19 septembrie 2020

Sursa: ukrinform.ua

 Pe 17 septembrie, Rada Supremă a Ucrainei (Parlamentul) a adoptat, în lectură finală, legea „Cu privire la informații”. Legea definește cadrul juridic și organizațional pentru funcționarea serviciilor de informații, statutul juridic și garanțiile sociale oferite ofițerilor de informații din Ucraina și persoanelor cu sarcini în activitatea de informații, precum și procedura de monitorizare a serviciilor de informații.

 

Potrivit prevederilor noii legi, subiecții comunității de informații sunt:

- organismul de coordonare a activității de informații;

- organele de informații definite de această lege;

- unitățile operative ale Direcției Centrale a Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) care desfășoară activități de contraspionaj;

- alte componente ale sectorului de securitate și apărare identificate de Consiliul Național de Securitate și Apărare din Ucraina, care sunt implicate de agențiile de informații în îndeplinirea anumitor sarcini de informații.

 

Agențiile de informații sunt:

- Serviciul de Informații Externe al Ucrainei (SZRU);

- Departamentul de Informații al Ministerului Apărării (GUR);

- Departamentul de Informații al Serviciului Graniței de Stat a Ucrainei.

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a fost exclus de pe lista agențiilor de informații, dar unitățile operative (ale Direcției Centrale a SBU), care desfășoară activități de contraspionaj sunt abilitate să desfășoare activități de informații în interesul contraspionajului.

 

De asemenea, potrivit actualei legi, SBU în special (dar și alți subiecți ai comunității de informații), poate fi implicat în activitatea de informații de către agențiile de informații.

 

Citește mai mult: https://www.defenseromania.ro/serviciul-de-securitate-al-ucrainei-sbu-pierde-din-prerogativele-serviciilor-de-informa-ii_605378.html

 

 

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) pierde din prerogativele serviciilor de informații

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE