15 martie 2019

Sursa: gur.gov.ua, wawire.org

 Spionajul militar ucrainean a furnizat Comunității de informații a SUA dovada că Rusia intenționează să continue destabilizarea situației din Ucraina și Europa, a anunţat Directia Principală de Informații din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării (GUR) după vizita şefului acestei structuri, Vasyl Burba, în SUA.

 

"În timpul discuţiilor cu Robert Ashley, directorul Agenției de Informații Militare a Statelor Unite, cu lideri ai CIA şi ai Comunitatii de informaţii a SUA, şeful GUR, general-colonel Vasyl Burba, a atras atenţia asupra acţiunilor agresive şi provocatoare ale Rusiei în teritoriile ocupate din Ucraina şi din regiunea mărilor Neagră şi Azov", se consemnează în raportul GUR.

 

De asemenea, în cadrul întrevederii, V. Burba "a prezentat partenerilor americani dovada intenţiilor Rusiei de a continua să destabilizeze situaţia din Ucraina şi din ţările europene". La încheierea vizitei delegației ucrainene, SUA au convenit să continue colaborarea şi să ajute la îmbunătăţirea capacității Serviciului de Informaţii Militare al Ucrainei de a se opune agresiunii armate a Rusiei.

 

Proiectul bugetului apărării SUA pentru 2020 include 250 de milioane USD pentru îmbunătăţirea securităţii în Ucraina, a informat Ambasada SUA în Ucraina. Din necesarul bugetar pentru anul 2019, valoarea presupusă că va fi acordată ca asistență pentru Ucraina a fost mărită cu 50 de milioane USD, care poate fi folosită pentru arme letale.

 

Generalul Curtis Scaparrotti, comandantul Forțelor SUA în Europa, a declarat recent că este posibil ca SUA să furnizeze Ucrainei noi tipuri de arme, inclusiv sisteme şi muniţie pentru Forţele Navale.

 

SUA au furnizat deja echipamente pentru structurile Forțelor Armate ucrainene bazate pe tehnologia informaţiei: Centrul de Răspuns Rapid la Incidente de Securitate Cibernetică, Centrul de Monitorizare şi Control Operaţional al Comandamentului Operaţional Întrunit şi Centrul de Comandă al Forţelor Armate ale Ucrainei.

 

Anterior, SUA au vândut Ucrainei sisteme de rachete antitanc de tip “Javelin” în valoare de 47 de milioane USD.

 

Pentru anul 2020, preşedintele SUA, Donald Trump, solicită alocarea a 750 de miliarde USD pentru bugetul Pentagonului, cu 4,7% mai mult decât bugetul alocat în 2019 (716 de miliarde USD).

 

 

 

 

 

Serviciul de informații al Armatei ucrainene: Rusia intenționează să continue destabilizarea Europei

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE