21 aprilie 2019

Sursa: urdupoint.com

 Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, și-a exprimat convingerea că NATO nu va oferi sprijin militar Ucrainei și nu va participa la noi provocări militare ale autorităților de la Kiev, în Strâmtoarea Kerci.

 

"[NATO] poate sprijini moral și politic Ucraina. Nu văd un scenariu cu navele NATO care se alătură acestor aventurieri pentru a organiza provocări militare Nu îmi imaginez o astfel de situație și, ținând cont de informațiile pe care le deținem, am motive să cred că NATO a decis deja totul pentru sine", a declarat Lavrov într-un interviu acordat postului rus Zvezda.

 

Comentariu BSMAP: Declarația șefului diplomației ruse vine pe fondul intensificării prezenței forțelor navale ale NATO în Marea Neagră. Aceasta este făcută însă destul de târziu și înceracă să afișeze o siguranță care nu a existat în realitate. Anterior, general colonelul Aleksandr Dvornikov, comandantul Regiunii Militare Sud care are în responsabiliate Marea Neagră, a alertat forțele și mijloacele ruse din RM Sud, a ordonat executarea de actiuni aero-navale de afișare a forței și în general, a coordonat o reacție supradimensionată și costisitoare la desfășurarea exercițiului NATO "Sea Shield 2019". 

Altfel spus, în pofida delarațiilor emfatice ale lui S.Lavrov, Rusia chiar s-a temut că Ucraina va încerca să forțeze trecerea prin Strâmtoarea Kerci în această perioadă. Iar teama nu s-a stins în totalitate. Oricând o decizie unilaterală a Ucrainei de a traversa Strâmtoarea Kerci, fără informarea oficială a forțelor  NATO,  poate crea Moscovei o dilemă privind maniera în care ar trebui să reacționeze, având în vedere că în Marea Neagră se află un distrugător american și o navă de cercetare britancă. 

 

 

Serghei Lavrov: NATO nu va participa la noi provocări militare ale autorităților de la Kiev, în Str. Kerci

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE