03 septembrie 2019

Sursa: miltarynews.ru

  Pe 3 septembrie, în cadrul unei conferințe de presă, ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu, a declarat că până în 2028 peste 400 de elicoptere moderne vor fi livrate Forțelor Armate Ruse.

 

„În conformitate cu Programul de stat pentru înzestrare cu armament, în perioada 2018-2027, compania producătoare de elicoptere “Vertaliot Rossii” (inclusă în Rosteh), va produce 423 de elicoptere moderne pentru Ministerul Apărării”, a declarat Shoigu.

 

Potrivit acestuia, până în 2027 militarii ar trebui să primească 98 de elicoptere de atac Mi-28NM, ultima modificare a variantei “Night Hunter” (“Vânătorul de noapte”), în baza unui contract încheiat pe 27 iunie 2019.

 

Potrivit directorului companiei ruse “Vertaliot Rossii”, Andrei Boginsky, în prima etapă, pentru primii trei ani, este planificată furnizarea a câte 6 aeronave pe an, iar în perioada 2023 - 2027, câte 16 elicoptere pe an. 

 

Boginsky a explicat, de asemenea, că este foarte posibilă reducerea costurilor elicopterelor Mi-28NM, întrucât valoarea comenzii permite serializarea producției și eficientizarea proceselor.

 

Problema prețului elicopterelor Mi-28NM modernizate a fost ridicată anterior de Ministerul Apărării, care a apreciat costul elicopterelor ca fiind supraevaluat. 

 

În martie, adjunctul ministrului Apărării, Aleksey Krivoruchko, a anunțat că Ministerul rus al Apărării și  “Vertaliot Rossii” au convenit asupra prețului elicopterelor Mi-28NM. „Astăzi am ajuns la un acord cu compania producătoare. Contractul va fi încheiat, am ajuns la o înțelegere deplină asupra prețului, ne pregătim, începem munca”, a declarat atunci Krivoruchko pentru presă.

 

Elicopterul de atac Mi-28NM este proiectat pentru sprijinul aerian al infanteriei moto și al structurilor de recunoaștere. Lucrările la o versiune modernizată a “Night Hunter” au început în 2009. Potrivit surselor rusești, elicopterul a fost dotat “cu un sistem de armament de înaltă precizie, un sistem de apărare antiaeriană, un sistem modern de control, un cockpit de sticlă și un radar fundamental nou care asigură vizibilitate integrală. În plus, Mi-28NM este echipat cu motoare noi și palete rotor modernizate, care contribuie la creșterea vitezei elicopterului.”

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Elicopterele contractate de Ministerul rus al Apărării sunt destinate pentru dotarea brigăzilor și regimentelor de elicoptere din organica Aviației Forțelor Terestre.

În ultimii ani, în compunerea Aviației Forțelor Terestre, au fost formate câte o brigadă de elicoptere în fiecare Regiune Militară și câte un regiment de elicoptere pentru fiecare armată de arme întrunite.

Însă, pentru implementarea noii concepții a conducerii Forțelor Armate ale Federației Ruse de constituire și întrebuințare la scară largă a grupurilor tactice aeropurtate, este imperios necesară creșterea numărului de elicoptere din dotarea structurilor Armatelor de Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană de la nivelul Regiunilor Militare. Acestea trebuie să asigure transportul trupelor și sprijinul aerian necesar pentru îndeplinirea misiunilor.

Principalele tipuri de elicoptere întrebuințate de brigăzile și regimentele de elicoptere sunt: Mi-35M, Mi-28N, Ka-52 și Mi-8AMTȘ.

 

 

 

 

 

 

Serghei Shoigu: Până în 2028, peste 400 de elicoptere moderne vor fi livrate Forțelor Armate Ruse

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE