar cadența este o parte importantă a sportului. Deși nu există o cifră magică, 90 de rotații pe minut este un obiectiv bun pentru a evita oboseala picioarelor și pentru a profita la maximum de mușchii cu contracție lentă.

Ciclistul mediu are o cadență de aproximativ 60 de rotații pe minut, iar cicliștii avansați, care formează elita pedalării, ating un ritm de 80-100 de rotații pe minut.

Ce este un ANT+?

Este un protocol fără fir pentru monitorizarea datelor furnizate de senzori, cum ar fi ritmul cardiac al unei persoane sau presiunea unei anvelope de mașină, precum și pentru controlul sistemelor, cum ar fi iluminatul interior sau un televizor.

Este proiectat și întreținut de ANT+ Alliance, care este deținută de Garmin. Este o tehnologie fără fir care permite dispozitivelor de monitorizare să comunice între ele. Cele mai importante mărci îl integrează în cele mai bune produse pentru a se asigura că obțineți datele pe care le doriți, când și unde aveți nevoie de ele.

În esență, această tehnologie oferă o experiență de utilizare mai simplă, mai amplă și mai fiabilă. ANT+ înseamnă interoperabilitate, ceea ce înseamnă că produsele ANT+ de la diferite mărci funcționează împreună. Și pentru că dispozitivele sunt compatibile, puteți oricând să adăugați sau să vă modernizați sistemul de monitorizare.

La ce servește un senzor de cadență?

Senzorul de cadență este utilizat pentru a măsura datele de cadență a ciclismului. Acestea sunt o necesitate pentru cicliștii care doresc să își maximizeze rezultatele antrenamentelor.

Aceste dispozitive permit cicliștilor să măsoare puterea de ieșire sub formă de rotații pe minut (RPM), similar unui vitezometru sau pedometru. Se știe că cicliștii de elită pedalează mai repede decât începătorii și fac acest lucru prin dezvoltarea mușchilor și a rezistenței prin intermediul cadenței controlate.

Pedalarea lentă (de obicei 60-70 rpm) provoacă cel mai scăzut nivel de oboseală musculară, în timp ce o cadență mai mare creează rezultate mai bune pentru antrenamentul de anduranță.

Senzorii de viteză oferă o viteză precisă și tind să fie mai sensibili la accelerări și decelerații rapide decât GPS-ul. Cadența este un instrument de antrenament excelent și poate fi folosită pentru a menține un efort eficient atunci când atletul își cunoaște cadența optimă în raport cu puterea.

Ce sunt senzorii de cadență și de viteză?

Știți deja ce este cadența, dar ar trebui să știți că există un echipament capabil să măsoare nu numai acest lucru, ci și să țină evidența vitezelor atinse de bicicleta dumneavoastră.

Acestea sunt dispozitive mici, ușoare pentru a nu crea o greutate suplimentară pe cadrul bicicletei, care, atunci când sunt conectate la bicicletă, sunt responsabile pentru înregistrarea activității dumneavoastră de ciclism. În funcție de tipul de senzor, acestea pot măsura și alți indicatori, cum ar fi ritmul cardiac, caloriile arse, printre altele, care integrează un computer de bicicletă.

Cu alte cuvinte, este vorba de dispozitive care se ocupă cu înregistrarea turațiilor roților, de unde și termenul RPM, care înseamnă: Rotații pe minut .

S-ar putea să te intereseze și: Cea mai bună geantă frontală pentru bicicletă

Senzorii de cadență în ciclism

Senzorii de cadență și de viteză sunt un instrument esențial pentru cei care consideră ciclismul ceva mai mult decât un hobby, nu uitați că profesioniștii își pot îmbunătăți și crește rezistența doar cunoscându-și cifrele, adică volumul de pedalare și vitezele atinse.

Acesta este motivul pentru care senzorii de viteză sunt indispensabili, mai ales dacă doriți să vă urmăriți performanțele pe bicicletă. Cicliștii de elită sunt cunoscuți pentru faptul că pedalează la viteze mai mari, acest lucru fiind obținut prin dezvoltarea unei rezistențe musculare mai mari, totul prin intermediul unei cadențe de pedalare controlate .

Designul senzorilor de cadență

Aceste dispozitive nu reprezintă o modificare majoră a bicicletei dumneavoastră; în general, sunt trei piese care se montează pe cadrul bicicletei în diferite moduri, fie printr-un magnet, fie prin intermediul unor suporturi speciale sau curele care le țin în poziție.

Acești senzori de bicicletă sunt special concepuți pentru a nu crește greutatea la pedalare, sunt realizați în cel mai aerodinamic mod posibil, în acest fel nu vă vor afecta performanța, ci dimpotrivă, veți putea să vă creșteți performanța mult mai mult.

Tipuri de senzori de cadență

Atunci când căutați un senzor de cadență , veți descoperi că există diferite tipuri sau modele din care puteți alege, așa că înainte de a lua unul acasă pentru a-l instala pe bicicletă, ar trebui să vă familiarizați cu fiecare dintre ele și să vedeți care oferă cele mai potrivite funcții pentru stilul dumneavoastră de ciclism.

Senzor de viteză:

Ei bine, după cum sugerează și numele său, acest tip de senzor este responsabil doar de măsurarea vitezelor înregistrate în timpul călătoriilor cu bicicleta, precum și de înregistrarea distanțelor parcurse.

Senzor de cadență:

Acest tip de senzor, de cele mai multe ori cu tehnologie atn sau senzor cu tehnologie wireless, vă permite să măsurați rotațiile pe minut.

Senzor de cadență / viteză:

Pe de altă parte, aveți acest tip de senzor care combină cele mai bune caracteristici ale ambelor grupe, putând măsura viteza, distanța și cadența, înregistrând ritmurile de pedalare.

De ce ar trebui să căutați un senzor de cadență sau un computer de bicicletă?

Dacă considerați că ciclismul face parte din viața dvs. mai degrabă decât un fan ocazional, veți dori întotdeauna să vă îmbunătățiți rezistența, performanța și pedalarea, astfel încât este necesar să urmăriți acești factori importanți atunci când pedalați cu un senzor.

Fie că sunteți pur și simplu curios în legătură cu performanța dumneavoastră sau doriți să îl folosiți pentru motivare, un senzor care poate măsura cadența și viteza la pedalare va fi un aliat perfect compatibil cu bicicleta dumneavoastră.

Ghidul accesoriilor

Atunci când alegeți unul dintre aceste dispozitive, luați în considerare următoarele funcții care, la fel ca și senzorii de viteză , vă vor ajuta să vă îmbunătățiți performanțele pe bicicletă și să mergeți la plimbări din ce în ce mai lungi:

Sistem de montare:

Majoritatea acestor echipamente de cadență au un sistem de montare care vă va ajuta să le atașați la cadrul bicicletei, în funcție de locație.

Pentru funcționalitate, este de preferat ca acești senzori să poată fi montați în partea din față a bicicletei, astfel încât să puteți obține rezultate pe care să le puteți vedea pe afișajul integrat în timp ce pedalați. Există, de asemenea, senzori, în special cei care măsoară viteza, care sunt instalați pe roata din spate .

Senzori de pulsații:

Cunoașterea ritmului cardiac este o modalitate eficientă de a vă maximiza timpul de antrenament, acest lucru poate fi posibil prin intermediul brățărilor sau al ceasurilor care se conectează prin bluetooth la dispozitivul instalat pe bicicletă, permițându-vă să vă cunoașteți bătăile inimii în timp ce pedalați.

Senzor de cadență și viteză:

Indiferent de modelul pe care îl alegeți, este important ca acesta să aibă senzori care să măsoare atât cadența, cât și viteza. Este important să cunoașteți ambii factori atunci când pedalați, iar acestea sunt mult mai precise în înregistrarea acestor cifre decât un dispozitiv GPS.

Fără magneți:

Există modele noi care nu se bazează pe un magnet pentru a fi instalate pe bicicletă, ci au brațe care se adaptează la cadrul bicicletei și care pot fi mutate de la una la alta cu o instalare foarte simplă.

Cu magneți:

Există, de asemenea, modele care pot fi montate cu ajutorul unui magnet și a două piese care acționează ca un braț care se potrivește cu cadrul bicicletei. Instalarea acestui echipament poate fi mai dificilă.

Contoare de putere:

Acest tip de contor înregistrează, în esență, cantitatea de putere pe care un ciclist o pune în pedalare, care se măsoară în wați și se obține fie prin cantitatea de pulsații, fie prin viteză, fără a lua în considerare condițiile externe, cum ar fi vântul sau oboseala.

Te-ar putea interesa și: Cel mai bun set de unelte pentru biciclete

Vă gândiți la un senzor de cadență?

Dacă în acest moment sunteți sigur că doriți să montați un senzor bun pe bicicletă pentru a măsura cadența și viteza, trebuie să știți că există o tehnică de urmat atunci când utilizați acest tip de dispozitiv.

Este necesar să pedalați constant, nu contează dacă încetiniți, dar menținerea unui ritm constant ajută rezultatele să fie mult mai precise, ceea ce este convenabil dacă sunteți un ciclist profesionist.

Unde se montează senzorul de cadență?

După cum probabil știți deja, acesta este un factor variabil în funcție de modelul pe care îl alegeți, începând cu faptul că există senzori care pot fi instalați lângă roți, pe viteze, pe cadrul bicicletei sau pe partea din față a bicicletei. Există chiar și modele de dimensiuni mici, care pot fi purtate în pantofii de ciclism.

Acest tip de senzor poate fi utilizat și pe bicicletele de spinning pentru a urmări activitatea dumneavoastră de ciclism, deși majoritatea bicicletelor de spinning au accelerometre interne .